Μύδια με λευκό κρασί και κρέμα μαϊντανού

20.01.2011

Yλικά

  • 2 κιλά μύδια
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό χοντροκομμένο

Eκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια και τα γυρίζουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Οσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό, και σερβίρουμε σε μεγάλα μπολ συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί.

TIPS: Μπορούμε, αντί για μαϊντανό, να βάλουμε φρέσκο κόλιαντρο. ? Για ένα πιο ελαφρύ πιάτο, παραλείπουμε την κρέμα γάλακτος. ? Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ξερό κρεμμύδι με δύο φρέσκα κρεμμυδάκια.