Χαμός σε βραβεία: Φραστική επίθεση από Διαβάτη σε Ρουβά!

09.12.2014
Πα-νι-κος είναι η μόνη λέξη για να χαρακτηρίσει όσα έλαβαν χώρα στην εκδήλωση για την απομονομή των βραβείων θεάτρου και μουσικής "Κάρολος Κουν", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Και μπορεί η λέξη ηθοποιός να σημαίνει... ποιώ ήθος, όμως, αυτό πήγε περίπατο, όταν έγινε γνωστό ότι ο Σάκης Ρουβάς επρόκειτο να παραλάβει το «βραβείο αρχαίου δράματος»! Η βράβευσή του ποπ σταρ, που το περασμένο καλοκαίρι δοκιμάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις "Βάκχες" στο ρόλο του θεού Διόνυσου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Πρώτη ξέσπασε η Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία όταν ανέβηκε στη σκηνή ώστε να παραλάβει την τιμητική της διάκριση για την παράσταση «Δυο γυναίκες χορεύουν», στοχοποίησε τον Ρουβά.

«Να καλέσουν την αστυνομία θεάτρου να τακτοποιήσει τα θέματα γιατί τα βραβεία πηγαίνουν σε stars και μοντέλα!» είπε χαρακτηριστικά κι επέστρεψε στη θέση της, αρνούμενη να παραλάβει το βραβείο της!

Στις... απείρου κάλλους σκηνές είχαμε και συνέχεια. Την ώρα που ο Ρουβάς ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, ακούστηκε από το κοινό μία γυναικεία φωνή να λέει: «αμφισβητώ αυτό το βραβείο. Με τι εφόδια το παίρνετε;».

Η απάντηση του Ρουβά ήταν άμεση και αποστομωτική. "Με την ψυχή μου» είπε και κρατώντας το βραβείο στα χέρια πρόσθεσε: «Δεν θα επιτρέψω σε καμία αστυνομία θεάτρου να μου απαγορεύσει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι».

Ο πρόεδρος της επιτροπής μουσικής, Κυριάκος Λουκάκης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα εξήγησε ότι «τιμάμε ανθρώπους και όχι προκαταλήψεις».