Αυτοί είναι οι διάσημοι που οι γονείς τους δολοφονήθηκαν [photos]

18.01.2015
Τους γνωρίζουμε από την τηλεόραση, από τους ρόλους στους στον κινηματογράφο, από τα κατορθώματα τους στα γήπεδα ή από τα τραγούδια τους. Είναι οι λαμπεροί άνθρωποι που πολλοί έχουμε ζηλέψει για την επιτυχία τους στο χώρο τους, για τη δόξα, τα χρήματα και την λαμπερή ζωή που απολαμβάνουν.

Θεωρούμε ότι η ζωή τους είναι παραμυθένια και ίσως για κάποιους από αυτούς πράγματι είναι, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχουν κάποιοι που κουβαλάνε στις πλάτες τους ιστορίες τραγικές, ιστορίες που δε θα θέλατε να βιώσετε ακόμα και αν σας προσέφεραν όλα τα πλούτη και τη δόξα που έχουν…

Αλήθεια ποιος δεν θεωρεί την Σαρλιζ Θερόν ένα ευλογημένο πλάσμα; Είναι μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς του Χόλιγουντ με κασέ πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, μ' ένα Οσκαρ Α Γυναικείου ρόλου στα χέρια της και μία από τις πλέον καυτές παρουσίες στο πέρασμα της οποίας παραμιλάνε άνδρες και γυναίκες. Όταν, όμως, η μικρή Σαρλιζ ήταν 15 χρόνων, η μοίρα την έκανε αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του πατέρα της από την ίδια της τη μητέρα. Ο μεθυσμένος πατέρας της έφτασε βράδυ σπίτι μαζί με τον εξίσου μεθυσμένο αδερφό του, οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί μέσα στο σπίτι, ουρλιάζοντας ότι θα τις σκοτώσει και τις δυο. Όταν βρέθηκε μπροστά από την κρεβατοκάμαρα της κόρης του, πυροβολώντας την κλειστή της πόρτα, δέχτηκε τα πυρά της μητέρας της Σαρλιζ, η οποία χρησιμοποιώντας το περίστροφο της τον σκότωσε ενώ τραυμάτισε τον αδερφό του που βρισκόταν δίπλα του. Η Θερόν για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να αποδεχτεί και να συνειδητοποιήσει το τραγικό συμβάν, παρότι έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα της πράξης της μητέρας της.

«Θέλω να γίνω σαν τον Μάικ» («I wanna be like Mike») ήταν για πολλά χρόνια στα 80ς και στα 90ς μια από τις πιο φορεμένες ατάκες στις Η.Π.Α., και όχι μόνο. Ο Μάικλ Τζόρνταν (Michael Jordan), ο θεωρούμενος μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, θριάμβευε στο παρκέ και κατακτούσε τη μια διάκριση μετά την άλλη. Ήταν το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο, ο αγαπημένος όλων των εταιρειών για διαφήμιση, ένας σύγχρονος Μίδας που ότι άγγιζε γινόταν χρυσός. Και όμως το 1993 όταν βρισκόταν στην ακμή της καριέρας του, σε ηλικία 30 ετών, ένα τραγικό γεγονός τον τσάκισε κυριολεκτικά. Ο πολυαγαπημένος του πατέρας Τζειμς (James Jordan) βρέθηκε δολοφονημένος μετά από εξαφάνιση τριών εβδομάδων. Αν και πολλά ερωτηματικά ακόμα παραμένουν γύρω από την υπόθεση, η αστυνομία συνέλαβε δύο έφηβους, οι οποίοι και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του άτυχου άντρα με κίνητρο τη ληστεία. Το σοκ για τον Μαικλ ήταν τεράστιο, λίγες εβδομάδες μετά το συμβάν ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τα γήπεδα, απόφαση που κράτησε για δυο χρόνια προτού κάνει την επιστροφή στο παρκέ το 1995..

Αν όλα αυτά σας φάνηκαν θλιβερά περιμένετε να ακούσετε την πραγματικά αδιανόητη τραγωδία της Τζένιφερ Χάντσον (Jennifer Hudson), της γνωστής ηθοποιού και τραγουδίστριας και κατόχου δεκάδων διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου και Όσκαρ για τις υποκριτικές της δεξιότητες για το Dreamgirls και Γκράμι για το ντεμπούτο άλμπουμ της στο τραγούδι το 2008. Εκείνη η χρονιά ήταν πραγματικά καταραμένη για την όμορφη ηθοποιό και τραγουδίστρια, καθώς ο πρώην γαμπρός της, Γουίλιαμ Μπάλφουρ, που ήταν σε διάσταση με την αδερφή της Τζούλια, βρέθηκε σε κατάσταση αμόκ θεωρώντας ότι κάποια μπαλόνια στο σπίτι της ήταν δώρο από κάποιον καινούριο… εραστή. Αποτέλεσμα; Δολοφόνησε τη μητέρα, τον αδερφό και τον 7χρονο ανιψιό της Τζένιφερ με το περίστροφο του σκορπώντας απέραντη θλίψη.

Για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος το όνομα του συγγραφέα Τζέιμς Ελρόι (James Ellroy) είναι συνώνυμο της σκοτεινής, αρετουσάριστης και ωμής γραφής. Ο πιο διεισδυτικός, βραβευμένος και πολυδιαβασμένος αμερικανός συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων έχει στις πλάτες του μια θλιβερή ιστορία, που συνέβη όταν ήταν σε ηλικία 10 ετών. Τότε η μητέρα του στραγγαλίστηκε από κάποιον διεστραμμένο αγνώστων στοιχείων δολοφόνο. Κανείς δεν έμαθε ποτέ ποιος το έκανε και γιατί, τα ερωτήματα αυτά βασάνιζαν για μια ζωή τον διάσημο συγγραφέα, καθώς το χτύπημα ήταν πολύ τρομακτικό για να το αντέξει. Ο ίδιος αναφέρει ότι ο φόνος της μητέρας του ήταν η αιτία που έγινε συγγραφέας, μια υποσυνείδητη προσπάθεια να αντιμετωπίσει την απώλεια και να υπερνικήσει τους φόβους του. Όλα αυτά φαίνονται αριστοτεχνικά στο βιβλίο του «Εγκλήματα κατά συρροήν» που κινείται γύρω από τις έρευνες της αστυνομίας στην δικιά του υπόθεση.

Τελευταία αφήσαμε μία πιο νέα ηθοποιό, μία από της πρωταγωνίστριες της επιτυχημένης σειράς “Glee”, την Τσάρις Πεμπένγτσο (Charice Pempengco), της οποίας ο πατέρας το 2011 μαχαιρώθηκε από έναν μεθυσμένο, πάνω στον οποίο έπεσε κατά λάθος. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις Φιλιππίνες και το όργανο του εγκλήματος ήταν ένας… παγοκόφτης.

Γ.Οικονόμου