Ο Στέφεν Κόλινς παραδέχεται δημόσια την παιδοφιλία

18.12.2014
Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε πρόσφατα σχετικά με το ύποπτο παρελθόν του δημοφιλούς ηθοποιού, έρχεται και η επιβεβαιώση.

Η κοινή γνώμη είχε σοκαριστεί πριν από μερικούς μήνες όταν η πρώην σύζυγος του Στέφεν Κόλινς (Stephen Collins) έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο με τον ίδιο να περιγράφει πώς κακοποίησε σεξουαλικά τρία κοριτσάκια στο παρελθόν.

Ύστερα από δύο μήνες σιγή, ο 67χρονος ηθοποιός που έγινε διάσημος μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές και στη συνέχεια πέρασε και στον κινηματογράφο, αποφασίσει να μιλήσει για το θέμα και, στην ουσία, να παραδεχτεί δημόσια ότι υπήρξε παιδόφιλος -αλλά ότι το έχει μετανιώσει. 1000 λέξεις περιλαμβάνει η επιστολή/δήλωση που έστειλε στο περιοδικό "People".

"Πριν απο σαράντα χρόνια, έκανα κάτι φρικτά κακό για το οποίο μετανιώνω βαθύτατα. Προσπαθώ να εξιλεωθώ από τότε. Αποφάσισα να μιλήσω γι' αυτά τα θέματα δημόσια γιατί πριν από δύο μήνες αρκετοί οργανισμοί δημοσίευσαν ένα ηχητικό αρχείο που δημιουργήθηκε από την τότε σύζυγό μου, Φέι Γκραντ (Faye Grant), κατά τη διάρκεια μιας εμπιστευτικής συνεδρίας θεραπείας γάμου, τον Ιανούαριο του 2012. Η συνεδρία καταγράφηκε χωρίς τη γνώση και τη συγκατάθεση του θεραπευτή ούτε η δική μου.
Στην ηχογράφηση, περιγράφω γεγονότα που συνέβησαν πριν από 20, 32 και 40 χρόνια. Η δημοσιοποίηση αυτής της ηχογράφησης είχε ως αποτέλεσμα εικασίες και υπονοούμενα σχετικά με ό,τι έκανα που πηγαίνουν πολύ πιο μακριά από αυτό που στην ουσία συνέβη. Όσο δύσκολο και αν είναι, θέλω οι κόσμος να μάθει την αλήθεια"

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός παραδέχεται ότι υπήρξαν τρία θύματα και επιμένει ότι δεν "ένιωσε ποτέ την επιθυμία" να επαναλάβει τις πράξεις του τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ενώ στη συνέχεια εξηγεί γιατί δεν έχει απολογηθεί στις άμεσα ενδιαφερόμενες μέχρι τώρα.

"Έίχα όντως την ευκαιρία να ζητήσω συγνώμη σε μια από τις γυναίκες 15 χρόνια αργότερα. Απολογήθηκα και εκείνη ήταν απίστευτα ευγενική. Όμως κατά τη διάρκεια της θεραπείας μου έμαθα ότι το να είμαι ευθύς σε τέτοια ζήτήματα μπορεί και να αποδειχθεί χειρότερο για την εξέλιξη ανοίγοντας παλιές πληγές. Και έτσι δεν πλησίασα τις άλλες δύο γυναίκες, μία από τις οποίες είναι στα 50 της και η άλλη στα 30".

Ανάμεσα στα πολλά που λέει περιγράφοντας με λεπτομέρεις τις πράξεις του, ο Κόλινς παραδέχεται ότι όντως "αποκάλυψε" τον ανδρισμό του σε ένα κοριτσάκι όταν ήταν 25 ετών και την έκανε να τον αγγίξει άπρεπα. Μια πράξη την οποία χαρακτήρησε "τελείως αυθόρμητη" που τον στοιχειώνει μέχρι σήμερα.

Σημειώνουμε ότι σε όλη αυτή την ιστορία, δεν έχει ακουστεί τίποτα από την πλευρά των θυμάτων, που προφανώς επιλέγουν να μη δώσουν συνέχεια στο ζήτημα.