Κλούνεϊ: Η δημόσια διόρθωση/συγνώμη της DailyMail

10.07.2014
Μετά την οργισμένη επίθεση που έκανε ο διάσημος ηθοποιός στη γνωστή βρετανική εφημερίδα, ιδού και η επίσημη απάντηση.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ (George Clooney) συνήθως δεν ασχολείται με τα όσα γράφει ο Τύπος, όμως αυτή τη φορά, θεωρώντας ότι η DailyMail ξεπέρασε τα όρια, αντέδρασε. Κυρίως καθώς η αναφορά συγκεκριμένης ανάρτησης αφορούσε στη μέλλουσα σύζυγό του, Αμάλ Αλαμουντίν (Amal Alamudin) τη μητέρα της Μπάρια (Baria) και σε ανύπαρκτα προβλήματα που δήθεν προκάλεσαν θρησκευτικές διαφορές.

Χθες οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας όπου την περασμένη εβδομάδα είχε "ανέβει" η είδηση απάντησαν ζητώντας συγνώμη και αναλαμβάνοντας την ευθύνη ως εξής:

ο ρεπορτάζ δεν είναι κατασκευασμένο αλλά προήλθε με καλές προθέσεις από μία αξιόπιστη και με καλή φήμη δημοσιογράφο μας. Βάσισε τα όσα έγραψε σε συζητήσεις με πηγή της η οποία έχει ισχυρούς δεσμούς με υψηλά μέλη της κοινότητας του Λιβάνου και των Δρούζων στη Βυρητό. Πληροφορηθήκαμε τον προβληματισμό του κύριου Κλούνεϊ σήμερα και έχουμε ξεκινήσει επίσημη έρευνα. Παρόλ' αυτά δεχόμαστε την δήλωση του κύριου Κλούνεϊ ότι η ιστορία είναι αναληθής και ζητούμε συγνώμη από εκείνον, την κυρία Αμάλ Αλαμούντιν, και την μητέρα της, Μπάρια, για την αναστάτωση. Κατεβάσαμε το άρθρο από την ιστοσελίδα μας και θα επικοινωνήσουμε με τους εκπροσώπους του κύριου Κλούνεϊ για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να έχει την ευκαιρία να αποκαταστήσει την αλήθεια".