Ανοίχτηκε η διαθήκη του Ανδρέα Μπάρκουλη: Ο "πόλεμος" των κληρονόμων

16.12.2016
Του Αγίου Νικολάου, ανήμερα της ονομαστικής γιορτής του μικρότερου γιου του, ανοίχτηκε η διαθήκη του Ανδρέα Μπάρκουλη, και όπως φαίνεται προκάλεσε προβλήματα από εκεί που δεν ήταν ορατά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Esperesso, μοναδικοί κληρονόμοι του εκλειπόντως ηθοποιού, ορίστηκαν ο 14χρονος γιος του Νικόλας και η σύζυγός του Μαίρη. Μετά την ανακοίνωση του περιεχομένου της διαθήκης, η κόρη του ηθοποιού από τον πρώτο γάμο του, Βίκυ, σεβόμενη την επιθυμία του πατέρα της, ανακοίνωσε ότι δεν θα την προσβάλει. Αντίθετα, σύμφωμα με τη Μαίρη Μπάρκουλη, ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών «Διόνυσος», δεν αποδέχεται τη διαθήκη και στέκεται εμπόδιο στην πραγματοποίηση των επιθυμιώντου Ανδρέα.


Η χήρα του Ανδρέα Μπάρκουλη υποστηρίζει τα εξής:

«Η ύπαρξη διαθήκης δεν ήταν γνωστή σε κανέναν άλλον και γράφτηκε σχεδόν πριν από δεκατρία χρόνια, λίγον πριν από τη βάφτιση του Νικόλα. Γνώριζα από τον ίδιο πως θα άφηνε το 50% των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων του (και όλα τα υπόλοιπα) στο Νικόλα και το 50% σ’ εμένα με τον όρο: να μην ξαναπαντρευτώ ποτέ. Αυτός ο όρος τελικά δεν υπήρχε στη διαθήκη που ανοίχτηκε. Ήταν μάλλον ένα αστείο του συζύγου μου. Επιθυμούσε να εξασφαλίσει το Νίκο, καθώς αυτό που τον προβλημάτιζε ήταν πώς θα άφηνε πίσω του ένα ανήλικο παιδί και μάλιστα σε χέρια μανιακών που θέλουν να το κατασπαράξουν».



Σε ό,τι αφορά στον άγνωστο μέχρι πρότινος γιο του Μπάρκουλη, Ντιρλάντ, δεν αναφέρεται πουθενά στη διαθήκη.