Ο Κιμούλης απαντά στον Αμβρόσιο μέσω Facebook: «Βρε αθεόφοβε, με ξεπερνάει πού... »

22.07.2016
Κάποιος να σταματήσει τον... Κιμούλη. Ο βετεράνος ηθοποιός έχει πάρει φόρα στην κόντρα με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μετά τη δεύτερη επιστολή του Αμβρόσιου για την παράσταση «Πλούτος», κατά την οποία ο Μητροπολίτης έγραψε μεταξύ άλλων: «Δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου», ο ίδιος απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού:

«Θανάση, (συγνώμη για τον κοσμικό ενικό, αλλά μετά από μια τέτοια επιστολή, δεν αντέχει τίποτ’ άλλο) κατ΄αρχάς θέλω να σ’ ευχαριστήσω, που έκανες μία τόσο αντικειμενική θριαμβευτική παρουσίαση της παράστασής μας - τόσες φορές επαναλαμβάνεις (ορθώς) , πως "κατέκλυσαν" ένα θέατρο1000 θέσεων, 1200 θεατές!!!, οι οποίοι μάλιστα ?εχάρησαν σφόδρα καταχειροκροτώντας την παράσταση" - ελπίζω βέβαια (αν και ανησυχώ λιγάκι) στο τέλος να μη μας ζητήσεις και ποσοστά για την προώθησή της, γιατί δεν τη χρειαζόμασταν σε τέτοια έκταση. Στη συνέχεια, ειλικρινά, δεν περίμενα πως η παράστασή μας και εγώ θα ήμασταν η αιτία να συντομεύσεις την υποβολή της παραίτησής σου. Ευπρόσδεκτη πάντως. Αυτό όμως, βρε αθεόφοβε, που με ξεπερνάει είναι το πού θες να μοιραστείς τον πόνο σου! Κλαίω!!! Είναι απ’ τις καλύτερες τρολιές που έχουν γραφτεί. Ακόμα γελάμε, Θανάση...».

Διαβάστε για την παράσταση «ΠΛΟΥΤΟΣ»

Για την ιστορία το βράδυ της Τετάρτης 20/7και αφού διαπίστωσε ότι οι Αιγιώτες είχαν κατακλύσει το θέατρο «Γεώργιος Παππάς» για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Πλούτος», παρά την προτροπή του να μην πάνε, ο Μητροπολίτης έγραψε:


«Αγαπητοί Αιγιώτες και Αιγιώτισσες,

Απευθύνομαι προς τους 1.200 περίπου θεατές, οι οποίοι χθές βράδυ κατέκλυσαν το Θέατρο «Γεώργιος Παππάς» στο Αίγιο, για να παρακολουθήσουν την γεμάτη χυδαιολογίες παράσταση «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Ήταν μια παράσταση... για την οποία είχε προαναγγελθή, ότι μεταξύ άλλων θα χλευάσουν και το ταπεινό πρόσωπό μου.
Όλοι εσείς που εσπεύσατε να προαγοράσετε τα εισιτήρια, ώστε αυτά να εξαντληθούν πολύ ενωρίς και όλοι εσείς, οι οποίοι καταχειροκροτήσατε τους Ηθοποιούς κ. Κιμούλη και την παρέα του, ακούοντας τις βωμολοχίες των και βλέποντας την κακοποίηση του προσώπου μου, παρακαλώ να δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου!

Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το Μεγαλύτερον Βραβείο της Επισκοπικής μου Διακονίας! Διότι τα λόγια του Απ. Παύλου εν προκειμένω είναι σαφή: «Υμίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον ο εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν» (Φιλιπ.1,29) Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε επίσης το πιο σπουδαίο μάθημα! Ότι δηλ. τα τριάκοντα και οκτώ (38) τόσα χρόνια, που σας υπηρετώ ως ‘Επίσκοπος των ψυχών σας, ως υπηρέτης του Ιησού μου, και ως χαμάλης ενός εκάστου εξ υμών, δεν σας έχουν συγκινήσει!

Δεν επεζήτησα ποτέ τον έπαινόν σας! Με ταπείνωση σας υπηρετώ εργαζόμενος από την 7ην πρωϊνήν ώραν μέχρι του μεσονυκτίου καθημερινώς, προσφέροντας δωρεάν τις υπηρεσίες μου προς όλους και πραγματοποιώντας έτσι την υπόσχεση, που σας έδωσα κατά την ημέραν της ενθρονίσεώς μου στο Αίγιο (19 Νοεμβρίου 1978), ότι θα είμαι μία λαμπάδα, η οποία θα καίγεται, για να φωτίζεσθε εσείς!
Αλλά και δεν επερίμενα ποτέ, ότι θα τρέχατε για να χειροκροτήσετε κάποιους Ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό μου. Με την ευκαιρία ας χαίρεται και η Δημοτική Αρχή του Αιγίου για το κατόρθωμά της! Επειδή μαντεύω, ότι θα ικανοποιήση όλους εσάς τους χειροκροτές της χθεσινής χυδαιολογίας κατά του προσώπου μου, σας προαναγγέλλω, ότι αρχίζω να σκέπτομαι, μήπως πρέπει να συντομεύσω τον χρόνο της υποβολής της προαναγγελθείσης ήδη παραιτήσεώς μου για το έτος 2018 από την ενεργό διακονία μου ως Μητροπολίτου σας, οπότε και θα ικανοποιηθείτε πλήρως.

Βεβαίως, έχω την βεβαιότητα, ότι οι χθεσινοί φιλοθεάμονες και θεατρόφιλοι 1.200 τόσοι Αιγιώτες και Αιγιώτισσες, οι οποίοι και οι οποίες κατέκλυσαν το θεατράκι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγίου, και οι οποίοι εχάρησαν σφόδρα από την παράσταση, καταχειροκροτώντας μάλιστα τους υβρίζοντας τον Μητροπολίτη τους ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ βέβαια ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, των χριστιανών του Αιγίου!
Επιστεγάζοντας το παρόν σημείωμά μου θα προσπαθήσω να ζητήσω μια επικοινωνία με την κα Δαμανάκη, για να μοιρασθούμε τον πόνον μας.

Αγαπητέ μοι κ. Δήμαρχε της Αιγιάλειας,
Αγαπητοί μου Αιγιώτισσες και Αιγιώτες,
Αδελφοί μου και Παιδιά μου,
Δεχθήτε την ευγνωμοσύνην μου! Με την παρουσία σας, με τα χειροκροτήματά σας, γενικώς με τον τρόπο σας, μου εχαρίσατε το πιο σπουδαίο Βραβείο! Το μεγαλύτερο Βραβείο της ζωής μου.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ»

Διαβάστε και την πρώτη επιστολή Αμβρόσιου - που ξεκίνησε την κόντρα:

«Αγαπητοί Αιγιώτες και Αιγιώτισσες, Λόγοι συνειδήσεως με υποχρεώνουν να σας ενημερώσω, προαναγγέλλοντας κακοήθειες, οι οποίες πρόκειται να συμβούν στην πόλη μας την προσεχή Τρίτην 19ην Ιουλίου. Προχθές 12 Ιουλίου το βράδυ στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο των Πατρών δόθηκε μία θεατρική παράσταση, με τίτλο: “Ο ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη”. Παράγοντες, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση αυτή, μας εγνωστοποίησαν τα εξής:

Πρωταγωνιστές στο έργο αυτό ήσαν οι ηθοποιοί κ.κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, ΜΠΕΖΟΣ και ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ, γνωστοί για τα αριστερά τους φρονήματα. Καθώς μας επληροφόρησαν, η βωμολοχία και το υβρεολόγιο, προσαρμοσμένο στην φθηνή εποχή που διανύουμε, ήταν τέτοιο που, αλλοίμονο, εάν κάποιος γονηός είχε μαζί του εκεί και τα παιδιά του!

Επί πλέον ο αριστερός κ. ΚΙΜΟΥΛΗΣ, σε ρόλο καθοδηγητή, σε εμβόλιμο κομμάτι της παράστασης, απευθυνόμενος στο κοινό και ειδικά στους νέους, τους προέτρεπε να αντιδράσουν στην εργασία και στις κοινωνικές δομές, εξυβρίζοντας και υποτιμώντας κάθε θεσμό. Προχωρώντας, μάλιστα, σε κάποιο συμβολισμό θέλησε να καθοδηγήσει τις μάζες της νεολαίας σε δυναμικές αντιδράσεις (!!!), που παραπέμπουν σε... άλλες εποχές!

Κάποια στιγμή, βγάζοντας το κόκκινο φουλάρι από το λαιμό του, το παρέδωσε σε ένα νεαρό πρόσωπο του θιάσου, λέγοντας: ...στον όρκο που έχουμε κάνει από παληά και μας ενώνει..., υπονοώντας και παραπέμποντας στον εθνικό διχασμό.

Σε κάποια στιγμή οι πρωταγωνιστές κ. Κιμούλης κλπ. αναφέρθηκαν και στο ταπεινό πρόσωπό μου! Το πρόσωπό του Μητροπολίτου Καλαβρύτων λοιδωρήθηκε, με αφετηρία αυτά που έχω πει για τον ανεκδιήγητο και άθεο Υπουργό της α-Παιδείας κ. ΦΙΛΗ, ο οποίος, δυστυχώς, συνεχίζει να προκαλή το δημόσιο αίσθημα.

Προχθές στη Βουλή των Ελλήνων οι Μαθητές-Βουλευτές τον κόλλησαν στον τοίχο! Με την ευκαιρία, μαζί με τον Επίσκοπό σας εχλεύασαν και την Αγία Εκκλησία μας, την Μητέρα και Τροφό του Έθνους μας! Πληροφορούμαι ότι αυτός ο θίασος θα εμφανισθή και στην πόλη μας στις 19-7-2016, στο υπαίθριο θέατρο “Γεώργιος Παππάς”. Διαπορούμε πώς και με ποια δικαιολογία η ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. θα φιλοξενήση στην πόλη μας ένα τέτοιο θίασο.

Το γνωρίζει, άραγε, ο φίλτατος Δήμαρχός μας κ. Αθαν. Παναγόπουλος; Το εγκρίνει; Οι παράγοντες της δημοτικής Αρχής θα επιτρέψουν να χλευάσουν τον Επίσκοπό σας; Αυτή θα είναι η αμοιβή μου για τα τριάκοντα και οκτώ έτη (38) μιάς θυσιαστικής πορείας στον ιστορικό αυτό τόπο μας; Διερωτώμαι, επίσης, θα είναι πολλοί οι Αιγιώτες και οι Αιγιώτισσες, που θα τρέξουν και θα πληρώσουν ίσως και εισιτήριο, για να παρακολουθήσουν μια παράσταση, όπου σε κάποια ενδιάμεση παρεμβολή θα γελοιοποιείται το πρόσωπο του Μητροπολίτου των;

Αγαπητοί μου Αιγιώτισσες και Αιγιώτες, Αδελφοί μου και Παιδιά μου, Θα επιτρέψουμε, λοιπόν, στους αριστερούς και άθεους να μας ξαναγυρίσουν στα χρόνια του εθνικού διχασμού και του εμφυλίου πολέμου, δηλ. του συμμοριτοπολέμου; Θα ξαναγυρίσουμε, άραγε, στα θλιβερά εκείνα χρόνια, όταν το τραγούδι που κυριαρχούσε στις γειτονιές ήταν το “αδελφός τον αδελφό να σκοτώνει”;

Σκεφθείτε και ενεργήστε.

Η ευθύνη είναι επάνω σας.

+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ».