Μπορεί ο γάμος της Δήμητρας Βαμβακούση και του Γιώργου Αγγελόπουλου να έγινε πέρυσι τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα λόγω της νοσηλείας τότε της μητέρας του σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, αλλά η βάπτιση της κόρης τους που γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου θα γίνει στην πατρίδα του τη Σκιάθο.
Ο «Ντάνος» με την οικογένειά του βρίσκεται από τις αρχές του καλοκαιριού μόνιμα στον αγαπημένο του τόπο με την οικογένειά του καθώς εκεί δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, έχει και τη σχολή του σκι και μάλιστα έχει επεκτείνει και τις επιχειρήσεις του και με τουριστικό κατάλυμα στο οποίο έχει δώσει το όνομα της μητέρας του που έφυγε πέρυσι από τη ζωή μια μέρα μετά το γάμο του. Δηλαδή Ουρανία.
Αυτό είναι και το όνομα που θα δώσει στην κορούλα του μαζί με το όνομα της Παναγίας. Ουρανία- Μαρία.
Και το μέρος που επέλεξαν για να κάνουν τη βάπτιση της κόρης τους μέσα στον Σεπτέμβριο ο Γιώργος και η Δήμητρα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές μας πληροφορίες, είναι ένας σημαντικός θρησκευτικός τόπος.
Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγιάς της Εικονίστριας χτισμένο από το 1650 μέσα στο κατάφυτο πευκοδάσος και με μια μοναδική ιστορία.
Η ιερά εικόνα της Παναγίας της Εικονίστρια ή Παναγιά Κουνίστρα, βρέθηκε γύρω στο 1650 με θαυμαστό τρόπο στα κλαδιά ενός πεύκου, στη Σκιάθο. Στον τόπο που βρέθηκε ζούσε κάποιος ασκητής, ο γέροντας ιερομόναχος Συμεών, ο οποίος είδε ένα μυστηριώδες φως να φωτίζει το ασκητήριό του μέσα από το δάσος.
Έκθαμβος και γεμάτος απορία για την προέλευση του εκτυφλωτικού φωτός, μάταια προσπαθούσε να πλησιάσει καθώς αυτό χανόταν. Ύστερα από πολλές απόπειρες, αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο περί θαύματος.
Μετά από προσευχή και νηστεία, κατόρθωσε να πλησιάσει το μέρος όπου κρεμόταν η εικόνα στα κλαδιά ενός πεύκου. Τότε αντίκρισε τη γλυκιά μορφή της Παναγίας της Εικονίστριας.
Ο ίδιος δεν μπόρεσε να κατεβάσει την Εικόνα. Ίσως ήταν και θέλημα της Παναγίας να συμβεί αυτό, για να γίνουν και άλλοι μάρτυρες του θαύματος.
Έμεινε εκεί όλη τη νύχτα προσευχόμενος και το επόμενο πρωί αναχώρησε για την μεσαιωνική πόλη της Σκιάθου, το Κάστρο, όπου ανήγγειλε στους κατοίκους του το θαύμα. Οι προεστοί τον ακολούθησαν μαζί με τους ιερείς και τον κόσμο. Δάκρυα χαράς ξεχύθηκαν από τα μάτια όλων, αντικρίζοντας την εικόνα επάνω στο δένδρο.
Ένας νέος ιερέας που ονομαζόταν Ιωάννης ανέβηκε και κατέβασε την Εικόνα, που τοποθετήθηκε στο ασκητήριο του Γέροντα.
Εκεί λίγο αργότερα χτίστηκε και το μοναστήρι της που σώζεται ως σήμερα. Το όνομά της βγήκε από το φως που εξέπεμπε «Εικών Αστρία» δηλαδή η Εικόνα που λάμπει σαν άστρο. Από το 1846 με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μεταφέρεται στον Μητροπολιτικό Ναό των τριών Ιεραρχών.
Είναι η πολιούχος του νησιού και τελεί πολλά θαύματα σε όσους την επικαλούνται με ευλάβεια και πίστη. Εορτάζει δυο φορές το χρόνο. Στις 21 Νοεμβρίου στα Εισόδια της Θεοτόκου, που είναι και η μεγαλύτερη πανήγυρη.
Τότε μεταφέρεται με πομπή από την πόλη στον τόπο της Ευρέσεως, στο αγαπημένο της Μοναστήρι. Η εικόνα μεταφέρεται από χέρι σε χέρι καθώς πλήθος κόσμου συνοδεύει την εικόνα με τα πόδια, ακολουθώντας τη γραφική διαδρομή που διαρκεί 3 περίπου ώρες. Εκεί τελείται Αγρυπνία και τις πρώτες πρωινές ώρες η Ιερά Εικόνα επιστρέφει με τα πόδια ξανά στην πόλη, και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στους δύο ενοριακούς Ναούς τελείται Λιτανεία στην πόλη της Σκιάθου.
Την μνήμη της Ευρέσεως πανηγυρίζει η Σκιάθος το πρώτο σαββατοκύριακο μετά την 1η Ιουλίου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στην προστάτιδα, βοηθό και πολιούχο της.
«Εδώ είναι το σπίτι μου. Είμαστε στις Κουκουναριές στη σχολή μας. Είμαστε εδώ και έναν μήνα οικογενειακώς. Έχουμε φέρει και τη μπέμπα, έκανε και τα πρώτα μακροβούτια της στις Κουκουναριές.
«Μου έχει δείξει ότι έχει αγάπη στο νερό και είναι μεγάλη χαρά ότι στο μέρος που μεγάλωσα και εγώ αισθάνεται ωραία. Βέβαια, η Δήμητρα έχει λίγο άγχος παραπάνω, γιατί τον άλλο μήνα της είπα θα τη δοκιμάσω και στο σκι. Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 6,5 μηνών, εμείς πρέπει να το σπάσουμε αυτό», είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες τους από τη Σκιάθο με τη μικρή που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό OK.