Είναι το φετίχ μου

08.05.2009
Τροχόσπιτα, ρολόγια, αυτοκίνητα, τζιπ, κομπολόγια, εικόνες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί περιλαμβάνονται στη λίστα με τα διάσημα και επώνυμα φετίχ. Ψάξαμε, βρήκαμε και σας αποκαλύπτουμε

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΛΟΥΚΑ

Τροχόσπιτα, ρολόγια, αυτοκίνητα, τζιπ, κομπολόγια, εικόνες και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί περιλαμβάνονται στη λίστα με τα διάσημα και επώνυμα φετίχ. Ψάξαμε, βρήκαμε και σας αποκαλύπτουμε ποιοι είναι παθιασμένοι και με ποια αντικείμενα. Πώς και με τι κοσμούν τη συλλογή τους, αλλά και σε ποιες συνήθειες τους αρέσει να αφιερώνουν μέρος από το χρόνο τους.

Οδηγώ και σε σκέφτομαι...
Ο Αντώνης Ρέμος έχει πάθος με την οδήγηση. Έτσι, άλλοτε οδηγεί μια πανάκριβη Φεράρι και άλλες φορές δείχνει προτίμηση σε ένα μεγάλου κυβισμού τζιπ. Τελευταία, πάντως, δηλώνει μαγεμένος από τις ανέσεις του πανάκριβου πούλμαν που αγόρασε για να μετακινούνται όλοι οι συνεργάτες του στις περιοδείες που κάνει εντός και εκτός Ελλάδος.

Γόβα-στιλέτο
Η Μάγκυ Χαραλαμπίδου δεν κρύβει το πάθος της για το στυλάτο ντύσιμο. Φοράει συνήθως Ρομπέρτο Καβάλι τόσο σε ενδύματα όσο και σε αρώματα, αλλά η απόλυτη συλλογή της έχει έναν τίτλο: Γόβες! Ένας απίστευτος αριθμός παπουτσιών αποτελεί το μυστικό της, για τα οποία έχει διαμορφώσει κατάλληλα ολόκληρο δωμάτιο.

Hippie life
Ο τραγουδιστής Πάνος Καλλίδης έχει τη δική του τρέλα με το τροχόσπιτό του. Άλλοι επενδύουν σε γη, άλλοι αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα, εκείνος όμως προτίμησε κάτι πιο γήινο. Μπορεί να μην το αγόρασε και να του το έκαναν δώρο οι γονείς του, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την αξία της επιλογής του. Κολλητός φίλος του μάλιστα μας αποκάλυψε ότι ο νεαρός τραγουδιστής θεωρεί το τροχόσπιτό του απαραίτητο αξεσουάρ του ελεύθερου χρόνου του και ονειρεύεται να κάνει με αυτό δυναμικές αποδράσεις. Το θέμα είναι να βρει ελεύθερο χρόνο, αλλά και μια ερημική παραλία, γιατί δεν λέει να το απολαμβάνει αραγμένο στο κέντρο της πόλης.

Ο σκαφάτος
Ο Γιώργος Τσούκαλης έχει αποκτήσει ιδιαίτερο πάθος με τα σκάφη. Όταν βρίσκει λοιπόν ελεύθερο χρόνο, οργώνει το Αιγαίο και, όπως μας αποκάλυψε, σκέφτεται άμεσα να αποκτήσει και ο ίδιος δίπλωμα καπετάνιου. Πότε στην Αγία Ευφημία και στο Φισκάρδο και πότε στο Σαρωνικό, ο διάσημος ντετέκτιβ απολαμβάνει διαδρομές μόνο με υπερχλιδάτα σκάφη   παλιότερα ταξίδευε με ένα σπάνιο καραβόσκαρο ηλικίας 60 ετών και πλέον. Απολαμβάνει ιδιαίτερα τις πριβέ βουτιές του στο Ιόνιο και δη στην παραλία του Σκορπιού, εκεί όπου έκανε μπάνιο ο Ωνάσης με την Τζάκι με το απίθανο σκάφος «Πουαρό».

Έχω και σκάφος,  πάμε μια βόλτα;
Ο Γιάννης Πλούταρχος έχει ιδιαίτερη αγάπη στις ήρεμες βόλτες με το μεγάλο ταχύπλοο σκάφος του. Το τελευταίο απόκτημά του είναι αραγμένο συνήθως κοντά στο εξοχικό του στις Λιβανάτες και είναι πάντα έτοιμο για αποδράσεις. Το απίθανο δώρο που έκανε πρόσφατα στον εαυτό του, στη γυναίκα του και την οικογένειά του έχει μέγεθος πάνω από 20 μέτρα και η αξία του λέγεται ότι προσεγγίζει το 1 εκατομμύριο.

Ο επενδυτής
Ο Νότης Σφακιανάκης έχει μια ιδιαίτερη αγάπη σε επενδύσεις γης. Αν πιστέψουμε λοιπόν πληροφορίες που προέρχονται από πρόσωπο του στενού φιλικού περιβάλλοντός του, μέσα στα επόμενα real estate σχέδιά του είναι ένα καινούργιο σπίτι στην Αγγλία. Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει ένα ιδιαίτερο δώρο στη γυναίκα του και στα παιδιά τους.

Σε ρυθμό τζαζ
Ο Νίκος Κουρκούλης έχει πάθος με τη μουσική. Μαζεύει δίσκους από παιδί και θυμάται ότι τα πρώτα ροκ τραγούδια που είπε live ήταν το «Smoke on the Water» των Deep Purple και το «Μια βραδιά στο λούκι» των αδερφών Κατσιμίχα. Διατηρεί από παλιά μια ενδιαφέρουσα συλλογή με δίσκους τζαζ, την οποία συνεχίζει αργά αλλά σταθερά να εμπλουτίζει.

Ο κιθαρίστας
Ο Γιάννης Χανιωτάκης, ο ιθύνων νους του συγκροτήματος Emigre, έχει το δικό του κόλλημα με τις κιθάρες. Πρόσφατα λοιπόν πρόσθεσε ένα ακόμη πανάκριβο κομμάτι στη μεγάλη συλλογή του. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η ειδική παραγγελία έγινε στην Αμερική και το κόστος της ήταν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Θα πάρω το ψαροτούφεκό μου
Ο Τέρυ Σιγανός έχει τρέλα με τα ακριβά ψαροτούφεκα αλλά και τα παπάκια μικρού κυβισμού. Τα πρώτα τα επιλέγει συνήθως μόνος του στα ταξίδια που κάνει στο εξωτερικό, ενώ τα δεύτερα πάντοτε παρέα με το γιο του Χριστόδουλο. Όταν επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ, συνήθως εμφανίζεται κατάλληλα εξοπλισμένος, άλλοτε στην Ερμιόνη και άλλοτε στην πατρίδα του, τη Λακωνία, ενώ δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις δύσκολες πλαγιές της Μονεμβασιάς.

Για τη μόδα και το αυτοκίνητο
Η συνηθισμένη εικόνα της Άννας Βίσση να κινείται ντυμένη άνετα με την Πόρσε της αποκαλύπτει τη διπλή δόση εξάρτησής της. Η πρώτη αφορά ακριβά casual σύνολα, που αποτελούν το καθημερινό της ντύσιμο, ενώ η άλλη έχει να κάνει με το ακριβό διθέσιο αυτοκίνητό της, που δεν αποχωρίζεται ποτέ. Θεωρείται πολύ τολμηρή οδηγός, που εδώ και χρόνια λέει «ναι» στην ταχύτητα.

Ο... γητευτής
Ο Πασχάλης Τερζής, όταν έχει ελεύθερο χρόνο, προτιμά να τον περνάει με τη γυναίκα του και συνήθης απόδρασή του είναι στο τεράστιο κτήμα του στη Θεσσαλονίκη, το οποίο δηλώνει άλλωστε ως μόνιμη κατοικία. Μανία του είναι τα άλογα, με τα οποία έχει τρέλα, γι’ αυτό έχει πάρα πολλά στο κτήμα του. Επίσης, λατρεύει το ψάρεμα και του αρέσει να περνάει αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του ψαρεύοντας. Ανήκει ακόμα στην ομάδα εκείνων που άλλαξαν πρόσφατα γνώμη περί αυτοκίνησης και έχει αφήσει τις λιμουζίνες για τα πιο σπορτίφ αυτοκίνητα υψηλού κυβισμού με δυνατότητα μόνιμης τετρακίνησης. Η δυσκολία κίνησης τις δύσκολες ημέρες με τις βροχές και το χιόνι ήταν που τον ώθησε να αποκτήσει τζιπ, όπως πολλοί συνάδελφοί του. Όπως λέει ο μάνατζερ Στηβ Αλεξίου, από τότε που αγόρασε ένα πανάκριβο BMW τζιπ μεγάλης αξίας δεν το αποχωρίζεται.

Έξυπνες αγορές
Ο Λευτέρης Πανταζής έχει πάθος με τις έξυπνες αγορές. Στη βίλα του στη Βουλιαγμένη υπάρχουν σχεδόν τα πάντα: πανάκριβοι πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια και κοσμήματα. Παράλληλα επίσης με το γνωστό πάθος που έχει για τα γρήγορα αυτοκίνητα είναι απίστευτα κολλημένος, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, με την απαστράπτουσα συλλογή των ρολογιών του. Κάθε τόσο μάλιστα φροντίζει και προσθέτει ένα καινούργιο κομμάτι. Πριν από μερικές ημέρες έκανε, όπως μας είπε, δώρο στον εαυτό του ένα ολοκαινούργο ρολόι, εμπλουτίζοντας ακόμη περισσότερο τη συλλογή του. Η αξία του προσεγγίζει τις 30.000 ευρώ και σίγουρα αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ συνδυασμένο με την αγαπημένη του Τζάγκουαρ, την οποία δεν αποχωρίζεται με τίποτα.

Ακριβές λιμουζίνες
Η Πόπη Χαριτάτου δεν καπνίζει ποτέ. Το αποφεύγει φανατικά. Στο σπίτι της όμως έχει μια σειρά από πανάκριβους υγραντήρες, που φιλοξενούν σπάνια πούρα Αβάνας. Στη σικάτη κοσμική κυρία του Κολωνακίου αρέσει επίσης να οδηγεί ακριβές λιμουζίνες και γρήγορα διθέσια μοντέλα, γι’ αυτό, για να ικανοποιεί το χόμπι της, ταξιδεύει συχνά σε ειδικές πίστες στην Ιταλία.

Τεχνολογία και φυσιολατρεία
Ο συνθέτης Δημήτρης Κατής έχει έφεση στα laptop, αλλά παράλληλα δηλώνει ερωτευμένος με τη φύση. Μπορεί λοιπόν σε όποιο ταξίδι κι αν κάνει στις ΗΠΑ να αγοράζει έναν καινούργιο φορητό υπολογιστή, αλλά στο κτήμα του στην Παλλήνη, όπου μένει μόνιμα μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους, φροντίζουν και απολαμβάνουν ήρεμες στιγμές, γεμάτες ευχάριστες εμπειρίες, όπως λέει. Έτσι, αν και για τις αποδράσεις τους επιλέγουν τον Θεολόγο και τις Λιβανάτες, έχοντας πάντα ως βάση τους το εξοχικό τους που βρίσκεται στον Αϊ-Γιώργη Βοιωτίας, δεν ξεκολλάνε από το κτήμα τους. Ελάφια, πρόβατα και άλλα κατοικίδια φιλοξενούνται στο μυστικό τους παράδεισο, που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα.

Λατρεύει το βινίλιο
Ο Γρηγόρης Ψαριανός έχει τη δική του εξάρτηση και δεν είναι άλλη από τη συλλογή δίσκων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι δηλωμένος λάτρης της μουσικής. Για τις ανάγκες, μάλιστα, της καλύτερης οργάνωσης των δίσκων και των CD του, έχει νοικιάσει ολόκληρο διαμέρισμα, στο οποίο έχει μόνο εκείνος πρόσβαση.