Charlize Theron: Αποδεικνύει ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι ευτυχισμένη και χωρίς να παντρευτεί

13.09.2022
Charlize Theron: Αποδεικνύει ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι ευτυχισμένη και χωρίς να παντρευτεί
Για αιώνες, ο γάμος ήταν μια παράδοση που υποτίθεται ότι ολοκληρώνει τη ζωή μιας γυναίκας. Ωστόσο, είναι σαφές ότι κάθε μια γυναίκα είναι διαφορετική και όλες χρειαζόμαστε διαφορετικά πράγματα για να νιώθουμε ευτυχισμένες. Η Charlize Theron έχει υιοθετήσει αυτή την ιδέα και υποστηρίζει όλες τις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν δυνατές και ανεξάρτητες. Συνέχισε να διαβάζεις και θα καταλάβεις πολλά για την συγκεκριμένη επιλογή της.

Η παιδική της ηλικία ήταν τραυματική

Η Charlize Theron είναι μια όμορφη γυναίκα και μια ταλαντούχα ηθοποιός, αλλά η προσωπική της ζωή ήταν πάντα αφορμή για δημόσια συζήτηση. Τώρα είναι 47 ετών, αλλά συνεχίζει να επιμένει ότι δεν έχει σχέδια για γάμο. Αλλά ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί νιώθει έτσι.

Ο πατέρας της Theron ήταν βίαιος, οπότε η μητέρα της έπρεπε να προστατεύσει το παιδί της από αυτόν, φθάνοντας σε σημείο να τον σκοτώσει σε φάση αυτοάμυνας. «Επέζησα από αυτό και είμαι περήφανη», είπε η Theron. «Έχω δουλέψει σκληρά για αυτό και δεν με φοβίζει. Δεν φοβάμαι το σκοτάδι. Αν μη τι άλλο, με ιντριγκάρει γιατί νομίζω ότι εξηγεί καλύτερα την ανθρώπινη φύση και τους ανθρώπους».

Η Charlize Theron περιγράφει τη νύχτα που η μητέρα της σκότωσε τον πατέρα της

Η Charlize Theron δεν είχε πάντα λόγο να χαμογελά στα πρώτα της παιδικά χρόνια. Δεν είχε δόντια μέχρι τα 11 της λόγω ίκτερου. Της είχαν χορηγήσει πολλά αντιβιοτικά που έκαναν τα δόντια της να σαπίσουν. Όμως όλα αυτά τα γεγονότα την έκαναν μια δυνατή και ανεξάρτητη γυναίκα.

Η Theron έχει μιλήσει για το παρελθόν της και έχει πει: «Αυτή ήταν όλη μου η παιδική ηλικία. Το τραύμα μου ήταν όλο αυτό». Είμαστε όλοι προϊόν της παιδικής μας ηλικίας και η Theron δεν αποτελεί εξαίρεση.

Η Charlize Theron δεν χρειάζεται σύζυγο γιατί νιώθει ότι η ζωή της είναι ολοκληρωμένη

Η Theron ήταν και θα είναι μια επιθυμητή γυναίκα. Έχει βγει με τους Ryan Reynolds, Stephan Jenkins, Sean Penn και Stuart Townsend. Παρά το γεγονός ότι κάνει μακροχρόνιες σχέσεις, δεν αρραβωνιάστηκε ποτέ ούτε ήθελε να παντρευτεί.

Έχει τη δική της άποψη για αυτό. «Δεν θέλω να παντρευτώ γιατί αυτή τη στιγμή ο θεσμός του γάμου είναι πολύ μονόπλευρος και θέλω να ζω σε μια χώρα όπου όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα», έχει πει η Theron αναφερόμενη στους gay φίλους της.

Η Theron έχει διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή της, όπως την οικογένεια και τα παιδιά, και δεν θέλει να ρισκάρει αυτή την ευτυχία. «Δεν ήθελα ποτέ να παντρευτώ. Δεν ήταν ποτέ κάτι που είναι σημαντικό για μένα», παραδέχτηκε η ηθοποιός.

Ακόμη και όταν το κοινό έκανε κουτσομπολιά για τον υποτιθέμενο αρραβώνα της με τον Sean Penn, είχε πει: «Αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν έφθασα κοντά στον γάμο με τον Sean».

Charlize theron για αρραβώνα με Sean Penn: "Αυτά είναι μ@λ@κίες"

Προστατεύοντας την ευτυχία της, η ηθοποιός θέλει επίσης να κρατήσει ασφαλή τον ιδιωτικό της χώρο. Δεν είναι σίγουρη αν θα μπορέσει ποτέ να ξαναζήσει με κάποιον, όπως είπε, «Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να το αντιμετωπίσω ξανά. Είμαι πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο».

Προτιμά την κοινωνική ζωή και τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Αν και η Charlize Theron δεν έχει μια παραδοσιακή οικογένεια, είναι πολύ απασχολημένη στην καθημερινότητά της. Βοηθά συνεχώς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Το 2007, η ηθοποιός διοργάνωσε ένα φιλανθρωπικό project με το όνομα Charlize Theron Africa Outreach Project για να επενδύσει στους Αφρικανούς νέους και στην ικανότητά τους να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συνομηλίκους τους από το HIV/AIDS.

Επιπλέον, προσπαθεί να επιστήσει την προσοχή στο θέμα της ισότητας των φύλων και της ασφάλειας των γυναικών και των παιδιών. «Το Together for Her είναι ένα κάλεσμα δράσης για τις γυναίκες να σταθούν αλληλέγγυες με τις γυναίκες και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο», εξήγησε, μιλώντας για αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία.

Νικολέτα Μακρή