Οι κλίκες δεν με αφορούν!

19.01.2015
Με καριέρα χρόνων στο μουσικό θέατρο, η Νίνα Λοτσάρη συνεργάζεται έπειτα από χρόνια και πάλι με τον Παναγιώτη Πετράκη. Η perfomer μιλά για τη φετινή τους συνεργασία και εξηγεί τους λόγους της αποχής της από τη μικρή οθόνη.

Φέτος συμπρωταγωνιστείς με τον Παναγιώτη Πετράκη στο «Dynasty Show». Πώς προέκυψε η ιδέα της μουσικής αυτής παράστασης;

Τελείως αυθόρμητα και χαίρομαι πολύ που συνεργάζομαι και πάλι με τον Παναγιώτη. Είχαμε επιθυμήσει πολύ ο ένας τον άλλο πάνω στη σκηνή και έτσι ξανασυναντηθήκαμε στο Casablanca Μusic Hall. Στο «Dynasty» περνάμε μέσα από πολλούς μουσικούς δρόμους. Το χαρακτηριστικό σημείο της παράστασης είναι πως το κάθε τραγούδι είναι και μια διαφορετική ιστορία.

Από τα φετινά κομμάτια ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Ενα τραγούδι των Κadebostani, το «Castle in the snow» στο οποίο έχω φέρει τα πάνω κάτω. Δεν μου αρέσει να κάνω απομιμήσεις. Μου αρέσει να καταπιάνομαι από μεγάλες μουσικές επιτυχίες και να τους δίνω μια προσωπική νότα.

Εχεις κάνει χορό, θέατρο, τηλεόραση. Εχεις πλέον αφιερωθεί σχεδόν αποκλειστικά στο μουσικό θεάτρο. Υπήρξαν στιγμές που αμφιταλαντεύτηκες;

Σε αυτό που κάνω υπάρχει και αυτό που λέμε «λαϊκό αίσθημα», αλλά εγώ το παρουσιάζω με τον δικό μου τρόπο. Ο,τι επιλογές κάνω είναι με πλήρη συνείδηση.

Είχες προτάσεις για διεθνή καριέρα;

Ολα τα πράγματα έχουν το κατάλληλο timing. Ανθρωποι από το εξωτερικό που είναι σχετικοί με το αντικείμενο και με έχουν δει και με έχουν ακούσει πιστεύουν ότι αυτήν τη στιγμή θα έπρεπε να έχω πάρει τις βαλίτσες μου και να έχω φύγει (γέλια). Εγώ όλα αυτά τα αντιμετωπίζω πολύ ψύχραιμα. Και πιστεύω πολύ στο θέμα μοίρα. Επίσης, πιστεύω και αυτό που λένε «είμαστε οι επιλογές μας». Οπότε ό,τι επιλέγουμε και στον χρόνο που το επιλέγουμε σίγουρα δεν γίνεται τυχαία. Δεν έχω επιλέξει τυχαία international ρεπερτόριο σε δέκα γλώσσες από τζαζ και μιούζικαλ μέχρι έθνικ. Θα ήθελα λοιπόν να βρεθεί ο σωστός άνθρωπος τη σωστή στιγμή για να δοκιμάσω εκτός συνόρων τις δυνάμεις μου. Αν είναι να κάνω κάτι μέτριο, καλύτερα να μην το κάνω καθόλου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει ένας καλλιτέχνης για να κάνει επιτυχία στο μουσικό θέατρο;

Στην Ελλάδα, δημόσιες σχέσεις. Να ανήκει στις σωστές ομάδες ανθρώπων και στις σωστές κλίκες. Στο εξωτερικό, αυτό δεν υπάρχει.

Κεφάλαιο τηλεόραση. Απέχεις πολλά χρόνια... Δεν απέχω γιατί στην ουσία δεν υπήρξα ποτέ. Θα ένιωθα ότι απείχα αν είχα κάνει πολλές σειρές για πολλά χρόνια και ξαφνικά σταματούσα. Εκανα πριν χρόνια το «Αρχιπέλαγος», με επιτυχία. Ηταν ένας ιδιαίτερος ρόλος που με εξίταρε να το κάνω. Μου έγιναν από τότε αρκετές προτάσεις για σειρές, αλλά οι ηρωίδες που μου προτάθηκαν δεν μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Εφόσον λοιπόν είχα τα σόου και τις συναυλίες δεν ήθελα να αναλωθώ σε δωδεκάωρα γυρίσματα χωρίς να πρόκειται για κάτι που πραγματικά επιθυμούσα. Αν μου ερχόταν μια πρόταση για έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο σίγουρα θα το σκεφτόμουν.

Ως άνθρωπος πώς είσαι;

Μεγάλη συζήτηση... Σίγουρα ατίθασος και απρόσιτος. Τα κίνητρα που θέλω να έχουν οι άλλοι απέναντί μου θέλω να είναι καθαρά. Να με σέβονται και να με αγαπούν ανιδιοτελώς. Σε σχέση με αυτό που λέγαμε και πριν για τις κλίκες και τις παρέες, να εντάσσεσαι σε αυτές για λόγους δημοσίων σχέσεων δεν με αφορά.

Καριέρα και οικογένεια είναι δύο δρόμοι που μπορούν να βαδίσουν παράλληλα;

Σαφώς και μπορούν. Τα πάντα θέλουν ισορροπίες. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πολλές εργαζόμενες μητέρες γύρω μου περνούν πολύ πιο δύσκολα απ' ό,τι εγώ. Εγώ δεν χτυπάω κάρτα κάθε πρωί σε μια δουλειά.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω δεν μπαίνεις εύκολα σε καλούπια.

Σωστά το λες. Είμαι επαναστατικό ον.

Κάποια στιγμή δέχθηκες πίεση από τα μέσα όσον αφορά την προσωπική σου ζωή. Πώς το εισέπραξες αυτό και πώς το χειρίστηκες στην πορεία;

Δεν περίμενα ότι θα συμβεί. Οταν έγινα γνωστή στα media ήμουν ήδη σε σχέση με τον τότε σύζυγό μου. Οπότε δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία των σκανδάλων. Μετά μου ήρθε κάπως γιατί μέχρι τότε είχα ήρεμη δημοσιότητα όσον αφορά την προσωπική μου ζωή. Ηταν σοκ στην αρχή, αλλά μετά έγινε fast food και κάπου εκεί ηρέμησα.

Σου έχουν χρεώσει κατά καιρούς διάφορες σχέσεις, αλλά εσύ από την πλευρά σου δεν μπαίνεις στη διαδικασία να απαντάς.

Γι' αυτό σου είπα ότι έχει γίνει fast food. Ο κόσμος δεν τα πιστεύει και εγώ με τη σειρά μου όταν τα βλέπω γελάω.

Αλέξης Μίχας