Ελεονώρα Μελέτη: "Δεν μασάω ούτε ιδρώνει το αυτί μου"!

05.04.2011
Την περιμέναμε να χορέψει τον Χορό του Ησαΐα, αλλά εκείνη προτίμησε να χορέψει τσατσά στο «Dancing with the stars», χωρίς να αφήσει στιγμή την καθημερινή «Πρωινή Μελέτη» της στο Star. Η χειμαρρώδης Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το νέο της στοίχημα και απαντά για όσες αρβύλες την αφορούν, άνευ φόβου, αλλά με πάθος.

Την περιμέναμε να χορέψει τον Χορό του Ησαΐα, αλλά εκείνη προτίμησε να χορέψει τσατσά στο «Dancing with the stars», χωρίς να αφήσει στιγμή την καθημερινή «Πρωινή Μελέτη» της στο Star. Η χειμαρρώδης Ελεονώρα Μελέτη μιλά για το νέο της στοίχημα και απαντά για όσες αρβύλες την αφορούν, άνευ φόβου, αλλά με πάθος.

Μπήκες στο μάτι του κυκλώνα με το «Dancing with the stars» και έπεσαν οι περισσότεροι να σε φάνε. Φοβήθηκες;

Να φοβηθώ; Καθόλου! Δεν με ενδιαφέρουν οι όποιες επιθέσεις μου γίνονται, δεν με αφορούν! Είναι σαν να μιλάς στο μεγαλύτερο παχύδερμο του κόσμου. Δεν με αγγίζει τί-πο-τα!

Ποτέ δεν σε ενοχλούσαν ή είναι κάτι το οποίο το κατάφερες έπειτα από δουλειά με τον εαυτό σου;

Το κατάφερα έπειτα από δουλειά. Στην αρχή πικραινόμουν κι έφτασα να αρρωστήσω κάποτε από τέτοιες επιθέσεις! Με αφορά η γνώμη ορισμένων ανθρώπων που εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Από εκεί και πέρα όμως απαξιώ να ασχοληθώ με κάποιους κακεντρεχείς και δυσκοίλιους που χύνουν τη χολή τους γιατί αυτή είναι η δουλειά τους -αν είναι δουλειά αυτό! Ετσι κι αλλιώς δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Ας εκφέρει ο καθένας την άποψή του, όσο σκληρή και να είναι.

Η τηλεκριτικός Πόπη Διαμαντάκου έγραψε ότι είσαι «η πλέον πολύτιμη συμμετοχή του Dancing, καθώς ανέλαβε εργολαβικώς την προβολή κάθε ανθυπολεπτομέρειας της δικής της παρουσίας πρωτίστως κι ακολούθως όλων των υπόλοιπων».

Από νταλίκα, που με λέει ο Πέτρος Κωστόπουλος, έγινα και εργολάβος! Παίζουμε πολύ το «Dancing» γιατί «πουλάει», αρέσει και φέρνει πολύ ψηλά νούμερα. Kαι θα το κάναμε είτε συμμετείχα σ’ αυτό είτε όχι! Από την άλλη, δεν δέχομαι καθόλου το ότι προβάλλω πρωτίστως τη δική μου παρουσία. Είμαι από τις λίγες παρουσιάστριες που δεν παίζουν ποτέ συνεντεύξεις μου που έχουν κυκλοφορήσει σε περιοδικά ή αποσπάσματα από άλλες εκπομπές όπου έχω πάει καλεσμένη. Προβάλλω το «Dancing» που πουλάει και όχι την Ελεονώρα στο «Dancing». Είναι πολύ καθαρό αυτό!

Είχες φύγει από τον AΝΤ1 σε βαρύ κλίμα και γυρίζεις σε αυτόν με δόξα και τιμή! Σε πλήγωσε ο τρόπος που έφυγες;

Δεν πληγώνομαι έτσι εύκολα! Πράγματι έληξε η συνεργασία μου με το κανάλι νωρίτερα, πράγματι υπήρξαν κάποια παρασκήνια, αλλά δεν χάλασα τις σχέσεις μου με κάποια πρόσωπα του καναλιού που εκτιμώ. Αν δεν υπήρχε αυτή η εκτίμηση και είχα «πληγές», δεν θα έλεγα το ναι για το «Dancing with the stars». Και κάτι άλλο: Δεν γύρισα στον AΝΤ1, αλλά φιλοξενούμαι στον AΝΤ1.

Εχεις συμβόλαιο με το Star για έναν ακόμα χρόνο, έτσι;

Ναι, έχω συμβόλαιο για τον χρόνο που διανύουμε και άλλον ένα.

Λέγεται ότι υπάρχει ένα νέο φλερτ με το κανάλι του Αμαρουσίου και σε θέλουν άμεσα εκεί.

Το ότι έχω κάποιες καλές σχέσεις με πρόσωπα του AΝΤ1 δεν σημαίνει ότι φλερτάρω και κάνω την όποια απιστία! Είμαι παντρεμένη με το Star, τον γουστάρω πολύ τον γάμο μου και δεν έχω μάτια για άλλον.

Θέλω να μου πεις αν θα έκανες ξανά πρωινό ή όχι.

Αν επρόκειτο για μια πρόταση που θα μου άρεσε, θα με ενδιέφερε, γιατί να έλεγα όχι;

Δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε ότι όντως έχεις χωρίσει μια και σε βλέπαμε με πλατύ χαμόγελο στον αέρα της εκπομπής.

Οσοι με γνωρίζουν πολύ καλά έβλεπαν ότι δεν ήμουν στα καλύτερά μου. Από την άλλη, δεν πρέπει κανείς να φέρνει στη δουλειά του τα προβλήματά του, όποια κι αν είναι αυτά. Είμαι επαγγελματίας, πληρώνομαι από το κανάλι για να κάνω μια ψυχαγωγική εκπομπή και οφείλω να είμαι χαμογελαστή κι ευχάριστη. Αν εγώ τραβάω κουπί στο σπίτι μου, αυτό διόλου δεν αφορά τον τηλεθεατή. Και δεν θα μου το επέτρεπε και η αξιοπρέπειά μου να σέρνομαι σε ένα τηλεοπτικό πλατό όπως σερνόμουν στο σπίτι μου για ένα μεγάλο διάστημα!

Εγινε πολύς ντόρος γύρω απ’ το ότι μπήκες στην μπούκα του Σταμάτη Μαλέλη επειδή έγραψες για τον χωρισμό σου στο editorial σου στο Queen.gr και δεν έδωσες το ρεπορτάζ στον Star. Πόσο ράδιο αρβύλα είναι όλο αυτό;

Είναι η μεγαλύτερη ηλιθιότητα που γράφτηκε ή λέχθηκε σε σχέση με μένα. Ο κ. Μαλέλης γνώριζε πολύ πιο πριν για τον χωρισμό μου απ’ όταν είχα πάει να του ζητήσω να μη δουλεύω κάποια Σαββατοκύριακα στο δελτίο για να ηρεμήσω, λόγω του προσωπικού μου προβλήματος. Το είχε αποδεχτεί, με στήριξε με συγκινητικό και γενναιόδωρο τρόπο, κράτησε επτασφράγιστο το μυστικό μου, δεν με πίεσε ποτέ να το παίξει για το κανάλι και τον τιμά πολύ αυτό. Ηταν μαζί μου σε όλη αυτή την περιπέτεια κι ουδέποτε εξοργίστηκε από το ότι έγραψα στο Queen.gr για τον χωρισμό μου. Είναι τελείως ηλίθιο όλο αυτό και απόλυτα ηλίθιος αυτός που το ξεκίνησε. Ξέρω ποιος είναι και του το φυλάω για αργότερα να τον «πληρώσω» γι’ αυτό που έκανε!

Τι σε οδήγησε στο να γράψεις για τον χωρισμό σου;

Μια ανάγκη της στιγμής. Ούτε το είχα σχεδιάσει, ούτε το είχα προμελετήσει. Οπως θα το έλεγα σε μια φίλη την ώρα που θα πίναμε καφέ, το έγραψα στον υπολογιστή μου και στο editorial μου. Το μόνο που σκέφτηκα ήταν το μέχρι ποιο σημείο θα το «ανοίξω» το θέμα, μια και αφορούσε κι έναν άλλο άνθρωπο και όχι μονάχα εμένα. Επειτα κάποιοι το «τσίμπησαν» και έγινε όλο αυτό που έγινε. Δεν ήθελα να κρύβομαι για κάτι τόσο σημαντικό -μα κάποιοι δεν το σεβάστηκαν αυτό και κανιβάλισαν το θέμα.

Δεν θέλησες να αποκρύψεις το χωρισμό σου, αλλά δεν δίνεις άλλα στοιχεία γι’ αυτόν.

Το θέμα αφορά μονάχα εμένα και τον πρώην σύντροφό μου. Χώρισα, αυτό μονάχα.

Παραμείνατε φίλοι και μιλάτε απ’ ό,τι μπορώ να γνωρίζω.

Παραμείναμε φίλοι, ναι. Και μιλάμε.

Ο κ. Μαλέλης σκέφτηκε κάποια στιγμή να σας αλλάξει θέσεις με τη Χριστίνα Λαμπίρη και να σε πάει στη μεσημεριανή ζώνη. Είχες αποδεχτεί την πρότασή του...

Είχα πει ένα πρώτο ναι με την προϋπόθεση ότι και η άλλη πλευρά θα ήταν σύμφωνη. Δεν ήταν όμως και δεν έγινε αυτή η αλλαγή.

Του χρόνου θα κάνεις και πάλι την «Πρωινή Μελέτη» σου;

Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον διευθυντή μου κι όχι σε μια υπάλληλο όπως εγώ. Η εκπομπή πηγαίνει πάρα πολύ καλά, οι δύο πλευρές είμαστε πολύ ευχαριστημένες και προχωράμε δυναμικά μαζί όσο και αν παλεύουν κάποιοι για να πετύχουν το αντίθετο!

Πάμε στα πρωινάδικα. Η Ελένη Μενεγάκη είναι μόνιμα πια τρίτη σε τηλεθεάσεις πληρώνοντας το τίμημα της απόφασής της να χωρίσει και να περάσει σε μια καινούργια σχέση ή όχι;

Το ότι η Ελένη είναι φέτος τρίτη δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή ή ότι δεν την αγαπάει ο κόσμος! Είναι ισχυρή μονάδα της τηλεόρασης κι αυτό δεν το αλλάζουν οι θέσεις ούτε τα νούμερα της τηλεθέασης. Παίζουν πολλά ρόλο για τις θέσεις: Τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στο είδος και η δυναμική του καναλιού. Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν μου αρέσει να ζυγίζω την αξία των ανθρώπων με τα νούμερα της AGB.

Με την Ελένη ήρθατε κοντά φέτος. Δεν υπήρχε κόντρα;

Ποτέ δεν υπήρξε κόντρα μεταξύ μας, ποτέ δεν είχαμε να χωρίσουμε κάτι.

Τι απαντάς σε όσους σε χαρακτήρισαν εύσωμη;

Εγινε πολύς θόρυβος γύρω από αυτό και δεν ξέρω αν πρέπει να το πάρουμε ως πλάκα γιατί έχει σοβαρές παραμέτρους! Βγήκαν κοπτοραπτούδες και λοιπές «δυνάμεις» να σχολιάσουν παίκτριες ή χορεύτριες απ’ το «Dancing» -μαζί κι εμένα για περιττά κιλά. Εγώ κάνω αθλητισμό από πολύ μικρή κι έχω δεμένα πόδια. Είδαν δεμένα, μυώδη σώματα και όχι παχιά. Αλλά και παχιά να έβλεπαν, τι μηνύματα περνούν στις τηλεθεάτριες, που μπαίνουν στη διαδικασία να συναγωνίζονται ανορεξικά μοντέλα; Οτι καλά κάνουν και ακολουθούν τέτοια πρότυπα και όχι μεσογειακές γυναίκες;

Τα πήρες πολύ άσχημα και τα έχωσες πολύ άγρια σε τηλεκριτικούς και λοιπές δυνάμεις από το Queen.gr!

Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω υπέρβαρα κήτη τα οποία δεν έχουν κουνήσει ποτέ το αραχνιασμένο τους σώμα που πλήττεται από τα λιποπνιγμένα οπίσθιά τους να κρίνουν και να σχολιάζουν τα κιλά και τα σώματα υποψήφιων του talent show. Ας τους βουλώσει κάποιος το στόμα και ας τους εξηγήσει το εξής: Ο,τι δεν είναι αδύνατο δεν σημαίνει ότι είναι και χοντρό!

Πιο βιτριολική δεν γίνεται!

Είναι ρατσιστικό και εξόχως επικίνδυνο να κάνεις κριτική για κιλά και όχι για την ουσία. Οταν διαμορφώνεις γνώμη οφείλεις να προσέχεις τι λες και τι γράφεις, ή τι επιτρέπεις να περάσει στο site σου. Σχολίασε το ίδιο το show, το σκηνικό, τις χορογραφίες, τους υποψηφίους, όχι τα κιλά τους. Αλλά επειδή το show είναι άψογο από όλες τις απόψεις και δεν έβρισκαν κάτι τρωτό, στάθηκαν στα κιλά και αυτό ήταν πολύ μεγάλο φάουλ τους. Γι’ αυτό «τα πήρα»! Αλλιώς δεν θα έδινα σημασία, γιατί στο είπα ότι δεν ιδρώνει το αυτί μου.

Μήπως σε πείραξε το «μπαμπάτσικη» που σου απέδωσαν;

Δεν έχω τέτοια θέματα. Εχω ένα δεμένο, μυώδες σώμα από τα χρόνια που έκανα αθλητισμό, δεν έχω ψηλά πόδια, είμαι 62-63 κιλά και δεν τραβάω κανένα ζόρι γι’ αυτά! Δεν μασάω!

Θα ξαναβάλεις πάλι μίνι ή όχι;

Φυσικά και θα ξαναβάλω! Και θα τα βγάλω έξω τα μπουτάκια μου πάλι (γέλια)! Δικά μου είναι, ό,τι θέλω τα κάνω.

Data Bank
Η Ελεονώρα έχει γεννηθεί στο Παλαιό Φάληρο, είναι Παρθένος στο ζώδιο (17.9.1978) και έχει σπουδάσει γαλλική φιλολογία, ενώ μιλάει πέντε γλώσσες.

Ξεκίνησε την καριέρα της στον Alter εκφωνώντας ειδήσεις, έπειτα πέρασε στον ANT1 πάλι με δελτίο ειδήσεων και ανέλαβε τον «Πρωινό Καφέ» όταν αποχώρησε η Μενεγάκη. Οι δυο τους απ’ το 2005 που έγινε αυτό δεν είχαν μιλήσει. Ολα άλλαξαν όταν η Μενεγάκη την κάλεσε να πιούν «Καφέ» στον αέρα.

Λόγοι υγείας και ίντριγκες την οδήγησαν να μεταπηδήσει στον Star, το 2008, όπου και παραμένει ως σήμερα παρουσιάζοντας την ενημερωτική εκπομπή Πρωινή Μελέτη καθώς και τις ειδήσεις του Σαββατοκύριακου.

Μετά από τον χωρισμό της επέστρεψε στο πολυτελές σπίτι της οικογενείας της στη Σαρωνίδα και προσπαθεί να κρατά την προσωπική της ζωή μακριά απ’ τα φλας.

Απαντάει σπάνια στο κινητό της τηλέφωνο!

Εxtreme makeover
Ευτυχώς, η εποχή όπου εμφανιζόταν με comme-il-faut ταγέρ και με ξανθιά πλούσια κώμη - καρμπόν ανήκει στο παρελθόν εδώ και καιρό. Το νεανικό a la garcon κούρεμα και η ανάλαφρη γκαρνταρόμπα της ταιριάζει απόλυτα στον αέρα της Ελεονώρας.

Βασίλης Μπουζιώτης