Ο Σαούλ του Homeland σώζει πρόσφυγες στη Λέσβο [vds]

08.12.2015
Η ακτιβιστική δράση του δημοφιλούς ηθοποιού Μάντι Πατίνκιν τον έφερε στη χώρα μας δίπλα στους Σύρους πρόσφυγες. Η δραματική του έκκληση για βοήθεια συγκλονίζει.

Στο ευρύ κοινό είναι γνωστός ως ο "Σαούλ Μπερενσόν" του τηλεοπτικού Homeland. Μάντι Πατίνκιν (Mandy Patinkin) το όνομά του και εκτός από την υποκριτική, ο διάσημος ηθοποιός είναι πολύ ευαισθητοποιημένος στα θέματα των προσφύγων, εξ ου και πριν από λίγες μέρες βρέθηκε στην Λέσβο όπου και βοήθησε Σύρους πρόσφυγες που φτάνουν καθημερινά με τις βάρκες τους στις ακτές του Μολύβου.

"Απλά δεν το καταλαβαίνω. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να το κάνουν αυτό άνθρωποι σε ανθρώπους... Και επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν, τόσοι πολλοί άνθρωποι σε τόσες πολλές χώρες μπορούν να φοβούνται αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν τόσο πολύ. Που έχουν τόσο πολύ ανάγκη, που είναι σε απόγνωση και το μόνο που ζητούν είναι ελευθερία,δικαιοσύνη", δήλωσε μεταξύ άλλων στην κάμερα της οργάνωσης International Rescue Committee και πραγματικά αφυπνίζει, εκλιπαρώντας δραματικά από όλο τον κόσμο να τους βοηθήσει όπως μπορεί.