Το καταφύγιό του στο Μεσολόγγι

06.03.2009
Μπορεί στη Γαλλία να είναι τόσο γνωστός όσο στην Ελλάδα ο Σάκης Ρουβάς, να μιλάει στο τηλέφωνο με τη Σελίν Ντιόν, να χορεύει με τη Μαντόνα και την Μπιγιονσέ στο σόου που παρουσιάζει στη γαλλική τηλεόραση, όμως ο Νίκος Αλιάγας δεν ξεχνάει ποτέ το ηρωικό Μεσολόγγι.

Μπορεί στη Γαλλία να είναι τόσο γνωστός όσο στην Ελλάδα ο Σάκης Ρουβάς, να μιλάει στο τηλέφωνο με τη Σελίν Ντιόν, να χορεύει με τη Μαντόνα και την Μπιγιονσέ στο σόου που παρουσιάζει στη γαλλική τηλεόραση, όμως ο Νίκος Αλιάγας δεν ξεχνάει ποτέ το ηρωικό Μεσολόγγι. ο γνωστός παρουσιαστής, που κατάγεται από τη Σταμνά Αιτωλικού, έχει μεγάλη αγάπη για το Μεσολόγγι, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τον τόπο καταγωγής του. Εκεί έχει αρκετούς παιδικούς φίλους, με τους οποίους διατηρεί επαφή μέχρι σήμερα. Έτσι, όταν θέλει να ξεφύγει από τα αδιάκριτα βλέμματα και να ξεκουραστεί, κάνει ταξίδια-αστραπή στην αγαπημένη του «κρυψώνα», το διαμέρισμά του στο Μεσολόγγι, το οποίο σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά στο ΛΟΙΠΟΝ.

Το πολυτελές καταφύγιο βρίσκεται στο δεύτερο όροφο νεόκτιστης τριώροφης οικοδομής σε κεντρικό δρόμο της πόλης, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται το διαμέρισμα των γονιών του. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Νίκος έχει αδυναμία στη μητέρα του.

Πρόκειται για μια μοντέρνα κατασκευή σε παλ και γήινους χρωματισμούς που βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, ιδανική για χαλάρωση. Στο κουδούνι της εισόδου υπάρχουν μόνο τα αρχικά του παρουσιαστή, για τον οποίο οι γείτονες μόνο καλά λόγια έχουν να πουν και μάλιστα καμαρώνουν.

Απόδραση στην πατρίδα
Ο γνωστός παρουσιαστής περνάει μεγάλο διάστημα των καλοκαιρινών του διακοπών στην ιερή πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, κάνοντας εξορμήσεις για μπάνιο στο Λούρο και στην Τουρλίδα. Πολλές φορές απολαμβάνει το ποτό του στα μπαράκια στους πεζόδρομους στο κέντρο του Μεσολογγίου μαζί με τους φίλους του. «Όταν ο Νίκος κατεβαίνει στο Μεσολόγγι, γίνεται άλλος άνθρωπος. Γίνεται ξανά παιδί», μας είπε στενός του φίλος. Συχνά, όταν περνάει καλά με την παρέα του, δεν διστάζει να παίξει μουσική σε ρόλο d.j. Όπως είναι φυσικό, συγκεντρώνει επάνω του όλα τα βλέμματα των θαμώνων αλλά και του νεαρόκοσμου, αφού η πόλη είναι γεμάτη φοιτητές, αλλά χωρίς ενδοιασμό χορεύει και διασκεδάζει, γιατί εκεί νιώθει σαν στο σπίτι του. Να σημειώσουμε ότι ο Νίκος κάθε χρόνο δεν χάνει με τίποτα δύο συγκεκριμένες εκδηλώσεις. Παίρνει μέρος στον εορτασμό για την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου, που πραγματοποιείται την Κυριακή των Βαϊων, όπου παρελαύνει αρματωμένος, φορώντας δηλαδή ντουλαμά, όπως λέγεται στην τοπική διάλεκτο, μαζί με το γκρουπ των κατοίκων από τη Σταμνά.

Αρματωμένος παίρνει μέρος και στο τοπικό πανηγύρι στο Αιτωλικό για τον εορτασμό της Αγίας Αγάθης, που γίνεται μία εβδομάδα μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Όμως, δεν είναι λίγες και οι φορές που αποφασίζει να κατέβει στο Μεσολόγγι για ένα Σαββατοκύριακο, προκειμένου να δει τους γονείς του και τους φίλους του, και μετά επιστρέφει πάλι στη Γαλλία. Φύλακας-άγγελός του είναι η αγαπημένη του αδερφή, η οποία τον βοηθάει με τις επαγγελματικές δραστηριότητές του. Οι κάτοικοι του Μεσολογγίου είναι εξοικειωμένοι στο να βλέπουν από κοντά ανθρώπους της σόουμπιζ. Αφού από εκεί κατάγονται κι άλλοι επώνυμοι, όπως η Γωγώ Μαστροκώστα, που μεγάλωσε στο Ευηνοχώρι, η Μαρία Μπακοδήμου, αλλά και ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Κατερίνα Παπακωστοπούλου