Σ. Κουτσοσταμάτη: "Ανυπομονώ να γνωρίσω την κόρη μου"

27.06.2011
Eνας δυνατός έρωτας, ο ρομαντικός γάμος της με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη που έγινε πριν από δύο εβδομάδες και το μωρό τους που έρχεται είναι τα συστατικά για ένα ροζ παραμύθι. Ποιος είπε οτι δεν πιστεύει ακόμα σε αυτά;

Παντρεύτηκες πριν απο δύο εβδομάδες. Πώς ήταν η μέρα του γάμου; Οπως την είχες ονειρευτεί;

Δεν είχα ονειρευτεί κάτι συγκεκριμένο, δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου νύφη. Αν κάτι είχα ονειρευτεί δεν ήταν το νυφικό, όσο αυτό που ήθελα να νιώθω τόσο εγώ όσο και ο άντρας μου, καθώς και οι άνθρωποι που ήταν μαζί μας. Αυτό που δεν περίμενα ήταν ότι θα έβρεχε γιατί ο γάμος θα γινόταν σε ένα μικρό παρεκκλήσι με προαύλιο. Εκείνη την ημέρα είχε καταιγίδα, είχε σκοτεινιάσει ο ουρανός και ο κόσμος ήταν έξω από την εκκλησία με ομπρέλες. Αλλά κατά τα άλλα όλα ήταν πολύ συγκινητικά.

Με τον άντρα σου είστε μαζί δύο χρόνια. Πού γνωριστήκατε;

Την πρώτη φορά πήγε να μου κλέψει μια θέση στο πάρκινγκ. Μετά τον έχασα και ξαναβρεθήκαμε τυχαία σε ένα beach bar στη Χαλκδικική. Νομίζω ότι ήταν κεραυνοβόλο από τη στιγμή που τον γνώρισα. Στην αρχή είδα έναν άντρα που μου άρεσε εμφανισιακά, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω πολλά γι’ αυτόν. Από την πρώτη όμως φορά που βγήκαμε ήταν σαν να ήμασταν χρόνια μαζί. Γι’ αυτό και ο γάμος μας ήρθε ως φυσική συνέπεια.

Τι είχε ο άντρας αυτός που σε έκανε να πεις ότι μαζί του θέλεις να κάνεις οικογένεια;

Νομίζω ότι ξεπερνούσε τις προσδοκίες μου κάθε μέρα. Με εξέπληττε και με έκανε να νιώθω πολύ τυχερή που είμαστε μαζί. Εχει το χάρισμα να κερδίζει τους αθρώπους, είναι καλοπροαίρετος, πολύ έξυπνος, με χιούμορ και πολύ σταθερός ως άνθρωπος αλλά και πολύ ειλικρινής. Κυρίως όμως έχει πολλή αυτοπεποίθηση, μια βασική προϋπόθεση για μένα.

Σου έχει λείψει η τηλεόραση; Θα ερχόσουν στην Αθήνα αν υπήρχε μια καλή πρόταση;

Δεν είναι ότι μου έχει λείψει, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορώ να κάνω με προϋποθέσεις. Είναι λίγο δύσκολο το ότι μένω στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα ήθελα να κατέβω στην Αθήνα όχι μόνο τώρα που είμαι με τον Δημήτρη, αλλά και παλιότερα. Αγαπάμε πολύ αυτή την πόλη και προσπαθούμε λίγο να πάμε κόντρα στη νοοτροπία πολύ λέει ότι αν θέλεις να κάνεις πράγματα πρέπει να κατέβεις στην Αθήνα.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη τελευταία μόδα που θέλει την ψυχοθεραπεία μέσω της τηλεόρασης;

Θεωρώ ότι η ψυχοθεραπεία μέσα από την τηλεόραση δεν μπορεί να γίνει. Πρέπει πρώτα να υπάρχει μια ενημέρωση. Αν βέβαια μπορεί να είναι έγκυρη και αξιόπιστη, καλώς. Αν όχι, μπορεί να γίνει και επικίνδυνη, ειδικά σε μια χώρα που έχει έλλειψη παιδείας.

Το γεγονός ότι είσαι αντικειμενικά μια πολύ όμορφη γυναίκα μπορεί να αποτελέσει καμιά φορά εμπόδιο;

Μπορεί να υπήρχε προκατάληψη για το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι ικανότητές μου, αλλά αυτό είναι κάτι που το τροφοδοτείς κι εσύ από την πλευρά σου. Εμένα, πάντως, αυτή η στάση μου έδινε ένα κίνητρο να αποδείξω ποια είμαι. Θυμάμαι μάλιστα που όταν έκανα την εκπομπή μου, το «Ανάλυσέ το», υπήρχε κόσμος που νόμιζε ότι είμαι το κορίτσι που απλώς διάβαζε τα κείμενα. Δεν ήξεραν ότι εγώ είμαι πίσω επί της ουσίας σε όλο αυτό.

Εσύ έχεις κάνει ψυχοθεραπεία;

Ναι, έχω κάνει και με έχει βοηθήσει πολύ. Είδα αλλαγές στη συμπεριφορά μου, στα συναισθήματά μου και κυρίως στον τρόπο σκέψης μου.

Είσαι έγκυος στον έκτο μήνα. Εχεις αγωνίες για το πώς θα είσαι ως μητέρα;

Οχι, έχω ανυπομονησία να γνωρίσω την κόρη μου. Μπορώ να σου πω ότι μεγαλύτερη αγωνία έχω σχετικά με το σε τι κόσμο θα φέρω το παιδί μου. Οσο για μένα, προσπαθώ να σκεφτώ ποια είναι τα πιθανά λάθη που μπορώ να κάνω στο παιδί. Και δεν θέλω να εφαρμόσω όλες τις τεχνικές που ξέρω πάνω του. Δεν θέλω να είμαι η ψυχολόγος του παιδιού. Θέλω να είμαι η μάνα του.

Ετοιμάζει ένα βιβλίο που αφορά το σωστό πρόγραμα διατροφής και το έχει επιμεληθεί ο Τάσος Παπαλαζάρου. Επίσης σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα παραμύθι που έχει γράψει, με τίτλο «Το μυστικό της μαγικής πυγολαμπίδας» από τις εκδόσεις Λιβάνη.

  • Από το γυαλί στο χαρτί

Βένια Καραγιάννη