Παρουσιαστές «ζητούν» εκπομπή

04.03.2011
Η λήξη των συμβολαίων των γνωστών τηλε-σταρ στα τέλη της σεζόν έχει ήδη δημιουργήσει σενάρια και αντιδράσεις. To TV-ντόμινο αρχίζει...

Tο τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να διαμορφωθεί καθοριστικά από τις αποφάσεις που θα πάρουν ο AΝΤ1 και ο Γιώργος Παπαδάκης σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας τους. Οι πληροφορίες θέλουν το κανάλι να επιθυμεί μεν την παραμονή του αλλά κυρίως με βραδινή εκπομπή και δεν αποκλείουν το «Καλημέρα Ελλάδα» (εάν συνεχιστεί) να έχει δίωρη διάρκεια, δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα light infotainment πρόγραμμα.

Εκεί ενδέχεται να έχουν ρόλο οι Καραμέρος-Χαριτάτος, αλλά και ο Χρήστος Φερεντίνος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον Ιουνίο.«Κανείς ακόμα δεν είναι σε θέση να απαντήσει με σιγουριά, αφού εξαρτάται απο το πώς θα κινηθεί η διαφημιστική αγορά. Θεωρείται πλέον πολύ πιθανό το χρόνου να διαφοροποιηθεί σημαντικά η πρωινή ζώνη. Και το μεγαλύτερο μέρος της να καλυφθεί από επαναλήψεις», λένε οι επαΐοντες. «Κάτι παραπάνω» που θα ενισχύσει τη βραδινή ζώνη του σταθμού λέγεται ότι έχει ζητηθεί για του χρόνου από τους «Ράδιο Αρβύλα». Η τηλεοπτική παρέα της Θεσσαλονίκης, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένη να αυξήσει τις ημέρες προβολής της εκπομπής. Κυρίως αν, όπως φημολογείται, γίνει περικοπή στο κοστολόγιο. Εκπομπή «αναζητείται» και για τη Μπουλέ αλλά και τη Μανωλίδου, που άμεσα ξεκινά την παρουσίαση του «Dancing with the stars daily», το οποίο θα αφορά τα παρασκήνια του ομότιτλου show. Η οποία μετά την επιστροφή στον AΝΤ1 μάλλον είδε να κλείνει ερμητικά πίσω της η πόρτα του Mega αφού δυσαρέστησε τους επιτελικούς του Mega, που δεν τους αρέσει η αλλαγή «στρατοπέδου» με τόση ευκολία, στα μέσα της σεζόν.

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, καθώς ακόμα δεν έχει βρεθεί το concept που θα παρουσιάσει του χρόνου αν συνεχιστεί η συνεργασία του με το Mega. Ενώ σίγουρη σχεδόν θα είναι η αξιοποιήση της Δούκισσας Νομικού. στο prime time Σαββάτου, αλλά δεν θα είναι το «Money drop».

Στο Star, ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει για την εκπομπή «Super star» και τη Χριστίνα Λαμπίρη. Το (πολυετές) συμβόλαιό της με τον σταθμό λήγει το καλοκαίρι και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το μέλλον αφού τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής, της δεν θεωρούνται ικανοποιητικά, όπως και η φετινή θεματολογία. Σκεπτικισμός, όμως, υπάρχει και στο team της Τατιάνας Στεφανίδου, που βλέπει τα νούμερα του «Αξίζει να το δεις» να απειλούνται από τα «απέναντι» προγράμματα.

Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο Alter, καθώς θα συνυπολογιστούν όλες οι παράμετροι (οικονομικές, πραγματικές ανάγκες ύπαρξης εκπομπών, τηλεθέαση) ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις σχετικά με την παραμονή κάποιων παρουσιαστών στο κανάλι. Ελάχιστοι πάντως (μεταξύ αυτών η Αγγελική Νικολούλη) θεωρούνται σίγουροι.

Στον Alpha, δεν αποκλείεται κάποιες από τις υπάρχουσες χαμηλής τηλεθέασης εκπομπές να καταργηθούν αφήνοντας μετέωρους γνωστούς παρουσιαστές που ίσως αξιοποιηθούν σε νέα reality. Ψηλά πάντως βρίσκονται οι μετοχές της Ελενας Παπαβασιλείου και της Κατερίνας Καραβάτου.

Μένω εκτός...
Η κρίση στην τηλεόραση άφησε χωρίς εκπομπή πολλούς τηλε-αστέρες. Η Σοφία Αλιμπέρτη δηλώνει: «Iσως κάνω κάτι στο μέλλον, ίσως και ποτέ» και προτιμά να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις εξελίξεις, χωρίς πολλά σχόλια. Για τη Ράνια Θρασκιά, οι συζητήσεις με τον AΝΤ1 βρίσκονται «στον πάγο», αφού δεν έχει βρεθεί κάποιο format για εκείνη. Η Αννα Δρούζα δεν έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με κανάλια προτιμώντας να απέχει, ενώ η Βάσια Λόη απολαμβάνει επί του παρόντος την οικογενειακή της ευτυχία, καθώς παντρεύτηκε μόλις το καλοκαίρι που μας πέρασε.

ΖΕΤΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ