Μίλα Κούνις: «Με εκβίασαν να ποζάρω ημίγυμνη σε περιοδικό»

03.11.2016
Συγκλονίζει η ανοιχτή επιστολή με την οποία η διάσημη ηθοποιός αποκαλύπτει τον σκληρό, αλλά και άκρως σεξιστικό κόσμο του Χόλιγουντ. Σύμφωνα με όσα γράφει, ένας παραγωγός προσπάθησε να την εκβιάσει λέγοντάς της «δε θα δουλέψεις ποτέ ξανά σε αυτήν την πόλη», όταν αρνήθηκε να ποζάρει ημίγυμνη για το εξώφυλλο αντρικού περιοδικού στο πλαίσιο προώθησης της ταινίας που συμμετείχε.

Ο λόγος για την Μίλα Κούνις, η οποία δεν ενέδωσε στον εκβιασμό: «Ο κόσμος δεν τελείωσε. Η ταινία έφερε πολλά χρήματα και τελικά ξαναδούλεψα σε αυτήν την πόλη ουκ ολίγες φορές... ».



Παράλληλα αποκάλυψε σύμφωνα με το LIFO ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας της την έχουν προσβάλλει, την έχουν παραγκωνίσει, την έχουν πληρώσει με λιγότερα χρήματα, την έχουν αγνοήσει ή την έχουν μειώσει εξαιτίας του φύλου της. «Και πάντα προσπαθούσα να δίνω στους ανθρώπους το ελαφρυντικό της αμφιβολίας- ίσως γνώριζαν περισσότερα, ίσως είχαν μεγαλύτερη εμπειρία, ίσως υπήρχε κάτι που αγνοούσα. Έμαθα πως για να πετύχω σαν γυναίκα σε αυτή τη βιομηχανία έπρεπε να παίζω με τους κανόνες των αντρών. Αλλά όσο μεγάλωνα και όσο περισσότερο δούλευα, τόσο καταλάβαινα πως είναι ανοησίες» λέει η ίδια.

«Τέλειωσα με τους συμβιβασμούς ή ακόμη καλύτερα τέλειωσα με το να με κάνουν να συμβιβάζομαι. Οπότε από δω και πέρα όταν θα έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες στιγμές, διακριτικές είτε απροκάλυπτες, θα τις αποκαλύπτω με το κεφάλι ψηλά. Δεν μπορώ να εγγυηθώ πως οι αντιστάσεις μου θα δώσουν κουράγιο, αλλά τουλάχιστον τώρα είμαι κομμάτι της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος όπου θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης», καταλήγει.