Lady Gaga: Ποιον αποκάλεσε δημοσίως "ρατσιστή και ηλίθιο";

01.06.2020
Lady Gaga: Ποιον αποκάλεσε δημοσίως "ρατσιστή και ηλίθιο";
Η ορισμένη ανάρτηση της τραγουδίστριας στα social media

Η δολοφονία του George Floyd από αστυνομικό στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προκαλέσει κύμα οργής από το πλήθος που τις τελευταίες μέρες έχει βγει στους δρόμους παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού. Δεν είναι λίγοι όμως και οι celebrities που έχουν πάρει δημόσια θέση για το γεγονός αυτό.

Δες και αυτό: Margot Robbie- Scarlett Johansson: Ποιος είναι ο ρόλος που έχει προκαλέσει έντονη κόντρα μεταξύ τους

Μια από αυτούς είναι και η Lady Gaga, η οποία δημοσίευσε ένα εξοργισμένο μήνυμα για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, τον οποίο αποκάλεσε "ρατσιστή και ηλίθιο". Στην μακροσκελή της ανάρτηση, η τραγουδίστρια λέει: "Είναι πολλά αυτά που θέλω να πω, αλλά κυρίως φοβάμαι να πω κάτι που μπορεί να προκαλέσει περισσότερη οργή, αν και αυτό είναι δικαιολογημένο συναίσθημα. Δε θέλω να συνεισφέρω σε περισσότερη βία, θέλω να βοηθήσω στο να βρεθεί λύση. Είμαι εξοργισμένη με το θάνατο του George Floyd αλλά και με το θάνατο πολλών μαύρων ανθρώπων, που εδώ και χρόνια αυξάνονται, ως αποτέλεσμα συστηματικού ρατσισμού και ενός διεφθαρμένου συστήματος. Οι φωνές της μαύρης κοινότητας έχουν σιωπήσει και αυτή η σιωπή αποδεικνύεται θανάσιμη συνεχώς. Ό,τι κι αν έχουν κάνει για να διαμαρτυρηθούν, δεν έχουν δει συμπόνοια από τους ηγέτες, που υποτίθεται πως πρέπει να τους προστατεύουν. Καθημερινά οι άνθρωποι στην Αμερική είναι ρατσιστές, είναι γεγονός».

Αυτό το είδες; Jennifer Lopez: Κατάκαρδα λυπημένη για αυτό που της "έκανε" ο κορονοϊός

Μιλώντας για τον Doland Trump, η Lady Gaga είπε πως "ξέρουμε ότι είναι ηλίθιος και ρατσιστής, το γνωρίζουμε από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντα του. Δεν έχει προσφέρει τίποτα άλλο παρά άγνοια και προκατάληψη ενώ συνεχίζουν να χάνονται ζωές μαύρων. Τροφοδοτεί ένα σύστημα που έχει τις ρίζες του στην ρατσιστική δραστηριότητα. Είναι καιρός για αλλαγή. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι μια επική τραγωδία που ορίζει τη χώρα μας εδώ και καιρό".