Δεν άντεξε η Τζόαν Ρίβερς! Θρηνεί η σόουμπιζ

05.09.2014
Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την κόρη της, η διάσημη "κακιά" του χολιγουντιανού γκόσιπ πέθανε σε ηλικία 81ός ετών.

Η Τζόαν Ρίβερς (Joan Rivers) βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη παλεύοντας για τη ζωή της από τις 28 Αυγούστου όταν κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης ρουτίνας σταμάτησε να αναπνέει και οι γιατροί την έθεσαν σε τεχνητό κώμα.

"Είναι με μεγάλη λύπη που ανακοινώνω τον θάνατο της μητέρας μου, Τζόαν Ρίβερς. Πέθανε ειρηνικά στη 1:17 μμ περιτριγυρισμένη από συγγενείς και στενούς φίλους", έγραφε η ανακοίνωση που η κόρη της τηλεοπτικής σταρ και κωμικού, Μελίσα, εξέδωσε στο Deadline.

Με μακρά παρουσία ως κωμικός αρχικά και ως παρουσιάστρια στη συνέχεια, η Ρίβερς "έγραψε ιστορία" με την καυστική κριτική της στις στυλιστικές επιλογές των διασήμων μέσα από την εκπομπή "Fashion Police" του E!Online. Ο φόβος και ο τρόμος του κόκκινου χαλιού, ένα πράγμα, αν και για πολλούς "σκέτη φαρμακόγλωσσα με πολύ χιούμορ"

Η τελευταία της εκπομπή ήταν ακριβώς μετά τα βραβεία Έμι, όπου και πάλι "έδωσε ρέστα" ενώ ακριβώς μετά, έκανε και μια σύντομη εμφάνιση σε βραδιά "stand up comedy", λίγες ώρες πριν μπει στο χειρουργείο για μια επέμβαση στις φωνητικές της χορδές.

Η αναισθησία δόθηκε αλλά η Τζόαν δεν ξύπνησε ποτέ, με την οικογένειά της να έχει κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να ελεγθεί αν και κατά πόσο όλα "λειτούργησαν όπως έπρεπε" εκείνη τη μοιραία μέρα.

Σύσσωμο το Χόλιγουντ έσπευσε να αποχαιρετήσει τη Ρίβερς με τη συνολική διάθέση να συνοψίζεται ιδανικά στα λόγια του Σάμιουελ Τζάκσον: "Είτε την αγαπά κανείς, είτε τη μισεί, το σίγουρο είναι ότι η Τζόαν Ρίβερς θα μας λείψει. Πάντα σεβόμουν τη αίσθηση του χιούμορ της. Μοναδική στο είδος της. RIP".

"Η Τζόαν Ρίβερς υπήρξε ανέκαθεν πρωτοπόρος. Έστρωσε τον δρόμο για πολλούς κωμικούς. Λυπήθκα πολύ που έφυγε", τιτίβισε η Έλεν ντε Τζένερις.

"Είμαι απαρηγόρητη από τον χαμό της πολυαγαπημένης μου Τζόαν. Δεν ήταν μόνο το αφεντικό μου, ήταν και θα είνάι πάντα, η δασκάλα μου, η γιατρός μου, η πιο στενή μου φίλη, η έμπνευσή μου και η μοναδική γιαγιά που γνώρισα στη ζωή μου. Ήταν οικογένειά μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Το γέλιο θα είναι δύσκολο για λίγο αλλά όταν είμαι λυπημένη ή θυμωμένη το μόνο που θα έχω να κάνω είναι να σκέφτομαι την Τζόαν και το χαμόγελο θα έρθει στο πρόσωπό μου. Θα μου λείψεις βαθύτατα και θα ακούω πάντα τη φωνή σου μέσα στο κεφάλι μου να λέει 'Αγάπη μου βγες έξω εκεί και να είσαι εσύ", έγραψε η Κέλι Όσμπουρν (Kelly Osbourne) συμπαρουσιάστρια και στενή φίλη της Ρίβερς.