Από τα έδρανα στο σανίδι και στην πίστα!

14.02.2011
Αυτοί για αλλού κινήσανε κι αλλού η ζωή τους πήγε... Άλλο ήθελαν να γίνουν, άλλο σπούδασαν και άλλο επάγγελμα έκαναν τελικά. Αυτό όμως δεν τους βγήκε σε κακό, αφού πρόκειται για λαμπερά πρόσωπα, με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και υψηλά κασέ. Ηθοποιοί, τραγουδιστές και παρουσιαστές πριν τους κερδίσουν τα φώτα της δημοσιότητας είχαν κάνει ένα πέρασμα από τα αμφιθέατρα πανεπιστημίων και σχολών. Η σχολή, πάντως, με τη μεγαλύτερη... επισκεψιμότητα διασήμων είναι η Ιατρική.

Φαίη Σκορδά
Πού να το φανταζόταν η Φαίη όταν βρισκόταν στην Ιταλία για σπουδές πως κάποια στιγμή θα ήταν η οικοδέσποινα της πρωινής ζώνης του Mega. Πριν βρεθεί στα πλατό του TV Μακεδονία, απ’ όπου ξεκίνησε η τηλεοπτική της καριέρα, η παρουσιάστρια βρέθηκε στην Μπολόνια να σπουδάζει Φιλοσοφία του Θεάματος, με ειδικότητα στο θέατρο. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάποια από τα σεμινάρια του Ουμπέρτο Έκο.

Αλέξης Γεωργούλης
Από το γυμνάσιο ονειρευόταν να γίνει πρωταθλητής της πάλης. Τα παιδικά του όνειρα γκρεμίστηκαν στο λύκειο, όπου θέλησε να εισαχθεί στο Μαθηματικό. Τελικά, ούτε αυτό ευοδώθηκε, αφού πέρασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Η μεταγραφή του για το Πολυτεχνείο της Αθήνας ήταν και η αφορμή να έρθει σε επαφή με το σανίδι.

Γιώργος Τσαλίκης
Το γεγονός ότι άφησε την Ελλάδα για να σπουδάσει Ιατρική στο Βουκουρέστι δεν σήμαινε ότι θα ξεχνούσε την αγάπη του για τη μουσική. Επιστρέφοντας το 1999, αποφάσισε τελικά να αφιερωθεί σε αυτήν. Στη Ρουμανία όταν σπούδαζε γιατρός γνώρισε και τη γυναίκα του Δώρα, με την οποία έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια με τρία αξιολάτρευτα αγοράκια.

Έλλη Κοκκίνου
Ήθελε να γίνει δικηγόρος, διακοσμήτρια, αεροσυνοδός. Ασχολήθηκε με το θαλάσσιο σκι, στο Ναυτικό Όμιλο Βάρκιζας, όπου είχε κατακτήσει χρυσά μετάλλια, κύπελλα και την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τελειώνοντας το σχολείο, μπήκε στη σχολή Βακαλό για να γίνει γραφίστρια, αλλά στο δεύτερο χρόνο άρχισε να εργάζεται ως τραγουδίστρια. Ήταν ο Κώστας Τουρνάς που την παρότρυνε να μπει στο χώρο.

Δέσποινα Βανδή
Της άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, αλλά δεν είχε σκεφθεί από μικρή ηλικία να το κάνει επαγγελματικά. Έτσι σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική και Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λίγο πριν αποφοιτήσει ξεκίνησε να τραγουδάει σε πιάνο μπαρ της Θεσσαλονίκης. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά άλλαξε το επίθετό της από Μαλέα σε Βανδή, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα έκρυβε από τους γονείς της ότι τραγουδούσε.

Ιωακείμ Φωκάς
Το νέο αστέρι του Φοίβου είναι πλαστικός χειρουργός και μάλιστα δεν έχει εγκαταλείψει την Ιατρική. Έτσι, προς το παρόν μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στην πίστα του «Fix» και στα χειρουργεία. Μάλιστα, όπως εξομολογήθηκε στην εκπομπή της Μαρίας Σταματέρη, το πιο περίεργο που του έχει συμβεί είναι να του τραγουδάνε το «Τέλεια», την επιτυχία που του έδωσε ο Φοίβος, λίγο πριν μπει στο χειρουργείο!

Μαρίνα Τσιντικίδου
Ενώ σπούδαζε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, μια φίλη της ?ήδη μοντέλο? της πρότεινε να δοκιμάσει «έτσι απλά» την τύχη της στα καλλιστεία. Με τον απλό αυτόν τρόπο βρέθηκε, τελικά, να «κατακτά» τις πασαρέλες, κάνοντας για κάποια χρόνια και ένα επιτυχημένο πέρασμα από την τηλεόραση.

Eύη Αδάμ
Μεγάλωσε στη Γερμανία, με το όνειρο να γίνει αεροσυνοδός. Αφού έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις για το ελληνικό πανεπιστήμιο, κατάφερε να περάσει στη Γερμανική Φιλολογία Αθηνών. Ωστόσο, το στέμμα της Μις Ελλάς το 1995 αρκούσε για να την πείσει να αλλάξει πορεία.

Γιάννης Ζουγανέλης
Η αγάπη του για το σχέδιο τον έκανε να σπουδάσει Αρχιτεκτονική. Η αγάπη του, όμως, για τη μουσική αποδείχθηκε μεγαλύτερη, αφού από την ηλικία των 15 ετών ξεκίνησε τη δισκογραφική του δραστηριότητα, ενώ μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί συνολικά 60 έργα του.

Σάββας Πούμπουρας
Από τις σπουδές του στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις βρέθηκε να χορεύει στο «Dancing with the Stars». Στο μεσοδιάστημα ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο, με την παρουσίαση και το μόντελινγκ, γεγονός που υποδηλώνει πως μάλλον το πτυχίο του θα μείνει στο συρτάρι.

Πτυχία στο Χόλιγουντ
Δεν είναι λίγοι οι αστέρες των διασημότερων λόφων της σοουμπίζ που εγκατέλειψαν τα έδρανα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Η Νάταλι Πόρτμαν, «ξεφτέρι» στα μαθήματα, τελείωσε το σχολείο με άριστα και πέρασε στο πανεπιστήμιο της πρώτης της επιλογής, που δεν ήταν άλλο από το Χάρβαρντ. Από εκεί αποφοίτησε ως ψυχολόγος. Όμως, ο κόσμος της γνώσης για εκείνη δεν τέλειωσε εκεί, αφού συνέχισε με ένα μεταπτυχιακό στη γενέτειρά της, Ιερουσαλήμ.

Το συντηρητικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσε η Κέιτ Μπέκινσεϊλ δεν την εμπόδισε να επιδοθεί από μικρή στη συγγραφή. Μεγαλώνοντας σπούδασε στην Οξφόρδη Γαλλική και Ρωσική Φιλολογία. Παράλληλα, συμμετείχε και σε θεατρικά έργα του πανεπιστημίου, γεγονός που αποτέλεσε και το σημείο συνάντησης με το σκηνοθέτη Κένεθ Μπράνα, ο οποίος της χάρισε τον πρώτο της ρόλο.

Δεν την είχε απασχολήσει ποτέ ο χώρος της υποκριτικής, μέχρις ότου να συμμετάσχει τυχαία σε μια ταινία για 5 ολόκληρα λεπτά. Ωστόσο, η Κέιτ Μπλάνσετ είχε προλάβει να σπουδάσει Οικονομικά στη Μελβούρνη. Όπως δηλώνει, δεν έχει μετανιώσει για αυτές τις σπουδές, γιατί ακόμα και τώρα της είναι απαραίτητες σε κάθε επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Οι άριστοι βαθμοί που έπαιρνε στο σχολείο άνοιξαν στον Ματ Ντέιμον την πόρτα του Χάρβαρντ, όπου σπούδασε Φιλολογία και Φιλοσοφία. Ταυτόχρονα έγραφε και το πρώτο του σενάριο, «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», μαζί με το φίλο του Μπεν Άφλεκ. Η γραφή του εντυπωσίασε το Χόλιγουντ και από τότε ξεκίνησε η στροφή στην επαγγελματική του πορεία.

Ο ειδικός πράκτορας της σειρά «X-Files» Ντέιβιντ Ντουκόβνι δεν είχε πάντα ως προτεραιότητά του την υποκριτική, αφού είναι απόφοιτος τόσο του Πανεπιστημίου Πρίνστον, όπου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, όσο και του Γέιλ, όπου έκανε μεταπτυχιακό.

Το «άστρο» της Τζόντι Φόστερ έλαμψε από τα παιδικά της χρόνια. Σε ηλικία μόλις 3 χρόνων έπαιρνε μέρος σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ μέχρι την εισαγωγή της στο Γέιλ, όπου σπούδασε Φιλολογία, είχε συμμετάσχει σχεδόν σε 50 ταινίες. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, ακολούθησε το κάλεσμα της ήδη φανερής της «μοίρας».

Τελείωσε το σχολείο του στο Τέξας με εξαιρετικούς βαθμούς, γεγονός που χάρισε στον Τόμι Λι Τζόουνς και την υποτροφία στο Χάρβαρντ. Με τη συνέπεια που τον διέκρινε αποφοίτησε από την Αγγλική Φιλολογία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Η μετάβασή του, όμως, στη Νέα Υόρκη του επεφύλασσε διαφορετικό μέλλον.

Η πιο «όμορφη της τάξης», όπως είχε ψηφιστεί από τους συμμαθητές της το 1987, Ρενέ Ζελβέγκερ έμελλε να γίνει η εμφανώς «ατσούμπαλη» «Bridget Jones». Τελειώνοντας το λύκειο, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, ενώ θέλοντας να βελτιώσει το βαθμό του πτυχίου της, συμμετείχε σε ένα θεατρικό της σχολής της. Κι αυτό ήταν η αφορμή για τη μετέπειτα καριέρα της.

Την ίδια επιβράβευση για την ομορφιά του είχε από το σχολείο του και ο Μάθιου ΜακΚόναχι. Μετά το χωρισμό των γονιών του μετακόμισε στο Τέξας, όπου σπούδασε στο χώρο της επικοινωνίας. Το πρώτο του cast, όμως, το «Dazed and Confused», στο οποίο συμμετείχε και ο Μπεν Άφλεκ, έκανε την υποκριτική να φαντάζει μονόδρομος.