Διάσημος ηθοποιός συγκλονίζει με το δράμα του [και δίνει μαθήματα ζωής]

23.11.2015
Τις άγνωστες και εξαιρετικά σκληρές και δύσκολες πτυχές της ζωής του μοιράστηκε ο Κιάνου Ριβς μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο facebook. Τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, ο θάνατος του κολλητού του, του παιδιού του, ο χωρισμός με τη γυναίκα του, η ασθένεια της αδελφής του…. Όλα τα αποκάλυψε δίνοντας ένα πολύτιμο μάθημα ζωής…

Πιο συγκεκριμένα έγραψε ο facebook:

«Οι περισσότεροι άνθρωποι με γνωρίζουν, αλλά δεν ξέρουν την ιστορία μου. Όταν ήμουν 3, είδα τον πατέρα μου να φεύγει. Έχω πάει σε τέσσερα διαφορετικά γυμνάσια και έχω παλέψει με τη δυσλεξία, η οποία έκανε την εκπαίδευσή μου πιο δύσκολη απ' ό, τι για τους περισσότερους. Τελικά άφησα το γυμνάσιο, χωρίς να πάρω απολυτήριο. Όταν ήμουν 23, ο καλύτερός μου φίλος, ο River Phoenix, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Το 1998 γνώρισα την Jennifer Syme. Ερωτευτήκαμε κατευθείαν και το 1999 έμεινε έγκυος στην κόρη μας. Δυστυχώς μετά από 8 μήνες το μωρό μας γεννήθηκε νεκρό. Ήμασταν συντετριμμένοι από το θάνατο της κόρης μας και η σχέση μας σταμάτησε. 18 μήνες αργότερα η Jennifer σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.Από τότε αποφεύγω τις σοβαρές σχέσεις και το να αποκτήσω παιδί. Η μικρότερη αδερφή μου είχε λευχαιμία. Σήμερα, έχει θεραπευτεί και έχω δωρίσει το 70% των κερδών μου από το «Μatrix» σε νοσοκομεία που θεραπεύουν τη λευχαιμία.

Είμαι ένας από τους λίγους stars του Hollywood που δεν μένουν σε έπαυλη. Δεν έχω σωματοφύλακες και δεν φοράω φανταχτερά ρούχα. Και παρόλο που έχω 100 εκατ. δολάρια, εξακολουθώ να χρησιμοποιώ το μετρό και το λατρεύω! Έτσι, στο τέλος πιστεύω πως μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι ακόμα και μέσα στην τραγωδία, ένας λαμπρός άνθρωπος μπορεί να αναπτυχθεί.
Δεν έχει σημασία τί συμβαίνει στη ζωή σας, μπορείτε να το ξεπεράσετε! Αξίζει να ζείτε τη ζωή».

"Most people know me, but don't know my story. At the age of 3, I watched my father leave. I attended four different...

Posted by Keanu Reeves Online on Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Λίγα λεπτά πιο πριν είχε ποστάρει στον ίδιο λογαριασμό ένα video από το μετρό, όπου σηκώθηκε για να παραχωρήσει τη θέση του, γράφοντας από κάτω:

«Μεγάλωσα δείχνοντας σεβασμό. Έμαθα να χτυπάω την πόρτα πριν μπω. Να χαιρετάω όταν εισέρχομαι στο δωμάτιο. Να λέω «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» και να σέβομαι τους μεγαλύτερούς μου. Να παραχωρώ τη θέση μου σε κάποιον άλλον, εάν το έχει ανάγκη. Να λέω «ναι κύριε» και «όχι κύριε» και να βοηθάω τους άλλους, όταν με έχουν ανάγκη. Να μην στέκομαι στην άκρη και απλά να παρακολουθώ.

Να κρατάω την πόρτα για το άτομο πίσω μου, να λέω «συγγνώμη» όταν χρειάζεται και να αγαπάω τους ανθρώπους γι' αυτό που είναι και όχι γι' αυτό που μπορώ να πάρω από αυτούς.

Και το πιο σημαντικό, μεγάλωσα μαθαίνοντας να συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους ακριβώς όπως θα ήθελα να μου συμπεριφέρονται. Αυτό λέγεται σεβασμός.

Αν έχετε μεγαλώσει με τον ίδιο τρόπο, κοινοποιήστε το στο profile σας».

Respect

"I was raised to show respect. I was taught to knock before I open a door. Say hello when I enter a room. Say please and thank you, and to have respect for my elders. I'd let another person have my seat if they need it. Say 'yes sir' and 'no sir', and help others when they need me to, not stand on the sidelines and watch. Hold the door for the person behind me, say 'excuse me' when it's needed and to love people for who they are and not for what I can get from them and most importantly, I was also raised to treat people exactly how I would like to be treated by others. It's called respect. If you were raised in this way then share this on your wall!"

Posted by Keanu Reeves Online on Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015