«Οι Μεν & οι Δεν» στα παρασκήνια- Ποιος ο αρχικός τίτλος της σειράς [photos]

18.05.2016
Διονύσης και Βάνα Δάγκα vs. Τίμου και Νανάς Σταμάτη. Ένα ακόμα flashback ετοίμασε ο ANT1 και αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένο στην κλασική σειρά των '90s, “Οι μεν και οι δεν”. όπου η μοίρα τα φέρνει στον ίδιο όροφο πολυκατοικίας να μένουν ένα ζευγάρι της καλής κοινωνίας κι ένα ζευγάρι, ποιο λαϊκό πεθαίνεις.

Ιστορικοί έχουν μείνει οι τσακωμοί μεταξύ του πλούσιου ζευγαριού της καλής κοινωνίας και του απλού, λαϊκού κι έξω καρδιά ζευγαριού που η μοίρα τα έφερε να μένουν στον ίδιο όροφο σε πολυκατοικία του Κολωνακίου, γράφοντας τηλεοπτική ιστορία για τρεις ολόκληρες σεζόν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και σκορπίζοντας άφθονο γέλιο με τις μοναδικές ερμηνείες των τεσσάρων πρωταγωνιστών.

Χάρης Ρώμας, Άννα Κουρή, Στέλιος Μάινας και Τζόυς Ευείδη κυριολεκτικά «κεντούσαν» στους πρωταγωνιστικούς ρόλους κι η τηλεθέαση χτυπούσε κόκκινο για 109 συνολικά επεισόδια.

Στο ειδικό αφιέρωμα του ANT1 η Άννα Χατζησοφιά, η οποία έγραφε τη σειρά μαζί με τον Χάρη Ρώμα αποκάλυψε ποιός ήταν ο αρχικός τίτλος και γιατί αυτός στην πορεία άλλαξε.

«Ψάχναμε να βρούμε κάτι “νεανικό”, ήταν η εποχή που πουλούσαν πολύ οι 30άρηδες, καλά, πάντα πουλάνε και σκεφτόμασταν τύπου να εκφράζει το πνεύμα της εποχής. Φτιάξαμε αυτό το κουαρτέτο, τα δύο διαφορετικά ζευγάρια, τα οποία μάλιστα στην αρχή είχαν κι ένα πολύ σοβαρό τίτλο, “Το ζευγάρι της διπλανής πόρτας” από την ταινία του Τρυφώ, “Η γυναίκα της διπλανής πόρτας”, αλλά φυσικά αυτό δεν υπήρχε περίπτωση να μείνει, ούτε καν δεν ξέρω αν ποτέ το στείλαμε με αυτόν τον τίτλο στο κανάλι»,

Ο τίτλος ήρθε πάνω στην κουβέντα. Ο Χάρης πιο σοβαρός από μένα είχε προτείνει από τον τίτλο ταινίας του γαλλικού κινηματογράφου “Οι μεν και οι δε” και νομίζω ο τίτλος “Οι μεν και οι δεν” ήταν δικιά μου πρόταση αποπό αυτό που λένε οι αγράμματοι. Νομίζω ότι τον είχα προτείνει εγώ επηρεασμένη από μια θεια μου στο χωριό κι από βγήκε”.

Πρόκειται για μία από τις πολύ λίγες εβδομαδιαίες ελληνικές σειρές που έχουν αγγίξει τέτοιο μεγάλο αριθμό επεισοδίων και δεν είχε κουράσει το κοινό.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορούμε να δούμε τους τέσσερις ηθοποιούς, αλλά και γκεστ σταρ σε μεγάλα κέφια στα παρασκήνια της σειράς.