Η επόμενη μέρα του Αλέξανδρου Ρήγα!

20.06.2008
Πώς είναι η επόμενη μέρα για τον Αλέξανδρο Ρήγα; Θαυμαστές και κοινό αναρωτιούνται τι κάνει ο καλός φίλος του δολοφονημένου ηθοποιού, καθώς οι φήμες οργιάζουν. Κάποιοι λένε ότι έχει χαθεί από προσώπου γης και πενθεί

Πώς είναι η επόμενη μέρα για τον Αλέξανδρο Ρήγα; Θαυμαστές και κοινό αναρωτιούνται τι κάνει ο καλός φίλος του δολοφονημένου ηθοποιού, Νίκου Σεργιανόπουλου καθώς οι φήμες οργιάζουν. Κάποιοι λένε ότι έχει χαθεί από προσώπου γης και πενθεί. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Ο θρήνος για τον αγαπημένο του φίλο, που χάθηκε τόσο βίαια και άδικα, δεν σταματάει για τον Αλέξανδρο. Τα μάτια του έχουν συννεφιάσει, η ψυχή του πονάει, αλλά δεν το βάζει κάτω. Είναι δυνατός και προσπαθεί να μην τον πάρει από κάτω αυτή η μεγάλη απώλεια που βίωσε. Αμέσως μόλις συνόδευσε τον αγαπημένο του φίλο Νίκο στην τελευταία του κατοικία, αποφάσισε να ξορκίσει τη θλίψη με εργασιοθεραπεία.

Δεν κλείστηκε στον εαυτό του, όπως φοβόντουσαν κάποιοι, ούτε παράτησε όλα αυτά που σχεδίαζε να κάνει και τα συζητούσε μαζί του. Έκρυψε στην ψυχή του όλη τη θλίψη, επιστράτευσε όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει και αποφάσισε να δώσει τα πάντα στη δουλειά του. Όλοι οι συνεργάτες και φίλοι του τον θαύμασαν όταν την ίδια μέρα της αναγγελίας του θανάτου τον είδαν στα γυρίσματα. Το ίδιο απόγευμα πήγε να καταθέσει στις αρχές, αλλά και μόλις μία μέρα μετά την κηδεία συνέχισε τα γυρίσματα και το μοντάζ του τελευταίου επεισοδίου του «Κόκκινου δωματίου», που μεταδόθηκε στις 13 Ιουνίου.

Παρόλο που η θλίψη είναι ζωγραφισμένη στα μάτια του Αλέξανδρου Ρήγα και πολλές φορές το βλέμμα του χάνεται σε σκέψεις, το πήρε απόφαση ότι μόνο με εργασιοθεραπεία μπορεί να απασχολήσει το μυαλό του και να μη γυρίζει συνεχώς στο τραγικό συμβάν.

Ακόμα και τώρα που τελείωσε το «Κόκκινο δωμάτιο» δεν κλείστηκε στο σπίτι του, αλλά προσπαθεί να ξεπεράσει το χαμό του αγαπημένου του φίλου προχωρώντας τη δουλειά του. Ήδη μαζί με τον Δημήτρη Αποστόλου ετοιμάζουν το καινούργιο τους έργο, που θα ανέβει το Σεπτέμβριο στο Θέατρο «Αθηνά» με τον Κώστα Κόκλα, την Ελένη Καστάνη και τη Βασιλική Ανδρίτσου, μία από τις πιο καλές του φίλες που του συμπαραστέκεται αυτές τις δύσκολες ώρες. Επίσης, κάνει κάποιες αλλαγές στα κείμενα και προετοιμάζει τη χειμωνιάτικη περιοδεία του «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», ενώ ήδη προχωράει και τα νέα τηλεοπτικά του σχέδια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ξεκίνησε μαζί με τον Μάνο Ψιστάκη να γράφει και ένα καινούργιο σίριαλ για το Mega. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να δώσει όση ενέργεια του έχει απομείνει στις καινούργιες του δουλειές, αφού ξέρει πως όσο σκληρό και αν ακούγεται, πρέπει να συνεχίσει. Άλλωστε, αυτό θα ήθελε και ο Νίκος Σεργιανόπουλος, να τον βλέπει από ψηλά να δημιουργεί.

Το κρυφό ησυχαστήριο στο Πόρτο Ράφτη
Συγκλονισμένος είναι και ο κόσμος στο Πόρτο Ράφτη, το θέρετρο όπου πέρασε δύο ολόκληρα χρόνια ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν μόνιμα καλεσμένος στο σπίτι που νοίκιαζε ο κολλητός του Αλέξανδρος Ρήγας κι έμενε εκεί πολλές μέρες τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Με αετοφωλιά μοιάζει η μεζονέτα που βρίσκεται ψηλά στο λόφο των Καπεταναίων. Το τριώροφο σπίτι με το έντονο χρώμα ξεχωρίζει από απόσταση, ωστόσο εκεί που βρίσκεται εξασφαλίζει ησυχία μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Νίκος το είχαν επιλέξει. Ήθελαν να περάσουν εκεί στιγμές ηρεμίας και γαλήνης, μακριά από τα φώτα της showbiz και τα φλας των φωτογράφων. Στο σπίτι αυτό μάλιστα είχαν κάνει και κάποια από τα γυρίσματα του σίριαλ «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη».

«Άνθρωποι κλειστοί και απόμακροι» είναι ο χαρακτηρισμός που τους έδωσαν οι λιγοστοί γείτονες, που είχαν ελάχιστες σχέσεις μαζί τους. «Δέχονταν ελάχιστες επισκέψεις και έβγαιναν σπάνια από το σπίτι, το οποίο είχαν μετατρέψει σε φρούριο», μας είπαν. Μόνο για φαγητό πήγαιναν κάπου κάπου και για γλυκό σε επώνυμο ζαχαροπλαστείο της περιοχής, που φημίζεται για τις σπεσιαλιτέ του. Άλλωστε, ο Αλέξανδρος είχε μια οικιακή βοηθό, μια Ρωσίδα, που πήγαινε τρεις φορές την εβδομάδα για να φροντίζει το σπίτι και να μαγειρεύει. Μερικές φορές μόνο αργά το βράδυ ο γνωστός σεναριογράφος έβγαινε και πήγαινε για ποτό σε κλαμπ της παραλίας της περιοχής, όπου διασκέδαζε μέχρι αργά. Αντίθετα, ο Νίκος Σεργιανόπουλος καθόταν σπίτι. «Έδειχνε κλεισμένος στον εαυτό του, σχεδόν μελαγχολικός», μας είπαν.

Πού και πού έπαιζε και διασκέδαζε τη μοναξιά του με ένα σκυλάκι ράτσας γκριφόν κανίς μιας γειτόνισσας. Η χαριτωμένη Λίζα τού έκανε μεγάλες χαρές. «Ήταν για αυτόν μια παρηγοριά, μια συντροφιά, ένα ζωντανό πλάσμα που του έδινε απεριόριστη αγάπη». Ελάχιστοι επώνυμοι διάβηκαν το κατώφλι της μεζονέτας. Ανάμεσά τους η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και ελάχιστοι συνεργάτες από το σίριαλ. Μετά από δύο χρόνια οι δύο ηθοποιοί ξενοίκιασαν τη μεζονέτα στο Πόρτο Ράφτη, που τώρα έχει αγοραστεί από άλλον ιδιοκτήτη. οι λίγοι άνθρωποι από το Πόρτο Ράφτη που γνώρισαν τον Νίκο Σεργιανόπουλο ένα έχουν να πουν: «Εδώ έδειχνε να ξεχνιέται. Ήταν ευτυχισμένος και ήρεμος. Ήταν το καταφύγιο και το ησυχαστήριό του».