Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το τραγούδι της Άντζελας, "Ποια θυσία"!

15.04.2016
Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή τη νέα διαφήμιση των Jumbo το all time classic καψουροτράγουδο της Άντζελας Δημητρίου, “Ποια θυσία” έχει επανέλθει.

Πρόκειται για ένα τραγούδι που γράφτηκε το 1985 και ουσιαστικά απογείωσε την καριέρα της ανερχόμενης τότε τραγουδίστριας. Και είναι ένα τραγούδι, που μέχρι σήμερα “μιλάει” στις καρδιές των απανταχού ερωτευμένων και... προδομένων γυναικών.

“Και θέλω να ρθω να σε αρπάξω από την άλλη, να τη ρωτήσω με τα μάτια δακρυσμένα, με ποιο δικαίωμα σε πήρε από μένα και ποια θυσία, ποια θυσία έχει κάνει αυτή για σένα”... Αλήθεια, ποια γυναίκα δεν έχει τραγουδήσει ή δεν έχει νιώσει να ταυτίζεται με τον παραπάνω στίχο;

Ωστόσο, η αποκάλυψη για το λόγο που γράφτηκε το άσμα αυτό, ανατρέπει τα πάντα. Και μπορεί να είναι το απόλυτο καψουροτράγουδο, όμως, η πραγματική ιστορία που κρύβεται πίσω από τον στίχο δεν αφορά σε μία ερωτική απογοήτευση και κυρίως, δεν έχει ερωτικό περιεχόμενο.

Το τραγούδι, γράφτηκε το 1985 με τον τίτλο, «Όταν η νύχτα προχωρά» και έμπνευση αποτέλεσε η προσωπική ιστορία της τραγουδίστριας.


«Το γράψαμε μαζί με τον Μάνο Κουφιανάκη και τον Χάρη Καλούδη στο σπίτι του Χάρη στις 7 το πρωί, πίνοντας πάρα πολύ κρασί. Εγώ έλεγα την ιστορία μου κι ότι ήθελα να είχα τον γιο μου κοντά μου. Όλοι στην αρχή πίστευαν ότι είναι κομμάτι ερωτικό, αλλά αυτό το τραγούδι είναι γραμμένο για το γιο μου, τον Βαγγέλη. Έπρεπε να ρωτήσω αυτή τη γυναίκα «με ποιο δικαίωμα παίρνεις το δικό μου το παιδί, ενώ εγώ το είχα εννέα μήνες στην κοιλιά μου» είχε αποκαλύψει η ίδια η Δημητρίου σε συνέντευξή της.