Λέχου: Το σοβαρό πρόβλημα υγείας & τα δύο χειρουργεία

22.11.2012
Για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε από τα παιδικά της χρόνια και για πολύ καιρό καθώς και τα δυο χειρουργεία που έκανε μίλησε για πρώτη φορά η Κατερίνα Λέχου.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε στην εφημερίδα News για την περίοδο εκείνη, χαρακτηρίζοντας την ως την «χειρότερη της ζωής της». Εξάλλου, όπως παραδέχεται, τότε ήθελε να χτυπήσει το κεφάλι της στον τοίχο, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, ενώ πέρασε μεγάλα ζόρια όταν έπασχε από αυτό.

«Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν 12 χρονών. Σε εκείνη την ηλικία είχα ήδη πάρει πολύ ύψος, ήμουν δηλαδή 1,80! Γρήγορα έπαθα σκολίωση, δεν έγινε σωστή αγωγή και μέσα σε σύντομο διάστημα η επιδείνωση, οσφυϊκή και θωρακική ήταν ραγδαία. Σε φοβερή κατάσταση χειρουργήθηκα στην Αγγλία, με πολλούς κινδύνους να ελλοχεύουν, καθώς στην σπονδυλική στήλη υπάρχουν πολλά νεύρα. Ένα λαθάκι να γίνει στην 12ωρη εγχείρηση και έχεις χαθεί... Θυμάμαι πως δεν καταλάβαινα και πολλά. Πονούσα και έκλαιγα στην αγκαλιά της μητέρας μου, ενώ αναρωτιόμουν συνέχεια 'γιατί μανούλα σ' εμένα, γιατί;'» περιγράφει η γνωστή ηθοποιός.

Και συνεχίζει για την περιπέτεια της, αλλά και πώς την βοήθησε η μητέρα της. «Εκείνη δεν ήξερε η καημένη τι να μου απαντήσει. Στο τέλος αγόρασε το βιβλίο 'Γιατί σ' εμένα' και ξεκίνησε να μου το διαβάζει. Κάπου εκεί άρχισα να ηρεμώ. Η μαμά μου ερήμην της κατάφερε να μαλακώσει την ψυχή μου και τους πόνους μου». Αρκετά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1998, χρειάστηκε να προχωρήσει σε δεύτερη εγχείρηση.

«Έπαθα ξανά τα ίδια. Για άλλη μια φορά, δηλαδή, αντιμετώπισα τη σκολίωση, καθώς ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας το έχουμε εφ' όρου ζωής. Δεν βάζουμε ποτέ 'Χ' να το εξαφανίσουμε. Γι' αυτό πρέπει να μεριμνούμε, ώστε να μην ξανακυλήσουμε. Ευτυχώς υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης».

Η ηθοποιός περιγράφει τις πρώτες της στιγμές, όταν βγήκε από το χειρουργείο: «Ένα σωρό ερωτηματικά έρχονταν στο μυαλό μου: 'Τι έγινε εδώ, τι δεν κάνω καλά, τι πρέπει να καταλάβω από αυτό που μου συμβαίνει, τι πρέπει να αλλάξω στη ζωή μου;'. Τελικά άλλαξα αρκετά πράγματα, καταλαβαίνοντας στην πορεία πως ήμουν πολύ τυχερή που χάρη στην αρρώστια μου έμαθα πολλά για μένα».

Και δηλώνει στη συνέχεια, για την... άλλη όψη του νομίσματος. «Να σου τύχουν όλα αυτά και να καταλήξεις να γίνεις τέρας, κατηγορώντας την κοινωνία, τον κόσμο, τον Θεό, το διπλανό σου για όλα όσα σου έχουν συμβεί. Τέρας δεν θα ήθελα να γίνω έτσι κι αλλιώς. Θέλω να πω, αν περάσεις από τέτοιες αρρώστιες δεν έχεις πολλές επιλογές. Είτε θα γίνεις καλύτερος και σοφότερος είτε θα καταλήξεις τέρας, τελείως αγρίμι» δήλωσε χαρακτηριστικά.