Ο νέος ρόλος της Έμα Γουάτσον στον ΟΗΕ

08.07.2014
Η ηθοποιός που έγινε διάσημη μέσα από τις ταινίες του Χάρι Πότερ αναλαμβάνει ενεργό δράση ως Πρέσβειρα του ΟΗΕ προωθώντας την ισότητα των φύλων.

Ενθουσιασμένη από τον νέο της ρόλο δηλώνει η Έμα Γουάτσον (Emma Watson) και ας μην έχει να κάνει στο παραμικρό με κινηματογράφο.

Όπως έγινε και επίσημα γνωστό, η 24χρονη βρετανίδα ηθοποιός ανακηρήχθηκε Πρέσβειρα καλής θέλησης των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών.

Η ίδια η Γουάτσον άλλαξε όλο το προφίλ της στο Twitter, δηλώνοντας με σχετικό τιτίβισμα τη χαρά και την περηφάνεια της για αυτή τη θέση.

Σε δήλωσή της η νεαρή ηθοποιός τόνισε πως η νέα της δουλειά θα της δώσει την ευκαιρία να "κάνει τη διαφορά".

"Τα δικαιώματα των γυναικών είναι κάτι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα με το ποια είμαι, τόσο βαθιά ριζωμένα στη ζωή μου που δεν μπορώ να φανταστώ μια πιο συναρπαστική ευκαιρία. Έχω ακόμη τόσα πολλά να μάθω, αλλά όσο προχωρώ ελπίζω να προσθέσω περισσότερα από τις ατομικές μου γνώσεις, την εμπειρία και την ευαισθητοποίησή μου, σε αυτό το ρόλο".

Η Γενική Διευθύντρια του ΟΗΕ για τις γυναίκες, Φουμζίλ Μλάμπο-Νγκούκα (Phumzile Mlambo-Ngcuka), δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εργαστούμε με την Έμμα, που πιστεύουμε πως ενσαρκώνει τις αξίες του ΟΗΕ για τις γυναίκες. Η συμμετοχή νέων είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον 21ο αιώνα και είμαι πεπεισμένη πως η εξυπνάδα και το πάθος της Έμμα θα συμβάλλει στο να αγγίξει τις καρδιές και το μυαλό των νέων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο".

Η ηθοποιός έχει ήδη συμμετάσχει στην προώθηση της εκπαίδευσης των κοριτσιών, με επισκέψεις της στο Μπαγκλαντές και τη Ζάμπια.