7 διάσημοι που υποφέρουν από άσθμα

30.10.2014
Άσθμα και αθλητισμός ή τραγούδι που θέλει σωστές αναπνοές θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος πως δεν πάνε μαζί. Κι όμως η σόουμπιζ είναι γεμάτη από περιπτώσεις διασήμων που ζούν με το άσθμα και δεν άφησαν το αναπνευστικό τους πρόβλημα να τους εμποδίσει να σκαρφαλώσουν στην κορυφή.

Το άσθμα είναι από τις πιο κοινές ασθένειες του αναπνευστικού τη σημερινή εποχή παγκοσμίως. Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από αυτό παγκοσμίως, με τα παιδιά να υποφέρουν σε διπλάσιο ποσοστό απ ότι οι ενήλικες. Εμφανίζεται συνήθως κατά την παιδική ηλικία, αυτό όμως δε σημαίνει πως και οι ενήλικες γλιτώνουν. Και φυσικά, από αυτό δε γλιτώνουν ούτε οι διάσημοι...

Το άσθμα θέλει προσοχή και μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν κάποιος ασθενής δεν προσέξει. Πρόσφατο παράδειγμα, ο θάνατος της Αλεξίας Αλεξιάδου, κόρη της γνωστής τηλεμαγείρισσας Βέφας Αλεξιάδου, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Από την ίδια αιτία, να θυμήσουμε πως είχε "φύγει" σε αρκετά νεαρή ηλικία (33 ετών) και η ηθοποιός Σάρλοτ Κόλμαν που είχε συμμετάσχει στην ταινία τέσσερις γάμοι και μια κηδεία.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως όποιος έχει άσθμα δεν μπορεί να ζήσει φυσιολογική ζωή. Ρίξε μια ματιά σε celebrities που ταλαιπωρούνται από άσθμα και πάρε θάρρος διαπιστώνοντας πως ακόμη και οι ασθματικοί μπορούν όχι μόνο να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή αλλά και να κάνουν καριέρα σε επαγγέλματα που θέλουν... γερά πνευμόνια.

Celebrities με άσθμα

Σάρον Στόουν

Ποιός θα μπορούσε να φανταστεί πως η σούπερ σέξι και γοητευτική ηθοποιός, ιδιαίτερα γνωστή για τη συμμετοχή της στην ταινία "Βασικό ένστικτο" ζει ταλαιπωρούμενη από άσθμα;

Ντέβιντ Μπέκαμ

Ναι το άσθμα δεν κάνει διακρίσεις. Ακόμη και αθλητές μπορούν να ζουν με αυτό κι ένας εξ αυτών είναι κι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ

Πινκ

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει άσθμα από τότε που ήταν μικρό κορίτσι. Αυτό φυσικά δεν την εμπόδισε να ακολουθήσει το τραγούδι και να κάνει επιτυχία σε αυτό.

Τζέσικα Άλμπα

Η ηθοποιός παλεύει με το άσθμα κι έχει υποστεί πνευμονία. Σε ηλικία 12 ετών νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο μετά από σοβαρήκρίση άσθματος.

Έμινεμ

Εκτός από τα θεματάκια του με τις ουσίες, ο γνωστός ράπερ είναι κι ασθματικός. Ήδη από την παιδική ηλικία υποφέρει από κρίσεις άσθματος και πνευμονίες, όπως έχει κατά καιρούς αποκαλύψει η μητέρα του.

Λίντσει Λόχαν

Και η Λίντσει Λόχαν πάσχει από άσθμα και πνευμονικές παθήσεις. Συχνά αντιμετωπίζει δυσφορία και προβλήματα με την αναπνοή της.

Μπόνο

Και ο Μπόνο των U2 πάσχει από άσθμα ήδη από μικρό παιδί.

*** Τι είναι το άσθμα, πώς προκαλείται και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνο; Πώς αντιμετωπίζεται μια κρίση άσθματος; Μάθε όλες τις απαντήσεις κάνοντας κλικ εδώ.