Oscars 2022 - Οι αριθμοί: 45 παρουσιαστές, 5.000 προσωπικό και 14.000 Covid tests

27.03.2022
Oscars 2022 - Οι αριθμοί: 45 παρουσιαστές, 5.000 προσωπικό και 14.000 Covid tests
Επιτέλους, σε λίγες ώρες (Κυριακή 27 Μαρτίου), θα πραγματοποιηθεί η 94η τελετή των Όσκαρ στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, με παρόντες μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ. Διάβασε παρακάτω τα γεγονότα και τους αριθμούς κλειδιά που κάνουν τη φετινή τελετή ξεχωριστή.

* Φέτος είναι η πρώτη φορά που τα Όσκαρ έχουν μια αποκλειστικά αφροαμερικανική ομάδα παραγωγής. O Aφροαμερικανός παραγωγός Will Packer δήλωσε σχετικά «Η αντιπροσώπευση έχει σημασία. Και ειδικά σε αυτόν τον κλάδο, ο οποίος δεν έχει κάποιο εκπληκτικό ιστορικό όσον αφορά στη διαφορετικότητα, κάτι τέτοιο σημαίνει πολλά».

* Υπάρχουν 3 οικοδέσποινες φέτος: η Wanda Sykes, η Amy Schumer και η Regina Hall.

* Οι περισσότερες υποψηφιότητες για μία ταινία φέτος είναι οι 12 του The Power of the Dog της Jane Campion.

* 120 θα είναι οι μουσικοί και 80 οι χορευτές.

Τα πιο ενδιαφέροντα facts για τα Όσκαρ

* Επίσης, 45 θα είναι οι παρουσιαστές των βραβείων.

* Οι παρουσιαστές που είχαν αρχικά ανακοινωθεί είναι οι Lady Gaga, Kevin Costner, Anthony Hopkins, Lily James, Zoë Kravitz, John Leguizamo, Simu Liu, Rami Malek, Rosie Perez, Chris Rock, Uma Thurman, Ruth E. Carter, Yuh-Jung Youn, Jamie Lee Curtis , Sean "Diddy" Combs, Woody Harrelson, Samuel L. Jackson, Halle Bailey, Daniel Kaluuya, Mila Kunis, Shawn Mendes, Lupita Nyong'o, Tyler Perry, Tracee Ellis Ross, Naomi Scott, Wesley Snipes και John Travolta.

* Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και οι Elliot Page, Jennifer Garner, Tiffany Haddish, Bill Murray, Stephanie Beatriz του Encanto, DJ Khaled, H.E.R., Tony Hawk, Kelly Slater και Shaun White.

* Πιο πρόσφατα, η λίστα των παρουσιαστών αποκαλύφθηκε επίσης ότι περιλαμβάνει τους Rachel Zegler, Josh Brolin, Jacob Elordi, Jake Gyllenhaal, Jason Momoa, Jill Scott, J.K. Simmons, Serena Williams και Venus Williams.

* Οι καλεσμένοι θα περπατήσουν σε περισσότερα από 1000 μέτρα κόκκινου χαλιού, ειδικής παραγγελίας σε απόχρωση «Academy» κόκκινου.

Οι πιο αμφιλεγόμενες στιγμές στην ιστορία των Όσκαρ

* 600 είναι οι εργατοώρες για να εγκατασταθεί και να αφαιρεθεί το κόκκινο χαλί, το οποίο καθαρίζεται το πρωί της τελετής.

* 220 τετραγωνικά μέτρα θα είναι η επιφάνεια του video wall στη σκηνή.

* Περισσότερα από 5.000 άτομα θα είναι το προσωπικό παραγωγής, δηλαδή τεχνικοί, σκηνοθέτες, συνεργαζόμενοι σκηνοθέτες, υπεύθυνοι σκηνής, προσωπικό κομμωτικής και μακιγιάζ, ενδυματολόγοι, ερμηνευτές, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικοί, αντικαταστάτες, ταξιθέτες, βοηθητικό προσωπικό, προσωπικό τροφοδοσίας, ασφάλεια, προσωπικό κτιρίου, προσωπικό της Ακαδημίας Κινηματογράφου, παρκαδόροι και πωλητές.

* 1.500 θα είναι τα φωτιστικά όργανα, μαζί με 12 χιλιόμετρα καλώδιο δεδομένων και τροφοδοσίας, που χρησιμοποιούνται για τον φωτισμό της παράστασης.

* Περισσότερες από 200 θα είναι οι χώρες που μεταδίδουν τα Όσκαρ, πολλές από αυτές ζωντανά.

* Για την καταγραφή της μετάδοσης των Όσκαρ, χρησιμοποιούνται 55 κάμερες. Επιπλέον, 12 κινητές μονάδες και πάνω από 20 οχήματα τεχνικής υποστήριξης χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ενώ 8 χιλιόμετρα καλωδίου οπτικών ινών χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη της μετάδοσης.

* Τέλος 14.000 τεστ PCR για τον κορονοιό χορηγούνται στο καστ και τα μέλη του προσωπικού πριν από τη μετάδοση, υπό την επίβλεψη μιας ομάδας 70 ατόμων ειδικών για τον Covid-19.