Τι δεν θα κόψω με τίποτα...

10.02.2011
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Αυτό ισχυρίζονται οι αγαπημένοι μας αστέρες, οι οποίοι αποκαλύπτουν στο ΛΟΙΠΟΝ τις μικρές απολαύσεις που αρνούνται να στερηθούν και προτείνουν τρόπους για να περνάμε καλά με λιγότερα χρήματα!

Από την ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ

Λευτέρης Πανταζής
«Σαφώς και με έχει προβληματίσει όλο αυτό που συμβαίνει. Ζούμε σε μια χώρα που περνάει τη δυσκολότερη κρίση, δεν γίνεται να πούμε ότι όλα είναι καλά και ανθηρά και να μείνουμε αμέτοχοι. Βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, έρχονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες κι όλοι πρέπει να μαζευτούμε. Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να ζήσουμε καλά και με τα λίγα. Γι’ αυτό και το μόνο που δεν πρόκειται να κόψω είναι το σουβλάκι! Έχω φάει και χαβιάρι και το πιο ακριβό ψάρι, το σουβλάκι όμως είναι πάντα πειρασμός. Είναι η μπριζόλα των φτωχών. Με δύο σουβλάκια κι ένα αναψυκτικό ή μία μπίρα έχεις κάνει το καλύτερο γεύμα, το οποίο είναι και οικονομικό».

Στέλιος Καλαθάς
«Σίγουρα η οικονομική κρίση μας έχει αγγίξει όλους και έχουμε μπει στη λογική των περικοπών. Αυτό που δεν πρόκειται να κόψω με τίποτα είναι οι καλοκαιρινές διακοπές, τις οποίες θεωρώ απαραίτητες. Όλοι χρειαζόμαστε λίγες μέρες ξεκούρασης, αλλά για εμάς τους ηθοποιούς το καλοκαίρι σηματοδοτεί και το κλείσιμο μιας εργασιακής περιόδου. Οπότε, οι διακοπές είναι παράλληλα μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε ένα μικρό απολογισμό, να ξεκουραστούμε και να σκεφτούμε με καθαρό μυαλό τι θα κάνουμε την επόμενη σεζόν. Όπως όλοι, έτσι κι εγώ αγχώνομαι για το αύριο. Έχω κι εγώ δάνεια, υποχρεώσεις και το γεγονός ότι έχω δουλειά δεν σημαίνει ότι είμαι άνετος. Βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου, τους συναδέλφους μου που είναι άνεργοι και ανησυχώ. Θέλω όμως να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μέσα από αυτή την κρίση θα βγει κάτι καλό».

Μαρία Μπεκατώρου
«Έχω μπει κι εγώ στη λογική της οικονομικής κρίσης. Παρ’ όλα αυτά, δεν αγχώνομαι καθόλου. Θεωρώ ότι και χωρίς πολλά λεφτά μια χαρά μπορούμε να περνάμε. Και με ψωμί και ντομάτα δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζήσω. Αυτό που θα με βάζει πάντα στον πειρασμό να ξοδέψω χρήματα είναι τα παπούτσια. Έχω τρέλα, πραγματικά. Οπότε σκέφτομαι πως όταν σφίξουν κι άλλο τα οικονομικά, μπορεί να μην πάρω ρούχα, αλλά στα παπούτσια μάλλον δεν θα μπορέσω να αντισταθώ».

Μαρία Κορινθίου
«Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή που διανύουμε. Υπάρχουν στιγμές που αγχώνομαι και στιγμές που το αφήνω απλώς να περνάει, εξαρτάται από την ψυχολογική κατάσταση. Είναι δεδομένο δε ότι όλοι προσέχουμε πια, απλώς πιστεύω ότι πρέπει κάποιες στιγμές να χαλαρώνουμε κιόλας, γιατί αλλιώς θα τρελαθούμε. Προσωπικά αυτό που δεν πρόκειται να κόψω λόγω της οικονομικής κρίσης είναι οι μικρές απολαύσεις της κόρης μου Ισμήνης. Όπως να την πάω στο θέατρο ή το λούνα παρκ. Δεν θέλω με τίποτα να στερηθεί αυτά που την ευχαριστούν».

Γιώργος Σατσίδης
«Η κρίση σίγουρα μας αναγκάζει όλους να περιορίσουμε τα έξοδά μας. Θεωρώ όμως ότι επιβάλλεται να περιορίσουμε και τις αρνητικές σκέψεις, που επιτείνουν την κρίσιμη κατάσταση στον καθένα ξεχωριστά. Σαφώς λοιπόν κι εγώ έχω μπει στη λογική των περικοπών. Δεν διαπραγματεύομαι, όμως, με τίποτα τα ταξίδια. Είναι για μένα μια ανάσα ζωής, ανανέωσης, κινητήρια δύναμη κι ένας μαγνήτης θετικών εξελίξεων. Επίσης, δεν πρόκειται να κόψω το γυμναστήριο, που θεωρώ ότι χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία».

Φλώρα Θεοδώρου
«Δεν είμαι άνθρωπος που κάνω extreme πράγματα και σπατάλες. Ζω πολύ απλά, φυσιολογικά και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις. Είμαι επίσης της άποψης ότι όπως με τα πολλά έτσι και με τα λίγα. Μπορούμε να περνάμε όμορφα και να διασκεδάζουμε χωρίς πολλά έξοδα. Προσωπικά η μόνη μικρή πολυτέλεια που δεν θέλω να στερηθώ είναι το κομμωτήριο, γιατί όταν είναι περιποιημένα τα μαλλιά μου, νιώθω όμορφα κι εγώ. Θα προτιμήσω λοιπόν να μην κάνω κάτι άλλο για να κάνω αυτό. Επειδή, από την άλλη, είμαι και αισιόδοξη, θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε σύντομα την οικονομικη κρίση και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα».

Πατρίτσια Μίλικ-Περιστέρι
«Λόγω της οικονομικής κρίσης, όλοι καλούμαστε να αλλάξουμε κάποιες από τις αγαπημένες μας συνήθειες, για να περιορίσουμε τα έξοδά μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο οποίο δεν θα μπορούσα να κάνω περικοπές. Πιστεύω ότι και με λιγότερα χρήματα μπορούμε να περάσουμε καλά. Για παράδειγμα, αν δεν έχουμε λεφτά για να βγούμε έξω, μπορούμε να μείνουμε σπίτι, παρέα με φίλους και να δούμε DVD. Η παρέα μετράει και όχι το μέρος. Κάπως έτσι πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι μας και να μάθουμε να περνάμε καλά και με τα λίγα και με τα πολλά».

Κωνσταντίνος Αγγελίδης
«Με την οικονομική κρίση που περνάμε πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε και όχι τις απολαύσεις. Για παράδειγμα, αν μας αρέσουν τα ταξίδια, μπορούμε αντί να επιλέξουμε κάποια ξένη χώρα, να προτιμήσουμε έναν ελληνικό προορισμό, όπου θα μπορέσουμε πιο οικονομικά να περάσουμε 2-3 μέρες, να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Σε αυτή τη λογική έχω μπει κι εγώ τον τελευταίο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, δεν θεωρώ ότι θυσιάζω κάτι από αυτά που έκανα ή ότι στερούμαι κάποιες μικρές απολαύσεις. Με λίγα λόγια, προσπαθώ να περνάω καλά με λιγότερα χρήματα».

Δημήτρης Βλάχος
«Σίγουρα έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης μου πριν αγοράσω κάτι. Παλιά έμπαινα σε ένα μαγαζί και με έπιανε μια μανία καταναλωτισμού. Αγόραζα πράγματα χωρίς να το σκεφτώ ιδιαίτερα και μάλλον και χωρίς να τα χρειάζομαι. Τώρα όταν δω κάτι που μου αρέσει, δεν το παίρνω αμέσως. Αφήνω να περάσει μια μέρα για να σκεφτώ αν πραγματικά το χρειάζομαι. Και με αυτή τη λογική νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι τις περικοπές μας.

Να σταματήσουμε δηλαδή να κάνουμε ανούσια έξοδα. Εκεί πάντως που δεν πρόκειται να κάνω καμία περικοπή είναι στις διακοπές, που τις θεωρώ απαραίτητες. Και βέβαια σε ό,τι έχει να κάνει με τη μηχανή μου και το σκύλο μου».