Θα μπορούσα να πληρώσω για να παίξω την Τατιάνα!

19.01.2015
Αναμφισβήτητα φέτος είναι η χρονιά της. Από τη μια το «Dancing», από την άλλη οι «Συμμαθητές», η Νικολέττα Καρρά κατάφερε αυτό τον χειμώνα να βρεθεί στο τηλεοπτικό προσκήνιο και να κλέψει τις εντυπώσεις και με τους δύο ρόλους που κρατά στα χέρια της. Και ως χορεύτρια που έχει στόχο πλέον και τον μεγάλο τελικό, αλλά και ως ραδιούργα Τατιάνα, που μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 μας χαρίζει μια απολαυστική ερμηνεία.

Φτάσαμε στον ημιτελικό του «Dancing with the stars 5», το έχεις καταλάβει;

Η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Με έχει παρασύρει τόσο πολύ αυτό το μαγικό ταξίδι που ζω όλες αυτές τις εβδομάδες στο παιχνίδι που δεν έχω προλάβει να σκεφτώ τίποτα άλλο.

Στην αρχή σκέφτηκες αν θα τα καταφέρεις να μείνεις στο παιχνίδι μέχρι τέλους, αν θα μπορούσες να κατακτήσεις την πρωτιά;

Ουτε πρωτιές σκέφτηκα ούτε τίποτα, και σου το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν μπήκα στο σόου για να κερδίσω γιατί πολύ απλά δεν είμαι ανταγωνιστικός τύπος. Τον σιχαίνομαι τον ανταγωνισμό και πρέπει να σου πω ότι με... κομπλάρει κιόλας, με παραλύει. Αυτός είναι και ο λόγος φυσικά που δεν παίζω κανενός τύπου παιχνίδι. Πάντα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συναγωνίζομαι την ίδια τη Νικολέττα.

Φέτος χύθηκαν τόνοι μελάνης για το ότι το «DWTS 5» είναι η πιο... θαμπή εκδοχή του σόου, ότι οι συμμετέχοντες δεν ήταν και τόσο μεγάλα αστέρια... Εσύ ασχολήθηκες με αυτά;

Καθόλου, πιο καθόλου δεν γίνεται! Ολα αυτά που λέγονται και γράφονται δεν με απασχολούν. Αλλωστε, τα ίδια και τα ίδια ακούγονται και γράφονται για το «Dancing» από την πρώτη χρονιά που βγήκε στον αέρα.

Φαίνεσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων και πολύ διακριτικός. Ενας τέτοιος άνθρωπος πόσο εύκολο είναι να βρει τις ευκαιρίες που του αξίζουν σε αυτό τον τόσο ανταγωνιστικό χώρο;

Δεν είναι καθόλου εύκολο και σίγουρα σου παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο το να πετύχεις κάποια πράγματα. Εχοντας, λοιπόν, αυτήν τη φιλοσοφία στη ζωή μου και αυτή την κοσμοθεωρία, το ένιωθα ότι ίσως τα πράγματα θα καθυστερούσαν λιγάκι να έρθουν στον δρόμο μου όπως ακριβώς θα τα ήθελα.

Και όμως δεν άλλαξες ούτε τακτική, ούτε κοσμοθεωρία...

Οχι βέβαια, γιατί για μένα το ζητούμενο ανέκαθεν ήταν στη ζωή μου να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και να μπορώ το βράδυ να κοιμάμαι σαν πουλάκι (γέλια).

Σε νοιάζει να λένε πρώτα πως είσαι καλό κορίτσι ή καλή ηθοποιός;

Με νοιάζει να λένε και τα δύο. Πάντως έχουν ειπωθεί και περίεργα πράγματα για μένα.

Οπως;

Οπως ότι είμαι σνομπ και απόμακρη.

Είσαι σνομπ και απόμακρη;

Οχι, δεν ισχύει αυτό και όταν ακούγεται πάντα είναι από συναδέλφους και ανθρώπους που δεν με ξέρουν και δεν έχουμε συνεργαστεί. Τι να πω; Ισως αυτό να προέκυψε επειδή όταν δουλεύω είμαι απόλυτα στοχοπροσηλωμένη στη δουλειά μου και δεν ασχολούμαι με τίποτα άλλο.

Τι είναι εκείνο που δεν ξέρεις να κάνεις καλά;

Το να... μοσχοπουλάω στον χώρο τον εαυτό μου όπως κάνουν αρκετοί άλλοι (γέλια).

Εκτός από το «Dancing» φέτος ήρθαν στον δρόμο σου και οι «Συμμαθητές» του ΑΝΤ1 και η Τατιάνα...

Αυτή η δουλειά και αυτός ο ρόλος ήταν... έρωτας με την πρώτη ματιά. Πριν καν συζητήσω τα οικονομικά είχα πει το ΟΚ στον Βασίλη Θωμόπουλο. Δεν περνούσε καν από το μυαλό μου να χάσω την Τατιάνα. Αφού μου είπε ο Βασίλης, κάτσε βρε παιδί μου να συζητήσεις με την παραγωγή και τα οικονομικά και τα ξαναλέμε. Και του απάντησα ότι δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο. Γι' αυτήν τη δουλειά θα μπορούσα και να πληρώσω (γέλια).

Τι ήταν αυτό που σε ενθουσίασε με την Τατιάνα;

Οτι ήταν ένας ρόλος εντελώς διαφορετικός, με πολλές πτυχές, πολυπρόσωπος, ένας ρόλος με σπέσιαλ εφέ, με μεταμόρφωση, ένας ρόλος που είχε όλα όσα έπρεπε για να τον ερωτευθείς κεραυνοβόλα.

Η Τατιάνα θα μπορούσε να βγει προς τα έξω σαν καρικατούρα. Αυτό σε άγχωσε; Σε φόβισε;

Οχι, ούτε αγχώθηκα ούτε φοβήθηκα. Αλλωστε, είχα τυφλή εμπιστοσύνη στον Βασίλη. Η Τατιάνα είναι μια απίστευτα ρεαλιστική ηρωίδα, με την έννοια ότι είναι «survivor» και υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας. Εχει υποστεί εκφοβισμό στη ζωή της, έχει περάσει πολλά, γι' αυτό αποφασίζει να εκδικηθεί. Για να πάρει πίσω ό,τι της αξίζει. Βλέπουμε, όμως, πως είναι και τόσο εύθραυστη, τόσο ρομαντική που φτάνει στα άκρα ώστε να κερδίσει και να ζήσει τελικά τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Παύλο. Ουσιαστικά είναι θύμα της αγάπης.

Εσύ θα μπορούσες να φτάσεις στα άκρα για έναν έρωτα;

Θα μπορούσα να φτάσω στα άκρα για έναν έρωτα, με την έννοια ότι θα ήθελα να τον βιώσω στο μάξιμουμ. Ετσι κι αλλιώς είμαι τόσο έντονα συναισθηματικός τύπος, που ζω όλα τα συναισθήματά μου στο κόκκινο. Και τους έρωτες και τις απογοητεύσεις, και τα καλά και τα κακά... Και να σου εξομολογηθώ και κάτι ακόμα; Ερωτιάρα ήμουν από το σχολείο (γέλια).

Οι άνθρωποι που δεν έχουν ζήσει έναν μεγάλο έρωτα, μια αγάπη που να τους συγκλονίσει είναι... Λειψοί συναισθηματικά. Αν δεν έχεις πέσει στα πατώματα, αν δεν αγάπησες στο φουλ, είσαι ένας λειψός άνθρωπος που πάντα θα λείπει αυτό το κομμάτι από τη ζωή σου. Αλλωστε το να ζούμε τον απόλυτο έρωτα και το μεγαλείο της αγάπης είναι αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε από τα ζώα.

Ολοι λένε ότι η ομορφιά ανοίγει πόρτες. Μήπως, όμως κλείνει και πόρτες;

Μήπως οι όμορφες πρέπει να αποδείξουν πως δεν έχουν μόνο την εμφάνιση, αλλά και ταλέντο; Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Εξ ορισμού καλείσαι να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Σαφέστατα και υπάρχει μια προκατάληψη σε σχέση με τις ωραίες γυναίκες, όπως επίσης και με τους ωραίους άνδρες. Πόσο χαζό είναι όλο αυτό; Δηλαδή στο Χόλιγουντ που υπάρχουν θεές ηθοποιοί και σε εμφάνιση και σε ταλέντο, πρώτα έπρεπε να αποδείξουν πως δεν είναι απλώς ωραίες; Δηλαδή, η Σαρλίζ Θερόν εδώ δεν θα έβρισκε εύκολα δουλειά γιατί είναι θεά;

Υπάρχει ρατσισμός με τις ωραίες;

Δεν ξέρω αν υπάρχει ρατσισμός. Πάντως, ο άξονας της ζωής μου ποτέ δεν ήταν η εμφάνισή μου. Δεν με μεγάλωσε η μαμά μου λέγοντάς μου «πω, πω κούκλα είσαι». Αυτό που ήθελε ήταν να μεγαλώσει έναν ισορροπημένο, σωστό άνθρωπο. Εχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι καν με όλους εκείνους που επιμένουν να με αντιμετωπίζουν έτσι και να μένουν μόνο στην εμφάνιση.

Στη μετά «50-50» εποχή φοβήθηκες ότι θα μπορούσες να εγκλωβιστείς σε μια συγκεκριμένη τηλεοπτική εικόνα με το Μαράκι;

Με το Μαράκι δεν έπαιζα τη μοιραία και την ωραία. Με το Μαράκι έπαιζα ένα αθώο, αγαθό κοριτσάκι το οποίο τραβούσε τα χίλια μύρια. Παρ' όλα αυτά, όχι, δεν εγκλωβίστηκα με το Μαράκι.

Πάντως σε ακολούθησε για καιρό...

Οτι με ακολούθησε, με ακολούθησε. Μέχρι και φέτος με φώναζαν στον δρόμο Μαράκι, τώρα με την Τατιάνα έχουν αλλάξει τα δεδομένα (γέλια). Οπως και να 'χει, όμως, ποτέ δεν με ενόχλησε αυτό. Το αγάπησα πολύ το Μαράκι. Ηταν ορόσημο στην καριέρα μου.

Τι δεν έχει η Νικολέττα και θα ήθελε να αποκτήσει;

Ποιο είναι το επόμενο όνειρο που θέλει να κάνει πραγματικότητα. Ενα παιδάκι...

Νιώθεις έτοιμη για μαμά;

Νιώθω πανέτοιμη. Και εγώ και ο άντρας μου θέλουμε πολύ ένα παιδάκι. Μέχρι τώρα δεν είχαμε μπει σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά πιστεύω πια πως έφτασε η κατάλληλη στιγμή για να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας.

Διπλό ταμπλό
Οι «Συμμαθητές» του ΑΝΤ1 κέρδισαν το στοίχημα της τηλεθέασης και το κανάλι θέλει να συνεχιστεί η σειρά και του χρόνου. Αυτή την εποχή μελετούν με τον δημιουργό της, Β. Θωμόπουλο, αυτό το ενδεχόμενο. Στο μεταξύ, αυτή την Κυριακή θα δούμε τον ημιτελικό του «Dancing» με τη Νικολέττα Καρρά, τη Μορφούλα Ντώνα και την Ειρήνη Παπαδοπούλου να κοντράρονται στο παρκέ.

Βιογραφικό

  • H Νικολέττα Καρρά είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Θεάτρου των Αλλαγών.
  • Ταυτίστηκε πολύ στη συνείδηση του κοινού ως Μαράκι, στο πλευρό του Παυλίτου (Σάκη Μπουλά) στο «Πενήντα-Πενήντα» του Mega, ενώ συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές «Φιλοδοξίες» (Mega), «Αν Υπήρχες, Θα σε Χώριζα» (Mega), «Amore Mio» (Alpha), καθώς και στην «Πολυκατοικία» (Mega).
  • Πέρυσι την είδαμε σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Με τα παντελόνια κάτω» (Mega).
  • Στο θέατρο έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές παραστάσεις, όπως οι: «Μπαμπάδες με ρούμι», «Η θεία από το Σικάγο» και «Φήμες», ενώ οι «180 Μοίρες» ήταν ο πρώτος της κινηματογραφικός ρόλος.
  • Φέτος τη βλέπουμε στο «Dancing with the stars 5», όπου διεκδικεί μια θέση στον τελικό, αλλά και στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του Βασίλη Θωμόπουλου «Οι συμμαθητές», στον ρόλο της Τατιάνας.
  • Είναι παντρεμένη με τον Κύπριο δικηγόρο Φώτο Πιττάτζη.

ΝΑΝΣΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ