Κάθε επεισόδιο που προβάλλεται σπάει το ρεκόρ τηλεθέασης του προηγούμενου. Ο "Σασμός" του Alpha φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία δημιουργών και συντελεστών. Και έχει συνέχεια!
Η τεράστια επιτυχία της σειράς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο casting που έχει συγκεντρώσει ακόμη και στους πιο "μικρούς" ρόλους ηθοποιούς που ξεχωρίζουν, πραγματικά!
Ένας από τους δεύτερους ρόλους που έχει αγαπηθεί πολύ από το κοινό είναι αυτός της παπαδιάς τον οποίο υποδύεται με ξεχωριστό τρόπο η Στέλλα Γκίκα. Η συμπαθής ηθοποιός έχει δώσει -σύμφωνα με πολλούς- στην ελληνική τηλεόραση την "καλύτερη παπαδιά ever"!
Αν όμως ακόμη η παπαδιά του Σασμού κάτι σου θυμίζει και δεν μπορείς να θυμηθείς ακριβώς, ιδού η απάντηση: Η Στέλλα Γκίκα ερμήνευσε τη σκληρή "Καλιόπη", μητέρα της "Θεοδοσίας", την οποία ερμήνευε η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, η οποία είχε έρθει άρον άρον στο Διαφάνι προκειμένου να βάλει τα πράγματα στη ζωή της θυγατέρας της στη θέση τους. Είχε, μάλιστα, αντιμετωπίσει και την "Ελένη" (Μαρία Κίτσου) σε μια κατά μέτωπον επίθεση.
Ήδη έχουμε τις δύο από τις τρεις ηθοποιούς που έφτασαν στον "Σασμό" από τις "Άγριες Μέλισσες". Όσο για την τρίτη; Αυτή είναι η Όλγα Δαμάνη, ή "γιαγιά Ρηνιώ" αν προτιμάτε, η οποία στα επεισόδιο που γύρισαν τον χρόνο πίσω στο 1920 είχε ερμηνεύσει τη μητέρα των Σεβαστών, "Αννέζω".
Στο ίδιο επεισόδιο με το προπολεμικό flashback είδαμε στο Διαφάνι και δυο -πολλά υποσχόμενους- νεαρούς ηθοποιούς τους οποίους, τελευταία, έχουμε αγαπήσει στην Άνω Ποριά του "Σασμού".
Ο λόγος για τον Κώστας Νικούλι που γνωρίσαμε ως "Πέτρο Βρουλάκη" όμως ενσάρκωσε τον "Γιώργη Σταμίρη" σε νεαρή ηλικία και τον Στρατή Χατζησταματίου, τον "Μανώλη Αγγελάκη" του "Σασμού" ως νεαρό "Δούκα Σεβαστό".
Και ο πατέρας του "Μανώλη", όμως, είχε περάσει από τις "Άγριες Μέλισσες". Ο Στάθης Μαντζώρος, που ερμηνεύει τον καφετζή του χωριού, "Παντελή Αγγελάκη" είχε συμμετάσχει στο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου όπου έφεραν τον "Νέστορα" (Παύλο Ορκόπουλο) στην ασφάλεια, καθώς ήταν στην οργάνωση που έψαχνε για τους προδότες στην κατοχή. Εκεί, ο Ματζώρος υποδύθηκε τον διοικητή που του σφίγγει το χέρι, τον χαιρετά στρατιωτικά, ως ήρωα πολέμου, και του λέει "τιμή μου που πολέμησα μαζί σας". Ο "Νέστορας" του είχε σώσει τη ζωή στη μάχη, στο μέτωπο, και εκείνος, με το που καταλαβαίνει ποιος είναι, τον ελευθερώνει.