Με θέμα τον πολιτισμό

05.04.2011
Μια έκθεση Τέχνης και κυρίως η εκδήλωση του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη στο Κολλέγιο Αθηνών κέρδισαν τις εντυπώσεις.

Mια άκρως νεανική έκθεση φιλοξένησε το κατάστημα επίπλων Mar-Tex Collections, στην οποία συμμετείχαν νέοι ζωγράφοι και φωτογράφοι.

Την Παγκόσμια Ημέρα της Μετεωρολογίας επέλεξε το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έπειτα από πρωτοβουλία της προέδρου του και πρέβειρας Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννας Βαρδινογιάννη, για να διοργανώσει στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στο Ψυχικό εκδήλωση με θέμα την ανάγκη διάσωσης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, η οποία απειλείται από τις φυσικές καταστροφές και από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα όπως η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και η επιμόρφωση της νέας γενιάς στα συγκεκριμένα ζητήματα. Ανάμεσα στους κύριους ομιλητές ήταν και ο διάσημος Μ. Μπουσνακί, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου για τη Μελέτη της Προστασίας και της Συντήρησης των Πολιτιστικών Αγαθών (ICCROM). Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο της αρχαιολόγου Ελενας Κόρκα «Η χώρα των δύο ήλιων».

«Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΛΙΩΝ», ένα παραμύθι που ευαισθητοποιεί τα παιδιά για τη διάσωση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.