Ο λαός ψήφισε και... μαύρισε τους "επώνυμους"

08.05.2012
Για μπόλικη αίγλη πήγαινε η Βουλή, αλλά τελικά έμεινε με την... προσδοκία, αφού ο λαός την Κυριακή των εκλογών "μαύρισε" και πολλούς "επώνυμους", που ήταν υποψήφιοι. Βέβαια, κάποιοι γλίτωσαν το μαύρισμα κι έτσι θα περάσουν... μετά Βαϊων και Κλάδων το κατώφλι της Βουλής, πιάνοντας θέση στα έδρανα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Μαύρο στον Μαυρογιαλούρο:

Στις προηγούμενες εκλογές, όχι μόνο επανεκλέχθηκε, αλλά έγινε και υφυπουργός. Σε τούτες, όμως, δε στάθηκε τυχερή, αφού η Άντζελα Γκερέκου δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στην Κέρκυρα με το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο και η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, η οποία ήταν υποψήφια στη Β΄Αθήνας επίσης με το ΠΑΣΟΚ. Την ίδια τύχη είχε κι ένας ακόμη σύντροφος και συνάδελφος των δύο κυριών, ο Γιάννης Βούρος.

Και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, όμως, δεν τα κατάφερε, ο οποίος κατέβαινε για πρώτη φορά στον πολιτικό στοίβο με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Γιάννης Μπέζος δεν μπαίνει στη Βουλή, αλλά το "μαύρισμα" το γλίτωσε, αφού ήταν σε μη εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ.

Και πάμε στην περίπτωση της Βάνας Μπάρμπα. Όταν, έλεγε η Βάνα ότι δεν θέλει να την ψηφίσει ο λαός γιατί νιώθει αμήχανα μέσα στη Βουλή, δεν εννοούσε ότι νιώθουν αμήχανα ΟΛΟΙ του ΛΑΟΣ. Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη έδωσε σκληρή μάχη, αλλά δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, που σημαίνει ότι οι "επώνυμοι" στις λίστες του, μένουν εκτός ούτως ή άλλως. Έτσι, Βάνα, Γιάννης Παπαμιχαήλ, Γιώργος Ανατολάκης, Αλίκη Αρβανιτίδη (σύζυγος Πασχάλη), Θοδωρής Ρακιντζής μένουν εκτός.

Και ναι, η Βουλή θα είναι πια πιο... άσχημη, αφού δεν θα έχει Εύα Καϊλή. Η ωραιοτάτη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στη Θεσσαλονίκη με το ΠΑΣΟΚ.


Και η Βουλή θέλει τον "επώνυμό" της

Αντίθετα, υπήρξαν ηθοποιοί και άνθρωποι της τηλεόρασης που μπαίνουν στη Βουλή. Η Ελένη Γερασιμίδου εκλέγεται στην Α’ Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ. Ο Παύλος Χαϊκάλης, όχι μόνο μπάινει στη Βουλή, αλλά ήρθε πρώτος σε σταυρούς στο Υπόλοιπο Αττικής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και ο συνάδελφός του Παύλος Κοντογιαννίδης, επίσης εκλέγεται με το κόμμα του Καμμένου, όπως και η Έλενα Κουντουρά. Χαλάλι που τις προηγούμενες μέρες εμείς οι τηλεθεατές την βλέπαμε περισσότερο από το... σπίτι της.

Και να μην ξεχάσουμε τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος πήγε στη Νέα Δημοκρατία και ναι κατάφερε να εκλεγεί και μάλιστα τον βλέπουμε στις πρώτες θέσεις. Για να μη σχολιάσουμε ότι από την Δευτέρα πρωί πρωί έπιασε δουλειά και τον είδαμε μέχρι στην "Μεσημεριανή Μελέτη". Εξάλλου, ο αγώνας για να σωθεί η Ελλάδα, ξεκινάει από την... Ελεονώρα!