Τζέιν Φόντα: "Θέλω να δείχνω τον πισινό μου"

05.08.2011
Η Φόντα που για χρόνια πάλευε με τη βουλιμία έμαθε να αγαπά τον αυτό της και λάτρεψε τελικά την εικόνα της σε μεγαλύτερη ηλικία:

Μπορεί να έχει κλείσει τα 73 της χρόνια, όμως η θεά της αεροβικής Τζέιν Φόντα (Jane Fonda) βάζει κάτι ακόμα και τριαντάρες.

Στη νέα της φωτογράφιση για το "Harper's Bazaar" Σεπτεμβρίου η ηθοποιός και γκουρού του φίτνες αποδεικνύει πόσα καλά κρατιέται ποζάροντας με ένα μαύρο ημιδιάφανο φόρεμα και οι γλουτοί και η μέση της απλά δεν παίζονται.

Η Φόντα που για χρόνια πάλευε με τη βουλιμία έμαθε να αγαπά τον αυτό της και λάτρεψε τελικά την εικόνα της σε μεγαλύτερη ηλικία:

"Δεν ήμουν χαρούμενη με τον εαυτό μου. Μου πήρε καιρό να τα καταφέρω. Είχα φτάσει 40 και υπέφερα από βουλιμία. Όσο μεγαλώνεις, τόσο χειρότερα σε κάνει αυτή η κατάσταση".

Τελικά η Φόντα κατάφερε να ξεπεράσει τη βουλιμία ρίχνοντάς το στη γυμναστική. Όπως λέει η Τζέιν ακόμα και τώρα γυμνάζεται αλλά δεν μπορεί να κάνει όσες ασκήσεις θέλει για τα πόδια αφού διαθέτει ένα ψεύτικο γόνατο και ένα γοφό από τιτάνιο.

Η Φόντα, που το διάστημα αυτό προωθεί την αυτοβιογραφία της παραδέχεται πως τα κόμπλεξ και η ανασφάλειά της σχετικά με το σώμα της ήταν αποτέλεσμα του τρόπου που μεγάλωσε και της σχέσης της με τον πατέρα της Χένρι, ηθοποιό στο επάγγελμα:

"Μεγάλωσα στη δεκαετία του 50 και ο πατέρας μου με δίδαξε ότι το πώς δείχνω ήταν αυτό που είχε σημασία τελικά. Ήταν καλός άνθρωπος και τον αγαπούσα αλλά μου έστελνε μηνύματα που δεν έπρεπε να στείλει λέγοντας πως αν δεν δείχνω τέλεια δεν θα με αγαπήσει κανείς".

Πάντως ακόμα και σήμερα, η 73χρονη ηθοποιός δεν αφήνει την ηλικία της να καπαρώνει τη ματαιοδοξία της και δηλώνει με θάρρος:

"Είμαι ματαιόδοξη. Δεν θέλω η επιδερμίδα μου να δείχνει χαλαρή. Μου αρέσει να δείχνω τα δυνατά μου σημεία, την μέση και τον πισινό μου. Κάποιοι φίλοι μου λένε πως προσπαθώ πολύ αλλά μου αρέσει να είμαι θελκτική και σέξι".

Η Φόντα έχει κάνει τρεις γάμους – με το σκηνοθέτη Ρότζερ Βάντιμ (Roger Vadim), τον ακτιβιστή Τομ Χάιντεν (Tom Hayden) και τον μεγιστάνα των μίντια Τεν Τέρνερ (Ted Turner) από τον οποίο πήρε διαζύγιο το 2001 - αλλά πλέον έχει βρει λιμάνι στο μουσικό παραγωγό Ρίτσαρντ Πέρι (Richard Perry).

'Όπως παραδέχεται η σέξι 73χρονη, η σχέση της με το αντρικό φύλο πέρασε σκαμπανεβάσματα:

"Το πρόβλημά μου με τους άντρες είναι πως θέλω να τους ικανοποιώ και τελικά γίνομαι αυτό που θέλει να είμαι ο εκάστοτε άντρας που έχω στο πλευρό μου. Δεν λέω πως έχω ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα 100% αλλά τώρα έχω φτάσει στο 90 με 95%"!

Κατερίνα Π.