Jill Biden: Όσα θέλεις να ξέρεις για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που παντρεύτηκε τον Joe Biden μετά από 5 προτάσεις γάμου!

10.11.2020
Jill Biden: Όσα θέλεις να ξέρεις για την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ που παντρεύτηκε τον Joe Biden μετά από 5 προτάσεις γάμου!
H Δρ.Jill Biden είναι στο πλευρό του Joe Biden πριν από τη θητεία του ως αντιπροέδρου και ακόμη και πριν από την πρώτη του προσπάθεια να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 1987.

Στα 40 και πλέον χρόνια του γάμου τους, έχουν μεγαλώσει την οικογένειά τους, υποδέχτηκαν πολλά εγγόνια και μετακόμισαν στον Λευκό Οίκο. Έχουν επίσης υποστεί την οδυνηρή τραγωδία της απώλειας ενός γιου, του Beau Biden, από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015.

«Είναι τόσο σκληραγωγημένη και πιστή», δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος για τη σύζυγό του τον Αύγουστο.

Πλέον το ζευγάρι πρόκειται να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο αφού ο Joe Biden νίκησε τον Donald Trump στις προεδρικές εκλογές του 2020. Όλα τα μάτια μπορεί να είναι τώρα στραμμένα στον Joe, αλλά δεν πρέπει να αγνοήσουμε την Jill, μια επί πολλά χρόνια εκπαιδευτικό που πρόκειται να συνεχίσει το επάγγελμά της παρά το γεγονός ότι είναι πλέον Πρώτη Κυρία.

Η Jill σχολίασε την εκλογή του συζύγου της με το μήνυμα «Θα είναι πρόεδρος για όλες τις οικογένειες μας».

Ιδού μερικά επιπλέον πράγματα που μπορεί να μην ξέρεις για τη νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, dr Jill Biden

Είναι καθηγήτρια

Η Jill είναι εκπαιδευτικός εδώ και δεκαετίες. Είναι καθηγήτρια επί πολλά χρόνια στο Community College της Βόρειας Βιρτζίνια, όπου διδάσκει αγγλικά. Άρχισε να εργάζεται στο κολέγιο το 2009, λίγο πριν από την έναρξη της θητείας του προέδρου Barack Obama, σύμφωνα με τους The L.A. Times.

Το 2007, απέκτησε το διδακτορικό της στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Delaware.

Σκοπεύει να συνεχίσει να διδάσκει παρά το γεγονός ότι είναι πλέον Πρώτη Κυρία

Η Jill θα μπορούσε να γίνει η μόνη Πρώτη Κυρία που κατέχει αμειβόμενη δουλειά έξω από τον Λευκό Οίκο, εάν,όντως, συνεχίσει να διδάσκει.

«Αν φτάσουμε στον Λευκό Οίκο, θα συνεχίσω να διδάσκω», δήλωσε στο CBS τον Αύγουστο. «Είναι σημαντικό και θέλω οι άνθρωποι να εκτιμούν τους δασκάλους και να γνωρίζουν τη συνεισφορά τους και το ότι αναβαθμίζουν το επάγγελμα».

Η Jill έκανε το ίδιο πράγμα όταν ήταν Δεύτερη Κυρία (ως σύζυγος αντιπροέδρου), διδάσκοντας Αγγλικά σε πλήρη απασχόληση στο Northern Virginia Community College. «Διδάσκω πολλούς μετανάστες και πρόσφυγες», είπε στο CBS για τους μαθητές της. «Λατρεύω τις ιστορίες τους, λατρεύω το ποιοι είναι ως άνθρωποι και μου αρέσει το γεγονός ότι μπορώ να τους βοηθήσω στο δρόμο τους προς την επιτυχία»

Φέτος, έκανε ένα διάλειμμα από τη διδασκαλία για πρώτη φορά από το 1981, για να βοηθήσει τον σύζυγό της στο δρόμο της εκστρατείας, σύμφωνα με την The Washington Post.

Υπερασπίστηκε στρατιωτικές οικογένειες και κοινοτικά κολέγια όταν ο σύζυγός της ήταν Αντιπρόεδρος του Barack Obama

«Έχοντας έναν πατέρα στο στρατό, έχοντας έναν γιο (Beau) που υπηρέτησε στο Ιράκ, είδα την ανάγκη να υποστηρίξω στρατιωτικές οικογένειες», δήλωσε η Jill στο εισαγωγικό της βίντεο στο DNC.

Επίσης έδωσε προτεραιότητα στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού μετά την ίδρυση της πρωτοβουλίας Biden Breast Health στο Delaware το 1993.

Τώρα που έγινε Πρώτη Κυρία, σκοπεύει να συνεχίσει να υποστηρίζει τα δωρεάν δίδακτρα των κοινοτικών κολεγίων, τη χρηματοδότηση για την έρευνα του καρκίνου και συνεχίζει να υποστηρίζει οικογένειες στρατιωτών, ανέφερε το CBS.

Η Jill Biden γεννήθηκε ως Jill Jacobs το 1951 στο Hammonton του New Jersey, όπου μεγάλωσαν οι γονείς της και ζούσαν οι παππούδες της. Παντρεύτηκε τον Joe το 1977.

Η Jill υπενθύμισε στο Twitter ότι «συνάντησε» τον σύζυγό της όταν την πήρε τηλέφωνο χωρίς να την ξέρει. «Πού βρήκες αυτόν τον αριθμό;. Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις που είπα στον Joe με τον Joe όταν με πήρε out of the blue ένα Σάββατο του 1975», έγραψε.

Σχετικά με το πρώτο τους ραντεβού, είπε σε μια συνέντευξη, «Ήμουν τελειόφοιτη και έβγαινα με άντρες που φόραγαν τζιν και t shirts και αυτός ήρθε στην πόρτα φορώντας ένα μπλέιζερ και loafers. Τότε σκέφτηκα, “Θεέ μου, αυτό δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει, ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια”. Ήταν εννέα χρόνια μεγαλύτερος από εμένα! Αλλά βγήκαμε για να δούμε το A Man and a Woman σε έναν κινηματογράφο στη Φιλαδέλφεια, και πραγματικά τα καταφέραμε».

How it started vs. How it’s going

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dr. Jill Biden (@drbiden) στις

Ο Joe έκανε πέντε φορές πρόταση γάμου πριν η Jill πει ναι, υπενθύμισε σε ένα βίντεο του DNC. Η Jill ήταν διστακτική επειδή ήθελε να βεβαιωθεί ότι οι δύο γιοι του Joe, ο Beau και ο Hunter, ήταν σύμφωνοι με αυτό. Αφού είπε τελικά το «ναι», εκείνη και ο Joe είπαν «Ι do» στις 17 Ιουνίου του 1977, στο Παρεκκλήσι των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Το 1981 έκαναν μια κόρη, την Ashley Biden.

Πριν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με τον Joe, η Jill ήταν προηγουμένως παντρεμένη με τον Bill Stevenson. Ο νέος πρόεδρος ήταν επίσης προηγουμένως παντρεμένος με τη Neilia Hunter, η οποία έφυγε από τη ζωή με την κόρη τους, Naomi Biden, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1972. Είχαν μαζί τους δύο γιους του Beau και Hunter, αλλά η Jill τους μεγάλωσε ως δικούς της. «Η Neilia θα είναι πάντα η μανούλα, αλλά ο Jill ήταν η μαμά», έγραψε ο Joe Biden στη βιογραφία του 2007, «Promises to Keep», σημειώνοντας ότι οι γιοι του δεν αναφέρθηκαν ποτέ στη Jill ως «μητριά» τους.