Αλλιωτικες πατάτες γιαχνί

14.03.2012

Yλικά

  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σε σκόνη
  • 6-7 κόκκους πιπέρι
  • 1½ κουτ. γλυκού κάρι
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τις κυδωνάτες πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με την κανέλα, το κάρι, τη σκόνη του κόλιαντρου και τους κόκκους πιπεριού για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, αλλά χωρίς να λιώσουν (γιατί έτσι γίνονται πιο νόστιμες), ενώ ελέγχουμε για να προσθέσουμε ελάχιστο νεράκι αν χρειαστεί. Στο τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και τον μαϊντανό και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού.

Tip: Αν θέλουμε να κάνουμε πιο πλούσιο το φαγητό μας, μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα λαχανικά στην κατσαρόλα, όπως καρότα, κολοκυθάκια και πιπεριές.