Στο ψυχιατρείο η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς

14.04.2011
Της έπεσε πολύ βαριά, φαίνεται, η χρονιά που πέρασε της 41χρονης Ουαλής ηθοποιού και το νευρικό της σύστημα… κλάταρε.


Της έπεσε πολύ βαριά, φαίνεται, η χρονιά που πέρασε της 41χρονης Ουαλής ηθοποιού και το νευρικό της σύστημα… κλάταρε.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα επίσημα η εκπρόσωπός της, Τσέτσε Γιορκ (Cece Yorke), η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς (Catherine Zeta-Jones) εισήχθη την περασμένη εβδομάδα σε ειδική ψυχιατρική κλινική όπου έμεινε για λίγες μέρες ώστε να ξαναβρεί τις δυνάμεις που έχασε στηρίζοντας τον σύζυγό της στη μάχη του με τον καρκίνο.

"Μετά το τεράστιο στρες που αντιμετώπισε τον περασμένο χρόνο, η Κάθριν αποφάσισε να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική ώστε να θεραπευτεί από τη διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ, από την οποία πάσχει", δήλωσε συγκεκριμένα η Γιορκ.

Η διπολική διαταραχή, γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη είναι μια πολύ συνηθισμένη ψυχιατρική ασθένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη.

Η διπολική διαταραχή τύπου ΙΙ είναι μια πιο ελαφριά μορφή της ασθένειας όπου ο ασθενής παρουσιάζει κυρίως συμπτώματα κατάθλιψης και λιγότερα μανιακά επεισόδια.

Αντίθετα, οι ασθενείς που πάσχουν από αυτή τη μορφή μανιοκατάθλιψης παρουσιάζουν μια πιο χαλαρή διάθεση ενώ ταυτόχρονα είναι αρκετά ευαίσθητοι και δεν μπορούν να μείνουν συγκεντρωμένοι σε μία σκέψη ή λειτουργία για πολύ ώρα.

Τον χρόνο που πέρασε η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς στάθηκε στο πλευρό του αγαπημένου της συζύγου, Μάικλ Ντάγκλας (Michael Douglas) με όλες της τις δυνάμεις όσο εκείνος πάλευε με τον καρκίνο του λάρυγγα που τον απείλησε θανάσιμα και τελικά βγήκαν και οι δύο νικητές.

Τώρα όμως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός χρειάστηκε βοήθεια να ξεκουράσει το σώμα και το μυαλό της και τη ζήτησε από τους ειδικούς.

"Νιώθει πολύ καλά και ανυπομονεί να ξεκινήσει ξανά δουλειά για τις δύο επόμενες ταινίες της", συνέχισε στη δήλωσή του η Γιορκ. Καλή ανάρρωση…

Ζωή Κίττα