Πριγκίπισσα Diana - Ήξερες ότι αυτή η εμβληματική της εμφάνιση έχει ελληνική υπογραφή;

03.01.2019
Πριγκίπισσα Diana - Ήξερες ότι αυτή η εμβληματική της εμφάνιση έχει ελληνική υπογραφή;
Δες φωτογραφίες από το υπέροχο φόρεμά της!

Η Πριγκίπισσα Diana ήταν και πάντα θα είναι η πιο κομψή και τολμηρή γαλαζοαίματη! Ήξερες ωστόσο ότι μία από τις εμβληματικές της εμφανίσεις είχε την υπογραφή μιας Ελληνίδας σχεδιάστριας;

Μπορεί ακόμα και η πρώην σταρ -νυν Δούκισσα, Meghan Markle να έχει ανταλλάξει κάθε ανοιχτή λαιμόκοψη με το περίφημο "bateau", η Diana όμως ήταν εκείνη που πραγματικά έσπαγε το πρωτόκολλο.

Στην εμφάνισή της στο Serpentine Gallery Party του Vanity Fair το 1994, η Diana εμφανίστηκε με ένα στενό midi βελούδινο φόρεμα, με πλαινά μανίκια και απόλυτα τολμηρό ντεκολτέ! Το φόρεμα είχε σχεδιαστεί από την Ελληνίδα Χριστίνα Σταμπολιάν ενώ λέγεται πως όταν το πρωτοείδε η Diana αναρωτήθηκε μήπως παραήταν τολμηρό.

Διάβασε κι αυτό: Πριγκίπισσα Diana - Αυτό το Φθινόπωρο θα φοράμε όλες τα παπούτσια της!

Η σχεδιάστρια αποκάλυψε στη συνέχεια πως το φόρεμα είχε σχεδιαστεί 3 χρόνια νωρίτερα αλλά η πριγκίπισσα δίσταζε να το φορέσει μέχρι εκείνη τη νύχτα στη Serpentine Gallery. Σύμφωνα με την Telegraph, εκείνο το βράδυ υποτίθεται πως θα φορούσε ένα φόρεμα Valentino αλλά το γεγονός πως ο οίκος το είχε ανακοινώσει με Δ.Τ. λίγο νωρίτερα από το event, την απέτρεψε τελικά.

Η τότε στυλίστρια της Diana, Anna Harvey δήλωσε πως η πριγκίπισσα ήθελε να δείχνει εκθαμβωτική και τότε ήταν που αποφάσισε να φορέσει το one-of-a-kind φόρεμα της Σταμπολιάν. Κι αυτό γιατί εκείνη η βραδιά ήταν διαφορετική από κάθε άλλη!

Princess Diana arriving at the Serpentine Gallery, London, in a gown by Christina Stambolian, 1994.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη History In Pictures (@historyphotographed) στις 11 Ιούλ, 2017 στις 2:00 μμ PDT

Το βράδυ του πάρτυ συνέπεσε με την πρώτη προβολή στην TV του επίμαχου ντοκιμαντέρ στο οποίο ο σύζυγός της, Κάρολος, λίγο-πολύ παραδεχόταν την απιστία του! Στο συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ του ITV, ο πρίγκιπας Κάρολος αποκαλύπτει πως προσπάθησε "να είναι πιστός και τίμιος" στο γάμο του με την Diana. Όταν ο δημοσιογράφος Jonathan Dimbleby τον ρώτησε αν τελικά το κατάφερε, εκείνος απάντησε "Ναι, μεχρι που ο γάμος μας χάλασε ανεπανόρθωτα, μετά από προσπάθειες που και οι δύο καταβάλαμε".

Διάβασε επίσης: Το «μυστικό» της Diana μόλις αποκαλύφθηκε: Αυτό ήταν το μεγάλο της… μειονέκτημα

Το φόρεμα της Σταμπολιάν έμεινε στην ιστορία ως "The Revenge Dress" και το εμβληματικό του σχέδιο έγινε βάση για πολλές αντιγραφές μέχρι και σήμερα! Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν η πριγκίπισσα Diana έκανε αυτή την επιλογή συνειδητά, για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της απιστίας με... στυλ, όμως σίγουρα ταιριάζει με τον δυναμισμό, την τόλμη και την έμφυτη κομψότητα που απέπνεε!