Κερκ Ντάγκλας: «Ήμουν άπιστος, αλλά η γυναίκα μου μου έσωσε τη ζωή» [photos]

17.05.2017
Ο διάσημος σταρ παραδέχεται ότι δεν υπήρξε και ο ιδανικότερος σύζυγος, ωστόσο η σύζυγός του μπόρεσε και ξεπέρασε όλα του τα στραβοπατήματα, και στάθηκε βράχος στο πλάι του.

Ο Κερκ Ντάγκλας και η γυναίκα του Άννι εξέδωσαν το βιβλίο με τον τίτλο: «Kirk and Anne: Letters of Love, Laughter and a Lifetime in Hollywood» (Κερκ και Άννι: Γράμματα έρωτα, γέλιου και μιας ολόκληρης ζωής στο Χόλιγουντ), όπου περιείχε τις ερωτικές επιστολές που αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του πολυετούς γάμου τους (παντρεύτηκαν το 1954)

Εκεί οι θαυμαστές του σοκαρίστηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο 100ετής σήμερα γόης όχι απλώς είχε πολλές ερωμένες (ήταν κοινό μυστικό άλλωστε!), αλλά και ότι η γυναίκα του Άννι τα γνώριζε όλα από την αρχή! Όπως είπε η 98χρονη σήμερα Άννι:

«Η εμπιστοσύνη και η ειλικρίνεια είναι δυο από τις αρετές που βρίσκω απαραίτητες σε ένα γάμο. Δεν ήθελα ποτέ να ακούσω κουτσομπολιά για τον άντρα μου από κάποιον τρίτο. Του το ξεκαθάρισα από την αρχή ότι ήθελα να μαθαίνω από τον ίδιο εάν είχε κάποιο φλερτ ή κάποια άλλη σχέση. Και αφού δεν μπορεί να κρατήσει μυστικό ξέρω ότι πάντα είχε, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν ήταν κάτι σοβαρό και συνήθως συνέβαινε όταν ένιωθε μόνος του και ήταν κάπου μακριά χωρίς εμένα. Είναι εντελώς άτοπο να περιμένεις απόλυτη πίστη κατά τη διάρκεια ενός γάμου».

Η Γερμανικής καταγωγής ηθοποιός επίσης υποστηρίζει ότι στην ευρωπαϊκή καταγωγή της οφείλεται η στάση της αυτή: «Είναι λιγότερο πιθανό οι Ευρωπαίες να ζητήσουν διαζύγιο εξαιτίας της απιστίας. Αγαπούσα το σύζυγό μου και την οικογένειά μας όλη μου τη ζωή οπότε γιατί να τα παρατήσω όλα αυτά εξαιτίας της περηφάνιας μου; Είμαστε μαζί γιατί αγαπούμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και έχουμε τις ίδιες αξίες».

Τι λέει όμως ο ίδιος ο Κερκ για όλα αυτά; «Η Άννι έσωσε τη ζωή μου δύο φορές. Την πρώτη όταν τσακώθηκε μαζί μου προκειμένου να μην ταξιδέψω με το αεροπλάνο του Μάικ Τοντ (συζύγου της Ελίζαμπεθ Τέιλορ) και το οποίο τελικά έπεσε κάπου στο Νέο Μεξικό. Όλοι σκοτώθηκαν. Τη δεύτερη όταν με πήγε στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα που έπαθα σε χρόνο ρεκόρ και μετά μου έκανε τη ζωή μου δύσκολη προκειμένου να ξεφύγω από την κατάθλιψη με τάσεις αυτοκτονίας που είχα». Και ποιο είναι το μυστικό του 63χρονου γάμου τους (εκτός από το ότι η Άννι έκανε τα στραβά μάτια); «Καθόλη τη διάρκεια του γάμου μας βγαίνουμε “ραντεβού”. Βρισκόμαστε μαζί, σε αυτό που ονομάζουμε “χρυσή ώρα” και είναι κάθε απόγευμα γύρω στις 6.30. Καθόμαστε και συζητάμε, γελάμε και μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και διηγούμαστε πώς περάσαμε τη μέρα μας».