Μουτσινάς -Μακρυπούλια: Μπουσουλώντας στα τούνελ του πολέμου του Βιετνάμ τα είδαν όλα!

Μουτσινάς -Μακρυπούλια: Μπουσουλώντας στα τούνελ του πολέμου του Βιετνάμ τα είδαν όλα!
Αυτή κι αν ήταν εμπειρία ζωής

Μια διαφορετική τουριστική επίσκεψη χθες στο Βιετνάμ για τη Ζέτα Μακρυπούλια και τον Νίκο Μουτσινά που έχουν αλλάξει τοποθεσία διαμονής στην ασιατική χώρα από το Ανόι, στη Σαιγκόν (Χο Τσι Μινχ) προκειμένου να επισκεφθούν άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

Αυτή τη φορά πιο σύγχρονα. Τα φημισμένα Cu Chi Tunnels, τις πολεμικές σήραγγες της χώρας, ένα από τα πιο εμβληματικά ιστορικά αξιοθέατα του Βιετνάμ, που αποτελεί μαρτυρία της ευρηματικότητας και της ανθεκτικότητας των Βιετναμέζων κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ένα υπόγειο δίκτυο από τούνελ που εκτείνεται περίπου 250 χιλιόμετρα κάτω από τη γη και βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Χο Τσι Μινχ, δηλαδή της Σαιγκόν.

Τα τούνελ δημιουργήθηκαν αρχικά τη δεκαετία του 1940 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ινδοκίνας με τους Γάλλους. Ωστόσο, η χρήση τους έφτασε στο αποκορύφωμα κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ (1955–1975). Χρησιμοποιήθηκαν από τους Βιετκόνγκ ως στρατηγικό εργαλείο για τη μεταφορά προμηθειών, την αποθήκευση όπλων, και ως κρυψώνα από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Το δίκτυο των τούνελ επεκτάθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, περιλαμβάνοντας καταφύγια, νοσοκομεία, κουζίνες και αίθουσες συσκέψεων. Ήταν εξοπλισμένα για να υποστηρίξουν μακροχρόνια διαβίωση, παρά τις αντίξοες συνθήκες

Εκεί βρέθηκαν και έπαθαν κυριολεκικά σοκ όταν έκλεισαν και έκαναν και το μικρό τουρ μέσα στα τούνελ μπουσουλώντας τη διαδρομή με τον Νίκο Μουτσινά να καταγράφει την εμπειρία, να ρίχνει πολύ τρολ γκρίνια στη Ζε΄τα για το μέρος για το που τον έφερε και να βγαίνει κατακόκκινος και καταιδρωμένος από αυτά όταν κατάφερε πια να φτάσει στην έξοδο ρίχνοντας κι ένα χτύπημα στο κεφάλι βγαίνοντας στο τσιμέντο από πάνω του.

Αμέσως μετά δοκίμασαν να κάνουν και σκοποβολή στο ειδικό πεδίο εκπαίδευσης με τη Ζέτα Μακρυπούλια να αναπηδάει σε κάθε μπαμ που άκουγε και να κάνει epic ερώτηση πώς βλέπουν αν πέτυχαν τον στόχο που ήταν εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Τελευταία τροποποίηση στις 07.01.2025 - 08:47