«Έφυγε» ξαφνικά ο Ρόμπιν Γουίλιαμς

12.08.2014
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και κωμικός, Ρόμπιν Γουίλιαμς (Robin Williams) βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Καλιφόρνια σε ηλικία 63 ετών.

Τελευταία φορά που τον είδαν ζωντανό ήταν την Κυριακή το βράδυ. Ο Γουίλιαμς, ο οποίος έπασχε από βαριά κατάθλιψη και προσπαθούσε να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ για δεκαετίες, βρέθηκε αναίσθητος στη βίλα του στο Σαν Φρανσίσκο χθες το μεσημέρι. Ήταν αναίσθητος και δεν ανέπνεε.

Σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, η πιθανότερη αιτία του θανάτου του Γουίλιαμς είναι αυτοκτονία λόγω ασφυξίας, ενώ η αυτοψία θα διεξαχθεί αργότερα μέσα στη μέρα για να σαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού.

Μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο είχε αφοσιωθεί στη δουλειά του, συμμετέχοντας σε 6 ταινίες και μια τηλεοπτική σειρά, κάτι που τον είχε βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να είναι νηφάλιος, όπως αναφέρεται. Ωστόσο, το 2006, υποτροπίασε κι αναζήτησε θεραπεία. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι έπινε μόνο και δεν είχε ξανακυλήσει στην κοκαΐνη.

Ο Γουίλιαμς συχνά ήταν αντίθετος στη δημόσια persona του και προσπαθούσε να δείξει σε όλους ότι είναι κάτι παραπάνω από απλά ένας άνθρωπος με το χάρισμα να κάνει τους ανθρώπους να γελούν.

«Είναι δύσκολο γιατί οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν είσαι ένα συγκεκριμένο πράγμα», δήλωνε στους The LA Times το 1991.

Σε δήλωσή της, η σύζυγός του, Σούζαν Σνάιντερ (Susan Schneider) ανέφερε: «Σήμερα το πρωί έχασα τον άντρα μου και τον καλύτερο φίλο μου, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες κι όμορφα ανθρώπινα πλάσματα. Είμαι συντετριμμένη».

Φίλοι και συνάδελφοι, όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (Steven Spielberg), ο Στιβ Μάρτιν (Steve Martin) και ο Μπεν Στίλερ (Ben Stiller) εξέφρασαν μέσω των social media τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους προς την τρίτη σύζυγό του Γουίλιαμς και στα τρία παιδιά, τον 31χρονο Ζακ (Zak), τη 25χρονη Ζέλντα Ρέϊ (Zelda Rae) και τον 22χρονο Άλαν (Alan).

Ο Πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε τον ηθοποιό και κωμικό για την επιρροή του στην αμερικανική κουλτούρα σε όλη τη διάρκεια της 35χρονης καριέρας του.

«Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν ένα αεροπόρος, ένας γιατρός, ένα τζίνι, μια νταντά, ένας πρόεδρος, ένας καθηγητής, ο Πίτερ Παν και τα πάντα στο ενδιάμεσο. Ωστόσο, ήταν μοναδικός στο είδος του. Μπήκε στη ζωή μας σαν ένας εξωγήινος, αλλά κατάφερε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος.

Η σύζυγός του Σούζαν ανέφερε: «Όπως τον θυμόμαστε, ελπίζουμε ότι όλος ο κόσμος δε θα επικεντρωθεί στο θάνατο του Ρόμπιν, αλλά στις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που έδωσε σε εκατομμύρια κόσμο».

Έξω από το σπίτι του, άνθρωποι αφήνουν λουλούδια και μιλούν για τον άνθρωπο που έκανε το ποδήλατό του και χαμογελούσε και χαιρετούσε τα παιδιά στο δρόμο.

«Δεν ήταν σαν να έχεις γείτονα μια διασημότητα», είπε η γειτόνισσα, Σόνια Κόντι (Sonja Conti) «Ήταν ένας απλός, φυσιολογικός, καλός άνθρωπος. Ο κόσμος τον άφηνε στην ησυχία του».

Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ