Έξαλλος ο Μουτσινάς με το Πρω1νό της Σκορδά: «Θα πάθαινα κατάθλιψη»

20.09.2016
Ο Νίκος Μουτσινάς μίλησε στο περιοδικό TV Έθνος, όπου μοιράστηκε τις σκέψεις τους για το μαύρο στα κανάλια, τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και την άρνησή του να βρεθεί στο πλευρό της Φαίης Σκορδά.

Ο Μουτσινάς τόνισε μάλιστα πως δεν μετάνιωσε λεπτό για την απόφαση να βρεθεί και πάλι στον Άλφα.

«Δεν ξέρω το πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη τηλεοπτική μέρα και θαρρώ πως δεν μπορεί κανείς να ξέρει. Εχουμε να κάνουμε με αχαρτογράφητα νερά. Ομως, αν συμβεί, είναι ανατριχιαστικό, είναι τρομακτικό, είναι μία άλλη εποχή.

Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα κι επειδή για να πας στον Alpha αποχώρησες από τον ΑΝΤ1, που ήταν ένα κανάλι το οποίο τελικά αδειοδοτήθηκε, υπήρξε έστω και μία στιγμή που να μετάνιωσες γι΄ αυτή την απόφασή σου;

Οχι, στ’ ορκίζομαι! Και ξέρεις γιατί δεν μετάνιωσα γι΄ αυτή την απόφασή μου, γι΄ αυτή την επιλογή μου; Γιατί στον ΑΝΤ1 δεν υπήρξε κάποια πρόταση που να μου έκανε. Δηλαδή, δεν υπήρξε μία πρόταση που να μου άρεσε και στον ΑΝΤ1 και να μου άρεσε και στον Alpha και τελικά να πήγα στον Alpha, όντας μέσα μου διχασμένος. Στον Alpha πήγα γιατί μου προσέφερε ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω, οπότε δεν αντιμετώπισα κάποιο δίλημμα για να το μετανιώνω τώρα».

Δηλαδή, πέρσι δεν περνούσες καλά στον ΑΝΤ1;

Τα περνούσα σούπερ! Με την Μπεκατωρίτσα μου ήταν τέλεια τα Σου-Κου. Στο πρωινό τα περάσαμε ωραία, όσο για το «Familiar» πραγματικά το απόλαυσα, το ευχαριστήθηκα όσο δεν πήγαινε άλλο. Ομως, σε ό,τι είχε να κάνει με το πρωινό, εμένα όλο αυτό το κόνσπετ, όλο αυτό το στυλ εκπομπής δεν μου πάει. Κακό είναι;

Γι΄ αυτό δεν δέχτηκες και την πρόταση των Αντεννικών να βρεθείς στο πλευρό της Φαίης Σκορδά στη μετα-Λιάγκα εποχή στο «Πρωινό»;

Βέβαια... Ηταν τιμητικό που το κανάλι θέλησε να με εμπιστευτεί σε αυτήν τη νέα φάση για το «Πρωινό», τη Φαίη (Σκορδά) την γουστάρω πολύ και ήθελα να συνεργαστώ μαζί της, όμως, όπως ήδη σου είπα, αυτό το στυλ εκπομπής δεν μου πάει. Πώς να σ΄ το πω διαφορετικά; Αν έμενα στο πρωινό, απλά θα πάθαινα κατάθλιψη! Δεν με ενδιαφέρει να κάνω καριέρα στα πρωινά. Δεν έχω αυτό το άγχος.

Με άλλα λόγια δεν θα άφηνες τη Μαρία (Μπεκατώρου) για τη Φαίη;

Οχι, δεν θα άφηνα τη Μαρία για τη Φαίη! Δεν το θεωρώ και δίκαιο, έντιμο, σοβαρό. Δεν θα το έκανα αυτό στη Μαρία. Δεν θα άφηνα το πρωινό «Σου-Κου» γιατί δεν μου ταιριάζει, για να πάω στο καθημερινό από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή, που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Ναι, αλλά απ' ό,τι ξέρω, τα χρήματα που σου προσέφερε ο ΑΝΤ1 για να παραμείνεις ήταν πολύ καλά...

Συγνώμη που θα το πω αυτό γιατί ζούμε σε δύσκολες εποχές και ο κόσμος τα περνάει δύσκολα, όμως, δεν γίνονται τα πάντα για τα λεφτά. Προσωπικά είχα την πολυτέλεια να μπορώ να επιλέξω το επόμενο βήμα μου, όχι με γνώμονα τις αποδοχές μου, αλλά με το τι θα με έκανε να αισθανθώ πιο χαρούμενος και πιο δημιουργικός. Θα με ένοιαζαν οι αποδοχές μου αν μου προσέφεραν ψίχουλα.

Πάντως, χύθηκαν τόνοι μελάνης το καλοκαίρι σε σχέση με τη μετακίνησή σου από τον ΑΝΤ1 στον Alpha!

Αυτό πάλι; Λες κι όλοι τη δική μου έννοια είχαν! Καλέ, ενδιέφερε τόσο τον κόσμο αν εγώ έμενα στον ΑΝΤ1 ή θα πήγαινα στον Alpha; Οτι τύπου έχουμε λύσει όλα μας τα προβλήματα και ασχολούμαστε και με την... περικοκλάδα (γέλια). Από την άλλη, τι να πω; Εχω κι εγώ το... σουξέ μου (γέλια)! Εκτός από τις δέκα Ελένες με τα μαγιό και τις έξι Χρηστίδου με Μαραντίνη, ήμουν κι εγώ εκεί... Ημουν κι εγώ στις σελίδες των περιοδικών και κατάφερα να «κοσμήσω» δεκάδες σεζλόνγκ, ξαπλώστρες, πετσέτες.

Όσο για τη σχέση για την Ελένη Μενεγάκη;

Δεν γινόταν να μη ρωτήσουμε τον Νίκο Μουτσινά σχετικά με τον... αστικό μύθο, που θέλει την Ελένη Μενεγάκη να έχει μεσολαβήσει για την επιστροφή του στον Alpha, ότι ουσιαστικά του άνοιξε την πόρτα στο κανάλι της Κάντζας. Ιδού τι μας απάντησε: «Αν όντως ρωτήθηκε, είμαι σίγουρος πως μου άνοιξε την... καγκελόπορτα και, αν έπρεπε να χτιστεί μία κατάσταση, και τα τούβλα κουβάλησε και το τσιμέντο έφερε. Με την Ελένη είναι γνωστό πως υπάρχει μεγάλος έρωτας!».

Ο Alpha τελικά δεν τα κατάφερε να αποκτήσει μία από τις τέσσερις, πολυπόθητες, άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. Το περίμενες;

Σε αυτήν τη ζωή έχω μάθει να περιμένω τα πάντα, αλλά και τίποτα... Ενα είναι σίγουρο. Ολο αυτό που συμβαίνει είναι πάρα πολύ ωραίο σαν ριάλιτι σόου, όμως, όταν προσπαθώ να το αντιμετωπίσω σοβαρά, το βρίσκω αδιανόητο. Και φυσικά έχω και πολλά ερωτήματα ως πολίτης και όχι ως παρουσιαστής.

Ερωτήματα όπως;

Oπως, για παράδειγμα, αν κατάλαβα καλά, το θέμα ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα. Πολύ καλά να συγκεντρωθούν χρήματα. Με ποια λογική, όμως, δεν παίρνεις χρήματα απ’ όλους; Γιατί δεν παίρνεις χρήματα και από τους... δεκαπέντε και παίρνεις από τους πέντε; Αφού όλα για τα λεφτά έγιναν. Δηλαδή, πώς γυρνάς την πλάτη σου σε ένα κανάλι που φτάνει στο σημείο να σου δώσει 60.000.000;