Κυριάκος - Μαρέβα: Ο έρωτας, οι δυσκολίες και το διαζύγιο που δεν ήρθε ποτέ!

11.01.2016
Από τις ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές στη διάρκεια της μεγάλης νίκης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο λόγος του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και ειδικά στο σημείο, που συγκινημένος και ο ίδιος, ευχαρίστησε δημοσίωςτην οικογένεια του, τη σύζυγο του Μαρέβα και τα τρία του παιδιά.

“Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στην οικογένεια μου. Στη Μαρέβα, στη Σοφία, στον Κωνσταντίνο και στη Δάφνη. Χωρίς την αγάπη τους και τη στήριξη τους δεν θα βρισκόμουν σήμερα εδώ.” Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη του. Και όσοι τον γνωρίζουν από κοντά ήξεραν ότι τα λόγια του είχαν ιδιαίτερη σημασία και μεγάλη συναισθηματική αξία.

Εξάλλου, πριν λίγο καιρό, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ως καλεσμένος στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ειχε μιλήσει ανοιχτά για το γάμο του, που για πέντε χρόνια πέρασε μεγάλη κρίση και ο ίδιος ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, Μαρέβα. Και μπορεί, πολλοί να περιμεναν οτι θα ερχόταν το διαζύγιο, όμως, το ζευγάρι ποτέ δεν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. Και για την περίοδο εκεινη είχε μιλήσει στην εκπομπή της Στεφανίδου.

"Κάθε οικογένεια και κάθε σχέση θα περάσει από δυσκολίες, κάποιες αντέχουν, κάποιες βάζουν τα προβλήματα κάτω απ' το χαλί και γίνονται συμβατικές σχέσεις και κάποιες δεν αντέχουν και ο καθένας τραβάει το δικό του δρόμο.
Κι εμείς περάσαμε με τη Μαρέβα μια μεγάλη δυσκολία, βρεθήκαμε χώρια για πέντε χρόνια, δεν χωρίσαμε, είμαστε σε διάσταση δεν είχαμε πάρει το τελικό διαζύγιο.
Τελικά νομίζω ότι και οι δύο θέλαμε να κοιτάξουμε μπροστά και να ξαναβρεθούμε μαζί.
Βέβαια υπήρχε συναίσθημα και σε αυτές τις περιπτώσεις αν υπάρχει μια βαθιά αγάπη και μια βαθιά εκτίμηση ο χρόνος μερικές φορές μπορεί να κάνει θαύματα και βρισκόμαστε ξανά μαζί και νομίζω είμαστε πιο καλά από πριν. Επαναξιολογήσαμε τη σχέση μας, ξαναείδαμε τι είναι σημαντικό καταλάβαμε καλύτερα ο ένας το άλλο, αφήσαμε ο καθένας κατά μέρος τον εγωισμό του, μπήκαμε πιο πολύ ο ένας στα παπούτσια του άλλου, είδαμε τι ήταν εκείνο το οποίο ενόχλησε ο ένας τον άλλο, γιατί δεν μπορέσαμε ένα διάστημα να είμαστε μαζί και ξαναβρήκαμε μια πολύ όμορφη ισορροπία, ας πούμε ότι πέρασε η σχέση μας σε μια άλλη φάση."

Το ζευγάρι μέτα από την κρίση αυτή βγηκε πιο δυνατό. Μάλιστα, η Μαρέβα Γκραμπόβσκι - Μητσοτάκη σε όλη τη διάρκεια του προεκλογικού αγωνα του συζύγου της, ήταν η "ψυχή", έχοντας αναλάβει και το επικοινωνιακό κομμάτι στον τομέα των social media. Αλλά και στο σπίτι, όπως έχει παραδεχτεί ο Κυριάκος σε παλαιότερη συνέντευξη, είναι ο "αρχηγός", φροντίζοντας η ίδια τα τρία του παιδιά, την 18χρονη Σοφία, τον 17χρονο Αλέξανδρο και την 12χρονη Δάφνη, που ειναι και η μεγάλη αδυναμία του μπαμπά της.

Κυριάκος και Μαρέβα γνωρίστηκε πριν από 20 περίπου χρόνια, όταν και οι δυο έκαναν το μεταπτυχιακό τους. Η οικογένεια Μητσοτάκη αποδέχτηκε με δυσκολία την Ελληνοπολωνή σύντροφο του Κυριάκου, αλλά ο έρωτας τους "αντιστάθηκε" στις αντιδράσεις και το 1997 παντρεύτηκαν στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα. Λίγους μήνες μετά το γαμο τους γεννήθηκε και η πρώτη κόρη τους, Σοφία.