«Κακός», πλούσιος και εργένης

14.05.2009
Ο γοητευτικός «κακός» των βρετανικών talent show έχει γίνει ο «αγαπημένος» εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Ο γοητευτικός «κακός» των βρετανικών talent show έχει γίνει ο «αγαπημένος» εκατοντάδων χιλιάδων γυναικών σε όλο τον κόσμο. Τόσο η αυστηρή κριτική του όσο και η αρρενωπή εμφάνισή του, παρά τα 50 του χρόνια, τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει και να κερδίζει συνεχώς νέους θαυμαστές. Ποιος είναι όμως ο διάσημος και γοητευτικός Σάιμον Κάουελ;

Είναι ο εμπνευστής του πρώτου talent show, του «Pop Idol», που προβλήθηκε από τη βρετανική τηλεόραση το 2001. Στην αρχή κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την επιτυχία που θα είχε μια τέτοια παραγωγή, εκτός φυσικά από τον ίδιο. Το εγχείρημά του είχε και συνέχεια, με το «X Factor», το «Britain’s Got Talent» και το «America’s Got Talent», στα οποία, εκτός από κριτής, ήταν και παραγωγός. Μάλιστα, η συμμετοχή του ως κριτής σε αυτά τα σόου τον ανέδειξε σε έναν από τους διασημότερους TV σταρ. Την πρώτη του αυστηρή κριτική λέγεται ότι την έκανε σε ηλικία μόλις 4 χρόνων στην ίδια του τη μητέρα, όταν την είδε να ετοιμάζεται για μια έξοδό της και τη ρώτησε: «Πού πας με το σκυλί στο κεφάλι;», εννοώντας το καπέλο που φορούσε και προφανώς δεν του άρεσε.

Ζωή βγαλμένη από ταινία...
Στο σχολείο δεν θα έλεγε κανείς ότι ήταν από τους καλύτερους μαθητές, γιατί, όπως λέει ο ίδιος, αυτό που απεχθανόταν ήταν η πειθαρχία και η ανία. Λόγω του ατίθασου χαρακτήρα του, άλλαξε πολλά σχολεία, αλλά η συνέχεια για το γοητευτικό Σάιμον κάθε άλλο παρά ανιαρή ήταν. Το 1979 σε ηλικία 20 χρόνων ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική βιομηχανία, όταν ο πατέρας του Έρικ του έδωσε δουλειά στην ΕΜΙ Records. Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά, από το τμήμα διεκπεραίωσης, και χρειάστηκε πολύς χρόνος και κόπος για να μάθει τη δουλειά στον τομέα αυτό, τη μουσική βιομηχανία. Στη συνέχεια πέρασε στο τμήμα των εισπράξεων και στο τέλος στο τμήμα της μουσικής έκδοσης.

Η πορεία του αυτή τον βοήθησε να μάθει καλά τι γίνεται στη μουσική και να διαπρέψει. Στα βασικά του προσόντα και αυτό του να καταλαβαίνει από την αρχή τα ταλέντα που μπορούν να κάνουν επιτυχία. Άλλωστε, ως παραγωγός της μουσικής εταιρείας R Records ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 25 εκατομμύρια άλμπουμ.

Η περιουσία του λέγεται ότι αγγίζει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, ενώ παραμένει φανατικός εργένης!