Η "ανεβαστική" γυμναστική της Ντέμι Λοβάτο

15.11.2014
Η Ντέμι Λοβάτο αγαπά τη γυμναστική και δε το κρύβει. Μας αποκαλύπτει μάλιστα τα μυστικά της γυμναστικής που ανεβάζουν τη διάθεσή και την ενέργειά της.

Η Ντέμι Λοβάτο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, με το σφιχτό και καλλίγραμο σώμα, που της επιτρέπει να φορά ρούχα που αγκαλιάζουν και αναδυκνύουν τις καμπύλες της σε κάθε συναυλία, έχει ξεπεράσει το διατροφικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε και πλέον υιοθετεί μια υγιή στάση απέναντι στο φαγητό και την άσκηση. Η ίδια - που συμμετέχει σε καμπάνιες ενημέρωσης και οργανώσεις για τις διατροφικές διαταραχές - μας δίνει τα μυστικά της και τονίζει πως "το να πάσχεις από διατροφική διαταραχή δε δείχνει δύναμη. Δυνατός είσαι όταν είσαι σε θέση να ξεπεράσεις τους δαίμονές σου" όπως έγραψε πρόσφατα στο προσωπικό της Twitter.

Γιατί λέει ΝΑΙ στη γυμναστική;

Κάνει γυμναστική έξι ημέρες την εβδομάδα και επιτρέπει στον εαυτό της μια ημέρα ανάπαυσης. Κι αν σου ακούγεται σκληρό, η ίδια εξηγεί πως η γυμναστική της τονώνει τη διάθεση και τη βοηθά να αισθάνεται καλά όταν δουλεύει.

Η ίδια βέβαια, αλλάζει συνεχώς το πρόγραμμα άσκησής της κάθε φορά που είναι σε περιοδεία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως σταματά να γυμνάζεται. Απλά το κάνει όποτε έχει ελεύθερο χρόνο, ακόμη και μεταμεσονύκτια. Και το κάνει με χαρά.

Το πρόγραμμα γυμναστικής της Ντέμι Λοβάτο

Πιο συγκεκριμένα: πέντε φορές την εβδομάδα κάνει αερόβια άσκηση που περιλαμβάνει σπίνιγκ και διαλειμματκή γυμναστική, εναλλάξ σπριντ και περπάτημα.

Αναφορικά με τη διατροφή της, η ίδια καταναλώνει αρκετές τροφές πλούσιες σε Ω3 λιπαρά όπως ο σολομός και πρωτεινούχες άπαχες τροφές όπως για παράδειγμα η γαλοπούλα.

Ακόμη κι όταν δεν ασκείται, η 22χρονη τραγουδίστρια κρατιέται σε φόρμα, κάνοντας κάποια άλλη δραστηριότητα χαμηλής έντασης.

Όπως λέει δεν επαναπαύεται κι ακόμη και στο "ρεπό" της, την ημέρα δηλαδή που επιτρέπει στον εαυτό της να μη γυμναστεί εντατικά, κάνει γιόγκα ή περπάτημα. Εξηγεί μάλιστα, πως στις ζωντανές της εμφανίσεις είναι αρκετά ενεργητική πάνω στη σκηνή γι΄αυτό κι εκπαιδεύει το σώμα της στην αντοχή. Γιατί όπως λέει "είναι πιο δύσκολο απ΄όσο φαίνεται" και δεν έχουμε λόγο να μην την πιστέψουμε. Άλλωστε, το έχει αποδείξει με το performance της.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα