«Το παιχνίδι της μίμησης»: Η άγνωστη αλήθεια για τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο στα κανάλια Novacinema [vds]

30.10.2015
Η ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ, «Το παιχνίδι της μίμησης», που ήταν υποψήφια για 8 Όσκαρ στα φετινά βραβεία (ανάμεσα τους για Καλύτερης Ταινίας, Ά Ανδρικού Ρόλου, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ, Μουσικής και Production Design) αποσπώντας τελικά το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή, την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στις 22:00, στα κανάλια Novacinema.

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ, υποψήφιος για BAFTA τo 2013 για τα «Headhunters» σκηνοθετεί αριστοτεχνικά αυτό το βιογραφικό δράμα, που είναι βασισμένο στο βιβλίο του Άντριου Χότζες: «Άλαν Τιούρινγκ: Το αίνιγμα».

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του μαθηματικού και αναλυτή Άλαν Τούρινγκ ,κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων να «σπάσει» τον κώδικα της περίφημης μηχανής Enigma που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για την κρυπτογράφηση της επικοινωνίας τους, σώζοντας εκατομμύρια ζωές.

Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές Αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά» κάτι που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του. Το σενάριο της ταινίας βρισκόταν στην κορυφή της ετήσιας Μαύρης Λίστας με τα καλύτερα χολιγουντιανά σενάρια που ακόμα δεν είχαν προχωρήσει προς παραγωγή το 2011.

Μετά από μια διαδικασία υποβολής προσφορών με πέντε άλλα στούντιο, η Weinstein Company απέκτησε τα δικαιώματα της ταινίας για 7 εκατομμύρια δολάρια το Φεβρουάριο του 2014, το μεγαλύτερο ποσό που δόθηκε ποτέ για δικαιώματα διανομής στην Ευρωπαϊκή Αγορά Κινηματογράφου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους συγκλονιστικούς Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς (υποψήφιος για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου) και Κίρα Νάϊτλι (υποψήφια για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Αλεξάντρ Ντεπλά.

«Το παιχνίδι της μίμησης» απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από τους κριτικούς με τους περισσότερους να επαινούν την ερμηνεία του Κάμπερμπατς και έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με τις συνολικές εισπράξεις να φτάνουν τα 227,7 εκατομμύρια δολάρια. Συγκέντρωσε επίσης εννέα υποψηφιότητες για BAFTA, πέντε για Χρυσή Σφαίρα και τρεις για Screen Actors Guild Award.

Γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αγγλία, σε διάφορες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων μιας βικτωριανής έπαυλης στην οποία έζησε ο Ίαν Φλέμινγκ, το σταθμό King’s Cross, καθώς και τη Σχολή Σέρμπορν, όπου φοίτησε ο Τιούρινγκ.

Οι συνδρομητές των κινηματογραφικών καναλιών της Nova έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ταινία σε Α' τηλεοπτική προβολή και στη συνέχεια όποτε επιθυμούν, με τον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+.

Novacinema. Ζήσε την εμπειρία!

Κανάλι: Novacinema 1
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 22.00 (Πρεμιέρα)
Διάρκεια: 114 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Τσαρλς Ντανς, Μαρκ Στρονγκ