Βρέθηκε όντως η Οκσάνα του Γκίμπσον;

23.04.2009
Από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Μελ Γκίμπσον (Mel Gibson), χωρίζει όλοι ψάχνουν να βρουν ποια είναι η γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά του ηθοποιού.

Από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Μελ Γκίμπσον (Mel Gibson) χωρίζει, όλοι άρχισαν να ψάχνουν ποια είναι η γυναίκα που έχει κλέψει την καρδιά του ηθοποιού, την μυστηριώδη μελαχρινή, ρωσίδα μουσικό, "Οκσάνα", την οποία απαθανάτησαν οι παπαράτσι στην αγκαλιά του Μελ, σε παραλία της Κόστα Ρίκα και η οποία έγινε αφορμή για την αίτηση διαζυγίου εις βάρος του.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, τέσσερις διαφορετικές γυναίκες ρωσικής καταγωγής, με το ίδιο όνομα και την ίδια ιδιότητα έχουν συνδεθεί με το όνομα του Μελ Γκίμπσον είτε κατά λάθος, είτε επίτηδες.

Πρώτη υποψήφια υπήρξε η πιανίστα και συνθέτρια Οκσάνα Κολεσνίκοβα (Oksana Kolesnikova), που εμφανίζεται στο μπαρ του ξενοδοχείου Μπέβερλι Χιλς "Polo Lounge" πέντε ημέρες την εβδομάδα. Υπήρχε όμως το πρόβλημα ότι η Κολεσνίκοβα είναι ξανθιά, παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια και τεσσάρων μηνών έγκυος. "Δεν έχω καμία σχέση με τον Γκίμπσον", δήλωσε η τραγουδίστρια στην πολιορκία των δημοσιογράφων: "Η μόνη επαφή που είχα μαζί του ήταν όταν ήρθε να δειπνήσει στο μπαρ. Φαινόταν κύριος".

Δεύτερη υποψήφια ήταν η 24χρονη ποπ σταρ, Οκσάνα Ποτσέπα (Oksana Pochepa) που δήλωσε ευθαρσώς στην εφημερίδα "Sun": "O δεσμός μας είναι δυνατός και ελπίζω να αντέξει στον χρόνο". Παρόλα αυτά, η Ποτσέπα ήταν επίσης ξανθιά και δεν έμοιαζε καθόλου στην κοπέλα της φωτογραφίας.

Σαν τρίτη υποψήφια παρουσιάστηκε η επίσης ξανθιά, τραγουδίστρια Οκσάνα Λοβούσκα (Oksana Lovoushka) που σύμφωνα με την εφημερίδα "Herald Tribune", τον Ιανουάριο ήταν στο Μεξικό μαζί με τον Μελ Γκίμπσον.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η πραγματική Οκσάνα, δεν είναι άλλη από την 39χρονη ουκρανέζα συνθέτρια και ηθοποιό, Οκσάνα Γκριγκορίεβα (Oksana Grigorieva), πρώην σύντροφο του Τίμοθι Ντάλτον (Timothy Dalton) με τον οποίο έχει ένα παιδί, τον 12χρονο Αλεξάντερ Πίτερ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πολλών περιοδικών, η Γκριγκορίεβα και ο Γκίμπσον γνωρίστηκαν όταν εκείνη υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία του "Icon Records". Ο 53χρονος ηθοποιός ερωτεύτηκε ακαριαία την καλλιτέχνιδά του. "Δεν είναι το πρώτο παραστράτημα του Μελ", δήλωσε μάλιστα ένας από τους συνεργάτες του: "Αλλά αυτή τη φορά είναι σοβαρό και η Ρόμπιν (σ.σ. σύζυγος του Γκίμπσον) δεν μπορούσε να το αγνοήσει. Στο κάτω, κάτω της αγόρασε και σπίτι στο Σέρμαν Όουκς, στην Καλιφόρνια".

Η εν λόγω κατοικία αγοράστηκε τον Δεκέμβριο του 2008, από μια εταιρεία που ανήκει στον ηθοποιό. Αν και κανείς από τους δύο δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση, η Γκρικορίεβα έχει κοινά χαρακτηριστικά με την μελαχρινή κοπέλα που επισκεπτόταν τακτικά τον ηθοποιό στα γυρίσματα της καινούργια του ταινίας, "Edge of Darkeness" και ερωτοτροπούσε μαζί του στην παραλία της Κόστα Ρίκα.

Εντωμεταξύ, το όλο μυστήριο με τον κωδικό "Οκσάνα" έχει κάνει έξαλλη την οικογένεια του Γκίμπσον, στρέφοντας και τα επτά παιδιά του εναντίον του και μετατρέποντας το επικείμενο διαζύγιο σε υπόθεση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, η περιουσία του Μελ Γκίμπσον, που ανέρχεται σχεδόν στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια, θα μοιραστεί δια του δύο με τη σύζυγό του, αφού στο σύνολό της αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του 28χρονου γάμου τους, ενώ δεν είχαν συνάψει προγαμιαίο συμβόλαιο.

Ωστόσο, ο ερωτοχτυπημένος Γκίμπσον δεν φαίνεται να ανησυχεί καθόλου γι' αυτό. Άλλωστε όπως είχε παρατηρήσει ο ίδιος στο παρελθόν συζητώντας με τον συνεργάτη του: "Πόσα χρήματα χρειάζεσαι για να νιώθεις ασφαλής; Όταν ξεπεράσεις τα 100 εκατομμύρια, τα άλλα είναι απλώς χαρτούρα".