Τέχνης έργα

05.04.2011
Το Salon de Bricolage -η πρώτη συνδρομητική λέσχη διασκέδασης, που δημιούργησαν ο Χρύσανθος και ο Σπύρος Πανάς, την οποία αρκετοί επώνυμοι προτιμούν για τα πριβέ πάρτι τους- έχει φιλοξενήσει το τελευταίο διάστημα διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αποτελώντας μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για τη διοργάνωση εκθέσεων αλλά και παρουσιάσεων βιβλίων.

Το Salon de Bricolage -η πρώτη συνδρομητική λέσχη διασκέδασης, που δημιούργησαν ο Χρύσανθος και ο Σπύρος Πανάς, την οποία αρκετοί επώνυμοι προτιμούν για τα πριβέ πάρτι τους- έχει φιλοξενήσει το τελευταίο διάστημα διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αποτελώντας μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για τη διοργάνωση εκθέσεων αλλά και παρουσιάσεων βιβλίων. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο εικαστικός Κωστής Βελώνης και έτσι μετά την ατομική του έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο στο Κολωνάκι για να μας παρουσιάσει μια σειρά από εντυπωσιακά σχέδια.

Ο Κωστής Βελώνης συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους Ελληνες καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς. Αν και είναι ευρύτερα γνωστός για τα γλυπτά του, ωστόσο στη συγκεκριμένη έκθεση -και εδώ έγκειται η ιδιαιτερότητά της- παρουσιάζονται μεικτής τεχνικής έργα του, τα οποία αμφιταλαντεύονται ανάμεσα στη γλυπτική και τη μοντέρνα αρχιτεκτονική παράδοση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μέλη της λέσχης και άνθρωποι από τον χώρο των τεχνών. Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η ιστορικός Τέχνης Αννα Χατζηνάσιου, κόρη του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου.

ΚΩΣΤΗΣ ΒΕΛΩΝΗΣ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, σπούδασε πολιτισμικές και ανθρωπιστικές επιστήμες στο Λονδίνο και Καλές Τέχνες στο Paris VIII, ενώ είναι και διδάκτωρ Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.