Η διαταραχή που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την Jennifer Aniston

28.04.2022
Η διαταραχή που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την Jennifer Aniston
«Όσο περισσότερο ανησυχώ για αυτό, τόσο πιο δύσκολο είναι»

Για πάρα πολύ καιρό, το να πάει για ύπνο έμοιαζε «σχεδόν σαν να περπατάς σε τεντωμένο σχοινί» για την Jennifer Aniston. Η 53χρονη ηθοποιός έχει αντιμετωπίσει για χρόνια —ακόμα και δεκαετίες— προβλήματα ύπνου, από αϋπνία μέχρι υπνοβασία και άγχος στον ύπνο, κάτι που την κάνει να φοβάται άλλη μια νύχτα «μετρώντας τις ρωγμές στους τοίχους», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη της.

Η Ireland Baldwin μίλησε ανοιχτά για την κατάχρηση ουσιών: «Έγινα αυτός ο διαφορετικός άνθρωπος»

«Νομίζω ότι ξεκίνησε κάπου στα 30 μου ή ακόμα και νωρίτερα, αλλά δεν αρχίζεις να παρατηρείς τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου όταν είσαι νεότερη επειδή είσαι τόσο ανίκητη», λέει η Aniston. «Ξεκίνησε ως κάτι που απλώς θα δεχόμουν και μετά ξαφνικά συνειδητοποιείς τις επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου και πώς επηρεάζει την ημέρα και τη δουλειά σου, τη λειτουργία του μυαλού και τη σωματική σου διάπλαση».

Η Άνιστον προσπαθούσε να κοιμηθεί και κατέληγε να παρακολουθεί το ρολόι, γιατί απλώς την έκανε να επικεντρωθεί στο πόση ώρα περνούσε και πόσες ώρες ύπνου έχανε. «Και όσο περισσότερο ανησυχώ για αυτό, τόσο πιο δύσκολο είναι να κοιμηθώ», λέει.

Jennifer Garner: Έκλεισε τα 50 και απολαμβάνει την ηλικία της και κάθε ρυτίδα στο πρόσωπο της

Η ηθοποιός κατά καιρούς υπνοβατούσε, αλλά ευτυχώς σταμάτησε - από όσο ξέρει. "Ήταν γνωστό ότι το έκανα αυτό. Με ξύπνησαν οι συναγερμοί του σπιτιού. Και δεν νομίζω ότι το κάνω πια αυτό". Η Aniston ανέβαλε τη λήψη ιατρικής βοήθειας, πιστεύοντας ότι τα προβλήματα ύπνου της δεν ήταν προτεραιότητα. Αλλά τα τελευταία χρόνια, συνειδητοποίησε ότι χρειαζόταν μια πραγματική λύση για την αϋπνία της.

«Έγινε κάτι με το οποίο πραγματικά πάλευα», λέει. «Ήταν το τελευταίο πράγμα στη λίστα, αλλά δεν μπορείς πραγματικά να τηρήσεις τους τρεις πυλώνες της υγείας - που είναι η διατροφή, η άσκηση και ο ύπνος - εάν δεν μπορείς πραγματικά να ασκηθείς και δεν μπορείς να φας σωστά εάν δεν έχεις κοιμηθεί καλά».

Μαζί με την ιατρική βοήθεια, η Aniston διαπιστώνει ότι το νυχτερινό τελετουργικό κάνει τεράστια διαφορά. Δίνει χρόνο στον εαυτό της να χαλαρώσει, κάνει κάποιες διατάσεις ή γιόγκα και αφήνει το τηλέφωνό της έξω από το δωμάτιο.