"Οι Μπέκαμ είναι πολύ λαϊκοί για το σχολείο μας"

06.04.2011
Τι ήταν πάλι αυτό που άκουσε η άμοιρη η Βικτόρια (Victoria) και δεν έπεσαν τ' αυτάκια της;


Τι ήταν πάλι αυτό που άκουσε η άμοιρη η Βικτόρια (Victoria) και δεν έπεσαν τ' αυτάκια της;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (David Beckham) και η 35χρονη σύζυγός του σκέφτονται να στείλουν τους τρεις γιους τους στο διάσημο ιδιωτικό σχολείο "Haberdashers’ Aske’s", αλλά πριν ακόμη γίνει κάτι τέτοιο, μερικοί γονείς μαθητών του τους ρίχνουν ήδη… πόρτα!

"Είναι πολύ λαϊκοί για το σχολείο μας". Αυτό ήταν ένα από τα πολλά σχόλια που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο Mumsnet, τον οποίο χρησιμοποιούν κυρίως μαμάδες για να δίνουν συμβουλές σε ζητήματα διαπαιδαγώγησης, σχετικά με την απόφαση των Μπέκαμ να επιλέξουν το συγκεκριμένο σχολείο –όπου παρεμπιπτόντως θα πληρώνουν £14.000 (σχεδόν €16.000) τον χρόνο για το κάθε παιδί.

Η φήμη ότι οι Μπέκαμ σκέφτονται να στείλουν τα παιδιά τους σε αυτό το σχολείο όταν επιστρέψουν στη Βρετανία ξεκίνησε όταν έγινε γνωστή η "μυστική" επίσκεψη της Βικτόρια εκεί πριν από λίγο καιρό και ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει τα σχετικά σχόλια.

Στο δημοφιλές σάιτ, μεταξύ άλλων, μια πρώην μαθήτρια του "Haberdashers’ Aske’s" με το ψευδώνυμο crazygracieuk έγραψε τα εξής: "Ο Ντέιβιντ και η Βικτόρια ανήκουν στην εργατική τάξη. Η Βικτόρια η ίδια έχει αναφέρει σε κάποια συνέντευξη ότι δεν διαβάζει ποτέ βιβλία άρα προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει ακαδημαϊκούς στόχους για τα βλαστάρια της όταν θα μπορούσαν άνετα να τα καταφέρουν οπουδήποτε με χαμηλούς βαθμούς, όπως και η βασιλική οικογένεια".

Άλλο ένα σχόλιο με την υπογραφή "sardine" τόνιζε ότι το σχολείο αυτό δεν είναι ανοιχτό σε γονείς που συνηθίζουν να αγοράζουν τα πάντα, ακόμη και την είσοδό τους σε αυτό, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα είναι εύκολο για κανένα από τα τρία αγόρια να επιτύχουν στο ομολογουμένως δύσκολο τέστ εισαγωγής.

Βέβαια, υπήρξαν και μερικά πιο υποστηρικτικά σχόλια σύμφωνα με τα οποία η ζεστή οικογενειακή ανατροφή των αγοριών θα ήταν ένα σοβαρότατο εφόδιο στον δύσκολο δρόμο της απαιτητικής εκπαίδευσης του εν λόγω ιδρύματος.

Τυπικά όμως, η ίδια η μαμά Βικτόρια, η οποία μόλις πριν από λίγες μέρες εθεάθη να μαλώνει τον μικρότερο γιο της δημοσίως, δήλωσε πως ακόμη δεν έχουν πάρει καμία τελειωτική απόφαση στο θέμα.

Ζωή Κίττα